Gombóc mondja

Gombóc mondja

2050-re pozitívum nem marad

2015. augusztus 08. - gomboc r2r

Magyarország népessége jelenleg kilencmillió nyolcszázezer (9.800.000) ember. A születés száma jelenleg bőven a halálozási számok alatt található, tehát természetes fogyás van az országban. A tendenciák azt mutatják, hogy nem várható ennek a megfordulása, sőt, elég nagy valószínűség szerint az ország lakossága továbbra is fogyni fog és jelentősen elöregszik. Ha belegondolunk, hogy a kevés született gyermek egyre nagyobb része is külföldön képzeli el a jövőjét, s külföldön éli le az életét, akkor aggódhatunk igazán. Minden évben egy kisvárosnyi hazánkfia hagyja el az országot, s próbál szerencsét valahol máshol. 

Nem elég, hogy elmennek, de pont a fiatalok mennek el. Tehát azok, akik a jövőben itt dolgoznának, itt vennének igénybe szolgáltatásokat, pörgetnék a gazdaságot, s bevételt generálnának a kormánynak. Emiatt egyre kevesebb ilyen bevétellel számolhatunk, s ha nem történik valami, akkor bizony komoly hatások elé nézhetünk. Ugyanis egyre többen mennek majd nyugdíjba, amit egyre kevesebb ember munkájából kell majd fizetnie az államnak, ezt pedig nem fogja bírni a költségvetés, s tenni fognak ellene. Ez pedig a nyugdíjkorhatár-emelés lesz. Nem aza  kérdés, hogy megtörténik, hanem az, hogy mikor. 

2050-re az össznépesség 28%-a lesz 65 éves vagy afölött, ez pedig összesen kétmillió háromszázezer (2.300.000) embert jelent majd. Eközben a 20-64 év közöttiek aránya 53%, négymillió négyszáznyolcvanezer (4.480.000) ember lesz. Jó jó, de mi a helyzet most? Jelenleg, 2015-ben 20-64 közöttiek aránya 62%, számuk hatmillió százezer (6.100.000) ember, 65 év felettiek aránya 18%, számuk egymillió hétszázezer (1.700.000). Láthatjuk, ahogy egyre kevesebb embernek kell eltartania egyre több embert. Ez pedig óriási veszélyekkel jár mindannyiunknak. 

Valamit tenni kell ahhoz, hogy elkerüljük ezt az elég rossz jövőt. De mit? Nyilvánvalóan a születések számát nem lehet egyik pillanatról a másikra megnövelni épeszű eszközökkel, ez pedig azt jelenti, hogy természetes úton nem tudunk magunkon segíteni, tehát jön a nyugdíjcsökkenés, a nyugdíjkorhatár-emelés, az egyre nagyobb adók, s az egyre több munka, mert egyre több embert kell eltartani. 2080-ra pedig akár 7 millió alá is csökkenhet a népesség száma.

Évente körülbelül 30.000-rel leszünk kevesebben, s az átlagéletkor pedig egyre magasabbra csúszik. Ehhez képest azt láthatjuk, hogy a KSH adatai szerint 2015 első negyedévében 33.542 ember kért menedéket Magyarországon. A második negyedévben is szinte ugyanennyi. Látszik, hogy ha egy kicsit elfogadóbbak lennénk, akkor megoldhatnánk a saját problémáinkat, amikről jelenleg nem akarunk tudomást venni. Ugyanis ezeknek az emberek a nagy része munkaképes korú vagy nagyon fiatal, tehát pont azok, akikre szükségünk lenne.

Fiatalítanák a társadalmunkat, a munkaképes korúak számát növelnék, le tudnák venni a terheket rólunk, s nem kellene súlyos nyugdíjkorhatár-emelésekbe belemenni később, ha befogadnánk egy részüket. A kisgyerekek pedig megmenthetnék az iskolákat a bezárásoktól a beiratkozásokkal. Nem kellene őket feltétlenül a nagyvárosokba segíteni, hanem inkább az egyre inkább elnéptelenedő falvakban juttathatnánk nekik lakásokat. Mindenki jól járna. Jó lenne nekik, mert lenne hol lakniuk, befogadhatnák őket, tudnák élni az életüket. Jó lenne a falunak, mert végre stabilizálódna a lakók száma egy időre, megmenekülhetne az iskola a bezárástól, az ABC, a kocsma, a kulturális élet is kicsit megindulna, felpöröghetnének a falvak. Az állami beilleszkedési programoknak köszönhetően kicsit több fény vetülne a falvakra, előtérbe kerülhetnének egy időre, akár versenyképes tudást is hozhatnának a falvakba. Arról nem is beszélve, hogy ha többen laknának ott, valahogy be kellene tölteni a háziorvosi ellátás lyukait, így az ott élők is jobb szolgáltatást kaphatnának. 

Falun amúgy is közelebb állnak egymáshoz az emberek, jobban megismerhetnék őket, a szokásaikat, kultúrájukat, származási országukat. Jobban megismernék a világot, mert kinyílna előttük. Talán így befogadóbbakká válnának az emberek. Az egymást jobba megismerő menekültek, vagy az egy területről, országból jövők tartanák egymással a kapcsolatot, programokat szerveznének, ezzel a falvak is közelebb kerülhetnének egymáshoz, a falusi turizmus is fellendülne tőle. Ha pedig már eléggé beilleszkedtek, az országot is meg akarnák nézni, így az országos turizmusnak is jót tenne.

Láthatjuk, hogy ha egy kicsit másképp állnánk a dolgokhoz, mennyivel megkönnyíthetnénk a saját életünket. Az nem indok, hogy lehetnek közöttük bűnözők is, hiszen nálunk is vannak, sőt, borzalmas dolgokat követünk el egymással. Mi is kapunk második esélyt, ők is megérdemlik. 

A jövőnket mi építjük, tegyünk érte, még akkor is, ha nem könnyű!

"Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!

Bújt az üldözött, s felé
Kard nyúlt barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját e hazában,
Bércre hág és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger fölette.

Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virul
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvák hő szeméből!

Szánd meg Isten a magyart
Kit vészek hányának,
Nyújts feléje védő kart
Tengerén kínjának.
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!"

Kölcsey Ferenc: Himnusz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

Fényesebb a láncnál a kard,
Jobban ékesíti a kart,
És mi mégis láncot hordtunk!
Ide veled, régi kardunk!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

Hol sírjaink domborulnak,
Unokáink leborulnak,
És áldó imádság mellett
Mondják el szent neveinket.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!"

Petőfi Sándor: Nemzeti dal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr387688480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.08.08. 14:24:30

Majd pont a londoni mosogatók fogják pörgetni a gazdaságot. Ez a versidézet meg röhejes és patetikus. Hadd menjen, aki menni akar, ez az EU és a globalizáció lényege.

Az öregek aránya minden nyugati országban nő, Japántól Amerikáig, ez nem az orbán műve, ez egy globális demográfiai jelenség. Angliában is, ahova a magyar mosogatók most átcsoportosulnak. Egyedül Indiában, Afrikában és az arab térségben nem, de ők meg olyan prolik, hogy semmit se tudnak kezdeni a fiatal tömegekkel.

Olvasnod kéne, mert most egy kisgyerek szintjén közelítesz meg komplex problémákat. Hogy sikerült címlapra jutnod ezzel a cuccal?

Exploiter 2015.08.08. 14:54:36

Ez a létező legrosszabb elképzelés.

A hatalmas mennyiségű erőforrásból, amire szükség lenne csak az alapokhoz, olyan szociális támogatási rendszert lehetne kiépíteni, ami fel tudná pörgetni a születésszámot a hazai polgárság körében is, már ha ez lenne a megoldás.
De arról még sosem sikerült senkinek meggyőznie, hogy jó ez a mostani modell, ami csak úgy tartható fenn, ha generációról generációra exponenciálisan növeljük a lakosság számát.
Ha pedig ennek ellenére valaki ezzel akarja alátámasztani a civilizációs öngyilkosság szükségességét, az azért ki szokta verni a biztosítékot.

midnight coder 2015.08.08. 15:42:55

A nyelvet nem beszélő iszlamista kecskepásztorok - vagy épp terroristák, mert ki tudja ki mi miatt jön ide - aligha fogják kitermelni a nyugdíjadat. Aki meg nem ilyen, azt befogadják a fejlett országok is, nem fog idejönni negyedannyi fizetésért.

Képzetlen emberből itt is van elég, a gond ott kezdődik hogy ezek a munkaerőpiacon a minimálbért is csak ritkán tudják kitermelni, így nagy részük segélyből vagy közmunkából él. A világban nagyon kevés az olyan melóhely amit be tudnának tölteni - ezek pedig leginkább Kínában, Indiában, Vietnamban vannak. És persze nem a magyar minimálbérért...

apanna 2015.08.08. 15:43:23

Fiam 4 éven keresztül próbált tisztességes munkát találni.. Egy olyan hely nem volt, ahol bejelentették volna. Mindenhol naponta kifizették, volt ahol a bérét sem kapta meg, minimálbérnél is kevesebbet adtak. Szinte kivétel nélkül az összes főnöke magyar középkorú vállalkozó volt, kis és közepes. Dolgozott varrodában, ahol nyomtattak is. Amikor ellenőrzés volt hazaküldték, a tulaj pedig bratyizott az ellenőrökkel, miközben a város legjobb helyén házat épített, az alkalmazottak minimálbéren rossz munkahelyi feltételek mellett dolgoztak.
Egy huszonéves fiatalnak egy idő után teleszalad a bugyra, és veszi a sátorfáját. Nem csak az állam felelőssége mindez, hanem a polgáraié is. Olyan lesz amilyenné tesszük.....

libsi nóta bárki unja 2015.08.08. 17:26:33

" Ugyanis ezeknek a (migránsoknak) a nagy része munkaképes korú vagy nagyon fiatal, tehát pont azok, akikre szükségünk lenne."

Épeszű-e vagy?

Pont az iskolázatlan, se magyarul, se világnyelven nem beszélő, tisztázatlan okból hozzánk kerülő, ismeretlen vagy ellenőrizhetetlen identitású egzotikus migránsokra van szükségünk?

Ők várják tőlünk hogy ellássuk őket, máskülönben nagy részük útra se kelt volna, nem pedig hogy még integrálódjanak, munkát vállalva beilleszkedjenek, hiszen erre úgyse volnának képesek

Olyan ötlet ez,mintha valaki az aluljárók népéből akarná kiválasztani Magyarország jövőbeni elit értelmiségét. Behugyozott Alkesz úr az Akadémia leendő elnöke,, Itt a piros Hol a piros elvtárs a Jegybank vezetésére legalkalmasabb személy és így tovább

libsi nóta bárki unja 2015.08.08. 17:34:43

Manapság a zemberek nem valami természeti csapás elől menekülnek, hanem egy olyan világból, amit ők maguk hoztak létre. Vagy éppen a szüleik. Ez vonatkozik mind a magyar, mind a más egyéb migránsokra

De a kettő mégiscsak teljesen más világ. A magyar munkavállalók legnagyobb része vissza fog jönni, és idehaza próbál befektetnei a kint megtakarított pénzéből. Az afgán kecskepásztor soha nem megy vissza, hanem csak még többet hoz a maga fajtájából, és minél többen lesznek, annál kevésbé akarnak beilleszkedni

VadMacs 2015.08.08. 17:54:46

@libsi nóta bárki unja:
Épeszű magyar nem fog visszajönni ide, ahonnan elmenekült. Utalgat az itt maradt szüleinek, de ők sem fognak örökké élni. Egy másik részük az itthon maradt családnak utal, de egyre több ismerősöm inkább a családot viszi, mint hogy a hazatérésen gondolkodna.
Ugyan miért jönne? Csak a putyinista áldemokrácia épül (a bégető Orbán birkák legnagyobb örömére), normális munka, normális fizetés továbbra sincs. Ha a mosogatók haza is jönnének honvágyból, az értelmesebbek (pl orvosok, mérnökök) akkor sem fognak, mert legtöbbjük hányni tud attól, ami idehaza folyik.

>Az öregek aránya minden nyugati országban nő, Japántól Amerikáig, ez nem az orbán műve, ez egy globális demográfiai jelenség.

Ez nem teljesen így van.
Az említett komcsi és tolvaj kurmánya ugyanúgy tehet róla, mint az előző rabló kurmányok. Nem csak és kizárólag ő(k), de alaposan rásegítettek a folyamatra...

midnight coder 2015.08.08. 18:12:13

@VadMacs: Minden fejlett országban csökken a népesség. Nálunk már a szocializmus alatt is csökkent. Az más kérdés, hogy egyes országokban a migráció ellensúlyozza azt. Peresze az is kérdés, hogy ezzel jól jár-e az adott ország vagy nem. Mert ugye a magyar mérnök vagy orvos is csak egy bevándorló az angoloknál, meg a csőbombakészítésen kívül semmi egyébhez nem értő afgán terrorista is.

paráznabillegető 2015.08.08. 18:34:08

mit számít ez?
mind addig öregszünk, amíg meg nem halunk jól.
és a mennyországban meg mindenki migráns, ugyebár... és nemzetek sincsenek. ja, meg latinul kell beszélni, magyarul nem tud ott senki se.
ha ez mégsincs így, akkor rábasztunk jól, itt is, ott is.

gomboc r2r 2015.08.08. 18:41:35

@midnight coder: Persze, mert mind képzetlen, buta, senkiházi kecskepásztor. Ennél rasszistább és gyűlölködőbb embert... Nem tudsz semmit, csak dobálózol a szavakkal. Gratulálok.
Az, hogy valaki nem beszéli a nyelvet, fejleszthető, ahogyan a készségei is. Nem azért jönnek ide, hogy a segélyrendszert leszívják, hanem azért, mert otthon megölnék őket bármilyen kitalált indokból. A családját menti, a családján akar segíteni, megélhetést akar teremteni, nem pedig a Kis Pista fingatós babját akarják lopni.

gomboc r2r 2015.08.08. 18:47:54

@libsi nóta bárki unja: Az előző hsz neked is ment. Nem választották, hogy hova szülessenek, de nem akarnak belehalni hülyék háborújába, ezért eljöttek.
És ha a szüleik hozták létre azt az államot mi van? Ha apád bűnös, te is bűnös vagy? Etnikai tisztogatás nálad smafu lenne, mi?
A magyar munkavállalók elenyésző része fog visszajönni. Tudod miért? Mert az emberek kis része a fizetés miatt megy. A többségük azért megy, hogy emberszámba vegyék, normálisan megélhessen, ne pedig azon függjenek, hogy ma éppen mit találnak ki a politikusaink. Csak nálunk szokás az, hogy egyik napról a másikra teljesen ellentétes dolgokkal állnak elő. Arról pedig nem beszélve, hogy külföldön nem azon dolgozik az állam, hogy minél inkább kiszúrjon az állampolgáraival. NEM fognak visszajönni. Sőt! Ha lesz elég pénzük, a családjuk többi tagját is viszik ki innen.

zdanee 2015.08.08. 18:54:48

Elolvastam a napi három kommentet,
megvolt a vérnyomás-kúra,
mindenkinek a kurva anyját,
viszlát!

VadMacs 2015.08.08. 19:29:27

@midnight coder:
Rosszul értelmezed, amit írtam.
Azt nem vonom kétségbe, hogy a nyugati társadalom öregszik. Viszont nem egyforma mértékben, nem minden eu nemzet akarja úgy kinyÍrni saját magát, mint mi (vagy pl bolgárok, ott is maffia uralja az országot). Minimális öregedéssel bevándorlók nélkül is meg lehetne oldani a problémát, ha lenne rá akarat. Az, hogy nálunk egy nemzeti maffia díszfrázisokat puffogtat, hogy ők a megmentőink, nem a megoldás, hanem (jelenleg) - az öregedést leszámítva - a probléma maga.

Addig, amíg ilyen maffiák uralják az országot, akik miatt a sokadik nemmegszorítást is a mi zsebünkből kell fizetni, nem hogy javulna a helyzet, de csak egyre rosszabb lesz. Ne feledd: sokan elmentek, de rengeteg fiatal csak azért nem ment még el, mert nincs meg ehhez a "kezdőtőkéje", nem beszél idegen nyelvet, emiatt pedig (még) itthon vegetál.

midnight coder 2015.08.08. 19:48:28

@VadMacs: Egész Európa öregszik. Mindenhol a nemmegszorítások és a maffiák miatt ? Nem esetleg azért, mert a párok úgy a 30-as éveik közepén kezdenek el gondolkozni a gyerekvállaláson, addig inkább haverok, buli, fanta ?

midnight coder 2015.08.08. 19:56:09

@gomboc r2r: Mind a Közel-Keleten, mind Afrikában a legnagyobb probléma pont a tanulatlanság. Ez alól leginkább csak Irak a kivétel, ez az egyetlen iszlamista állam ahol kiváló az oktatási rendszer. A terroristákat pedig a helyi társadalom termeli ki, nem egy másik bolygóról jönnek. Ha ide költözik egy rakás ottani polgár, akkor előbb-utóbb itt is ez lesz.
Afrikában és a Közel-Keleten nem a Jó harcol a Rossz ellen, hanem egyik csapat gyilkos a másik csapat gyilkos ellen. És az ide érkező fiatal férfiak jó része a vesztes gyilkosok közül kerül ki. Persze nyilván, egyik sem fog azzal nyitni, hogy amúgy odahaza gyerekkatonaként nőttem fel, és már vagy 50 ember vére tapad a kezemhez...

Persze, fejleszthető. Lásd a franciáknál milyen sikeresen fejlődnek, vagy épp az európai kultúrához millió fényévvel közelebbi, nyelvet kiválóan beszélő cigányok milyen remekül integrálódtak. Az iszlamista kecskepásztorok nyilván fél év gyorstalpaló után tömegesen fogják termelni neked a GDP-t. A kezed meg beleér a bilibe. Nem barátom, ebből egy újabb csapat segélyfüggő lesz, akik ráadásul aktívan harcolnak is a civilizáció ellen.

VadMacs 2015.08.08. 20:08:10

@midnight coder:
Ne gyere ezzel, tudom, hogy (szokásodhoz híven) a haverodat akarod mentegetni.

Természetesen elmész a tények mellett, hogy a gonosz imperialista nyugaton nincs akkora fogyás az öregedés miatt (na vajon miért...), és okkal oda menekülnek azok, akik tőlünk meg lelépnek. Ezen valamiért nem akarsz rugózni, csak azon, hogy az Orbán haverod, na az aztán tutira nem tehet erről.

Én sem kívánom, hogy bantu n*ggerek szállják meg európát, de te se próbáld meg velünk elhitetni, hogy Merkel is hajtja el a németeket, ösztönözve náluk a kivándorlást. Mert nálunk ez a nagyobb probléma, tett róla a gyurcsótány meg a csuti vajda. Nem csak nekik köszönhető, de erősen rásegítettek az eredményre...

gomboc r2r 2015.08.08. 20:50:30

@midnight coder: A terroristák okkal robbantanak, nem csak úgy. A csak úgy robbantók pedig nem menekültek vagy befogadottak szoktak lenni, hanem az eredetileg ott élők. Lásd Breivik, aki legalább annyira mélyen jobboldali, mint te magad.
Azért az elég nagy demagógia, hogy a vesztes gyilkosok jönnek ide... Jó nagy hülyeség, aminek semmi értelme nincs. Egyelőre még nincsenek is vesztesek, csak azok a szerencsétlenek, akik élni akartak, függetlenül bármelyik idióta hatalmától. De még ha lenne is köztük akár egy is. Szerinted nekiállna itt tömeggyilkolni? Ennyire hülye vagy? Eljön oda, ahol nem ismerik, majd leleplezi magát azzal, hogy elkezd öldökölni, mi? Ahogy a náci háborús bűnösök is folytatták tovább külföldön. Ja nem...
Igazad is van. Milyen egyszerű is beilleszkedni egy olyan művelt közegbe, mint Magyarország, ahol az egyetemet végzett romákat se akarják felvenni dolgozni és mutogatnak rájuk, hogy cigányok, mert ti olyan befogadóak vagytok.
Persze hiszen a lerombolt városokban is kecskepásztorok éltek. Nem volt szükségük rendőrre, mentősre, orvosra, és egyáltalán semmilyen más civilizált munkásra, mert mind kecskepásztorok, a házaik meg a földből nőttek, mert kívánták.
Tudod ki harcol a civilizáció ellen? Aki leépíti a liberális demokráciát, lop, csal, hazudik, bármit megtesz, hogy hatalmon maradjon. Nem számít semmi, csak ő és a haverok. Bármit, amit épp meglát, államosít, mert épp úgy akarja. Tudod kire illik ez a leírás még? Afrikai diktátorokra...
Ezekben az emberekben olyan erős az élni akarás, hogy ezer kilométereket utaznak családostul az összes vagyonukat feladva csak azért, hogy élhessenek. Ezek az emberek szerinted azért jönnek, hogy utána a seggükön üljenek? Bármit megtennének a gyerekeikért. A lelküket kidolgoznák, ha kapnának tőlünk lehetőséget. Az önmegvalósítási vágyok a tetőfokon van, miközben az itteni bugrisok örülnek, ha lemennek a kocsmába szlopálni egyet, majd hazamegy és megrakja az asszonyt ha akarja, ha nem...

sanyix 2015.08.08. 20:51:17

@gomboc r2r: erre szokták azt mondani az "elvtársak", hogy "akkó mög mé nöm áll meg az első ószágban ahol nem ölik meg, mé megy németországba meg angliába" de az már túlnő a képességeiken hogy felfogják, hogy ha egy ember otthagyja a hazáját, akkor "ha már lúd akkor legyen kövér" alapon olyan helyre megy ahol nem csak megélhet, hanem sokkal jobban élhet.

A helyükben én sem telepednék le török, meg görögországban, hanem mennék tovább olyan helyre ahol van esély hogy jól élhessek.

sanyix 2015.08.08. 20:52:26

@midnight coder: azért is, és azért még gyorsabban, mert a nemmegszorítások, és az állammaffia még azt a kevés fiatalt is elüldözi aki van...

Exploiter 2015.08.08. 22:35:40

@gomboc r2r:

Ez a robbantgatás dolog nem olyan vicces. Az embercsempészettel mostanában éppen terrorszervezetek foglalkoznak. Azok a szervezetek, akik hetente fenyegetőznek nyugaton elkövetett támadásokkal.
Nem olyan bonyolult összerakni, hogy miért baj ez.

Exploiter 2015.08.08. 22:37:53

@sanyix:

Nem a motivációjukat vitatják ezzel, hanem az érvelést, miszerint az életüket féltik. Meg a menekült megnevezésüket.

Félázsiai Idióta Degenerált Embergyűlölők Szarhegy 2015.08.08. 22:44:38

@retrovírus: "Majd pont a londoni mosogatók fogják pörgetni a gazdaságot."

Mert 500 ezer magyar tántorgott ki az elmúlt 25 évben londoni mosogatónak?

Te nagyon barom!

libsi nóta bárki unja 2015.08.08. 22:46:21

@VadMacs:
Lehet hogy akkor nem vagyok épeszű, de dolgoztam kinn, aztán most Magyarországon vagyok, és nagyon jól megvagyok vele. Nemsoká majd megint keresek valamit odakinn. Mindkettőnek megvan az előnye meg a hátránya, ezt kell okosba összehozni

Félázsiai Idióta Degenerált Embergyűlölők Szarhegy 2015.08.08. 22:54:31

Ki nem szarja lesz, hogy lelépnek a fiatalok? Hiszen ezek mind libsik! Akik ráadásul még kozmopoliták és vilásgpolgárok is. És még idegen nyelveket is beszélnek!

Az lenne a jó, ha meggyorsítanák a lelépésüket, és 2018-ra már csak a fidióta birkatábor mélymagyar állatjai maradnának meg az országban. Én szurkolok, hogy 2018-ra már tényleg csak ezek az idióták maradjanak meg egymásnak ebben az országban, hadd röhögjön a világ majd ezen a sok milliós nyugger barmon, ahogy belefulladnak a saját nemzeti szarukba.

Netuddki. 2015.08.08. 22:55:42

Ostoba, ön- és nemzetpusztító a fideszes megélhetési politikusbűnöző.
index.hu/belfold/2015/08/08/kover_teljes_kaosz_fenyeget/

Félázsiai Idióta Degenerált Embergyűlölők Szarhegy 2015.08.08. 22:57:26

@libsi nóta bárki unja:

Aztán mi lenne oksjóska, ha fordítva csinálnád, Magyarországon keresel valamit, aztán a nyugaton próbálsz megélni belőle?
Ja hogy az nem megy?

Akkor meg kár dumálni.

libsi nóta bárki unja 2015.08.08. 23:01:55

@gomboc r2r:
Szerintem fogalmad sincs a világ működéséről, csak néhány libsi dogmát akarsz eladni nekünk kész tényként

Például hogy a születési hely, kultúrális beágyazottság, ifjúkori szocializáció mind nem számítanak, vagy ha mégis, akkor egyetlen kapcsolással átállíthatók. Ez ugyan gyökeresen ellentmond a tapasztaltaknak pl. az évszázadok során is alig integrálódó cigányság esetében, de a libsit ez nem zavarja, mert ilyenkor elkezd gyorsan fasisztázni és innentől kezdve már csak neki lehet igaza

A tanulatlan, integrálhatatlan bevándorló csak teher, ési idővel komoly politikai instabilitást fog jelenteni az ország szempontjából (nyilván pont ezért pártfogolják libsi vonalon). A kevés számú minőségi bevándorló meg eleve nem nekünk fog jutni, azokat lefölözik az erős EU tagállamok, és az európai értlemben kilátástalan outlet migránsokat visszalökik nekünk

libsi nóta bárki unja 2015.08.08. 23:06:16

@gomboc r2r:
" A terroristák okkal robbantanak, nem csak úgy"

Breivik is okkal robbantott, ha már őt hoztad fel példaként. Mindennek megvan a maga oka, például annak is, miért nem kell Magyarországnak a tarka migráns áradat

libsi nóta bárki unja 2015.08.08. 23:16:44

@gomboc r2r:
" Nem azért jönnek ide, hogy a segélyrendszert leszívják, hanem azért, mert otthon megölnék őket bármilyen kitalált indokból."

Én eddig azt hittem, hogy sikerült felszabadítanunk az irakiakat, afgánokat, líbiaiakat, szíreket, a koszovói albánokról nem is beszélve. Erre te azzal jössz hogy nem, ezek szerint a Tartós Szabadság (Enduring Freedom) és a többi kudarcot vallottak, és az Akarók Koalíciója csődöt mondott? Hiába haltak meg tehát a katonáink ezekben a nagyszerű hadműveletekben?

Verd ki a fejedből! Amerika nem tévedhat, csak az ellenségei állítanak ilyet

GERI87 2015.08.09. 00:07:08

"Látszik, hogy ha egy kicsit elfogadóbbak lennénk, akkor megoldhatnánk a saját problémáinkat, "

Mármint afrikai meg arab menekülteket? Vicces.
Eltérő kultúra, szokások, vallás, értékrend, nyelv....ja és többségük szart se tud munkaerőpiaci szempontból (akkor legálisan jönnének) és nem is akarnak itt maradni...

Minek második cigányság?
Minek megborítani a nyelvi, etnikai, európai homogén népességet idegen jövevényekkel?

Hülyeség.
Inkább évi 30.000 határontúli.

Bár az igazán elkeserítő hogy egyszerűen sehol nincs olyan megfelelő (európai) 30 ezres potenciális emberanyag aki nemhogy tudna de akarna ide jönni...az unión belülre került balkániaknak se, hisz van jobb alternatíva.
Ugyan miért jönne ide ennyi ember évente? Mire?
Bevándorlás csak erős, fejlődő gazdaságú országba lehetséges, mi egyre inkább nem vagyunk azok.

GERI87 2015.08.09. 00:17:49

Mielőtt még valaki Szent Istvánnal kezdene példálózni meg az ő intelmeivel....azért hozzáteszem hogy ő nyugatról hívott képzett és a magyarnál !fejlettebb! (munka)kultúrájú, mesterembereket, kereskedőket, katonákat, nemeseket.....nem bozótlakó rétinégerekkel meg birkapásztor habibokkal akarta növelni a GDP-t és és szétcseszni idegen elemekkel a társadalmat!

Nem olyan elemeket hívott, akik beolvadni képtelenek!

A korabeli muszlimokat - akik igen kevesen voltak - széttelepítették egymástól, házasságra nem léphettek, lakhatásukat, mozgásukat, korlátozták...pont azért hogy mint idegen "nem keresztény" elem idővel eltűnjenek, beolvadjanak.
A zsidók helyzetét meg mindenki ismeri....

Szóval ennyit a nagy "magyar kora-középkori multikultiról".

István korában sem voltak tökhülyék.

apanna 2015.08.09. 00:20:09

@gomboc r2r: "A lelküket kidolgoznák, ha kapnának tőlünk lehetőséget. Az önmegvalósítási vágyok a tetőfokon van, miközben az itteni bugrisok örülnek,"-Ezeknek az embereknek már él Európában rokona, akik az elmúlt években vándoroltak főleg a skandináv országokba. Ahol nem tudtak beilleszkedni, hisz a származásukat, vallásukat életvitelüket nem akarják feladni a saríán miatt.
www.youtube.com/watch?v=QDGCkBHM06Q
tutiblog.com/utopia-helyett-a-pusztulasba-tart-svedorszag-mert-korlatlanul-befogadtak-mindenkit/

GERI87 2015.08.09. 00:31:23

@gomboc r2r:

"Persze, mert mind képzetlen, buta, senkiházi kecskepásztor. Ennél rasszistább és gyűlölködőbb embert.."

Na majd pont az árkon-bokron átbujkáló, a személyi iratait, papírjait eldobáló és ezért lenyomozhatatlan, bizonytalan eredetű és képzettségű emberek a mérnökök meg értékes szakmunkások...ne nevettess!

"messziről jött ember azt mond amit akar" ugye...

Csakhogy ezzel maximum oltást kap a seggébe, meg egy lapátot söpörni....vagy segélyt!

Ha annyira biztonságot akarnának csak akkor nem jönnének ideáig!
Már Törökországban biztonságban lennének, ne mondja senki hogy Ankara vagy Isztambul nem elég jó ahhoz.

Azért jönnek mert tudják hogy a hülye "gyaúrok" meg a birka "ráják" majd szépen kinyalják a seggüket is mert ők szegény harmadik világbeli menekültek...közben meg rinyálnak az ingyen ebédre is..

GERI87 2015.08.09. 00:35:56

@gomboc r2r:

"Ezek az emberek szerinted azért jönnek, hogy utána a seggükön üljenek?"

Miért olyan elképzelhetetlen ez?
A cigányok is átrepülték az óceánt hogy Kanadában segélyből éljenek!
Rohadt naiv vagy.

2015.08.09. 02:01:13

@VadMacs: az orvos, mérnök most is megél, ha elmegy nem azért megy el mert muszáj hanem mert tekeregni akar / sok pénzt akar stb.

különvélemény2 2015.08.09. 07:06:22

Elemezzük a ballib agyhalált:

- többkulcsos adó
- minimálbért ne adóztassuk
- emeljünk mindenféle segélyt
+ engedjük be a migránsokat

Tehát lenne több tízezer alacsonyan képzett ember, aki nem fizetne adót, nem fogyasztana (nem megy fodrászhoz, étterembe, szoliba (ROFL), stb.), nem illeszkedne be a társadalomba, bármikor lelépne, mivel nem köti ide semmi)
Cserébe a cigányoknak 0 esélyük lenne állást találni, és a képzetlenebb "fehér" réteg is mind munkanélküli lenne.

Tényleg megtaláltátok a megoldást, gratulálok.
Ettől lesz mindenkinek milliós nyugdíja...

Dr. Bélus___ 2015.08.09. 08:30:34

Majomkirály, ott van a kutya elásva, hogy a migránsok (egyesek szerint inkább betolakodók) átlagosan olyan képzetlenek, mint ide Lacháza. Nem meglepő dolog ez, nyilván nem az agysebészek próbálnak éjszaka átsurranni a zöldhatáron, mert őket ugye tárt karokkal várjuk, rájuk szükség van.
Na most van itt nekünk 1-2 milliónyi saját gyártású cigányunk (legyen mondjuk 1), akik szintén képzetlenek, de legalább a nyelvet ismerik, ennek ellenére ők se kapnak munkát, mert a képzetlen embereknek értelmes munka nincs. Marad az árok kapirgálása közmunkában, aminek értelme semmi, egy gép pár nap alatt elvégezné a brigád teljes havi munkáját. Ez a tendencia - mármint, hogy a képzetlen munkásra nincs szükség - pedig csak folytatódni fog, mert egyre nagyobb lesz a termelésben az automatizálás. Szóval ezt is figyelembe véve IQ fighterkém, minek nekünk ide a migráns?

kewcheg 2015.08.09. 09:19:20

Jöjjenek,de mint befogadó azért állíthatunk feltételeket.
Egyik: csak keresztény, ha nem az,térjen át,vagy legalább hagyja el a muszlimot.
Másik: legalább középfokú végzettség,büntetlen előélet.

jog-ász 2015.08.09. 09:27:57

haza viszont senki nem jön akinek egyszer külföldön bejött és sikerült..akinek meg nem sikerült ne is jöjjön mert az sem fog itthon nyugdíjat termelni..aki kint sikeres az nyugdíjasként jön majd haza, mert a kinti nyugdíjából meg kint nem tud megélni.

midnight coder 2015.08.09. 11:14:09

@sanyix: A nyugati 4x-es fizetés "űzi el" őket, illetve az, hogy az EU-s tagságnak hála pofonegyszerűvé vált a nyugati munkavállalás.

midnight coder 2015.08.09. 11:23:32

@Félázsiai Idióta Degenerált Embergyűlölők Szarhegy: Kis hazánkban nem véletlenül annyi a fizu amennyi. Sok oka van annak: A 40 év szocializmus, a spontán privazizációs lopások, a hülye Antallék orra előtti lopások a jóelvtársi összeköttetések segítségével, és a Horn kormány idején történtek. Meg az olajügyek, a szovjet államadósság "eltüntetése", stb. És ezt nagyrészt a mind a szociknak köszönhetjük. Persze e nélkül sem tartanánk ott, mint az osztrákok: azok már a II világháború előtt is lényegesen fejlettebb gazdasággal rendelkezek.

sanyix 2015.08.09. 11:44:51

@midnight coder: meg a beteg kormány. Nem mennének ám olyan sokan a 4x nyugati fizetésért, azért annyira nem egyszerű egy másik országba költözni. Bizony a kormány ámokfutása, és az itthoni élet jövő nélküliségi adja meg a kezdőlökést az emigrálásra... tudom, mert én is ehhez a korosztályhoz tartozom...

Irbisz 2015.08.09. 11:48:38

@libsi nóta bárki unja: "A magyar munkavállalók legnagyobb része vissza fog jönni, és idehaza próbál befektetnei a kint megtakarított pénzéből."

a nagy ***-t, azt. Egyreszt semmilyen felmeres nem tamasztja ezt ala, söt, kifejezetten az ellenkezöje az igaz.
masreszt szemelyes tapasztalat, egy nagy nemet multi központjaban dolgozunk vagy 18-20-an magyarok, minimum a felenek gyerekei vannak, hat kb. 2 ember vacilal a hazateresen (ott is inkabb felesben, az asszony menne, a ferj nem).
Es a maradok nagyobbik resze nem a penz miatt nem akar hazamenni (otthon is eleg jol keresnenek), hanem a balkani közallapotuk, a pofatlan meretü korrupcio, az epülö urambatyam keleti tipusu felfeudalis rendszer miatt. Meg amit kommunikal es tesz a kormany, szorja a penzt, fontos dolgokra nem ad, leepiti a közoktatast, holott mar ma is beka segge alatti a közoktatas.
Ja, es a cikkböl kimaradt, mert egy liberalis ezt nem irhatja le, a drasztikusan csökkenö lakossagon belül nem csak a nyugdijasok, hanem a segelyböl elö, febünözö bodzaszedök aranya is egyre nagyobb lesz, 2050 körül mar több mint 25%.
Na akkora mar reg müködeskeptelen lesz az orszag, az akkori munkakepes magyarok kb. testületileg fognak menedekjogot kerni nyugaton :((

Irbisz 2015.08.09. 11:50:21

@sanyix:
na ezt nem hiszi el a sok kormanypropagandista es fideszhivö, hogy a kormany teremtette felkommuista legkör es stilus fontosabb oka az ertekesebb munkaerö kivandorlasanak, mint az anyagi elöny.

különvélemény2 2015.08.09. 12:10:31

@Irbisz:
A ballib propaganda ezt terjeszti, a felmérés meg ezt mondja:

"Nem túl meglepőek a válaszok, amiket az okokról kérdezősködő kutatók kaptak. A tervezgetők nagy többségét a magas bérek, a jobb munkalehetőségek vonzzák külföldre, 40 százalékuk mondta azt: azért akar menni, mert itthon nem talál munkát. Mindössze 21 százalékuk panaszkodott magánéleti problémákra; politikai, ideológiai okokat pedig csak egy törpe kisebbség, a megkérdezettek 5 százaléka említett."

gomboc r2r 2015.08.09. 12:11:30

@libsi nóta bárki unja: Ajánlom neked ezt elolvasni index.hu/nagykep/2015/08/05/regen_kirohogtek_most_egy_film_foszereploje_lett/

De csak hogy tudd, nem volt ennyi probléma a romákkal sem a szocializmus alatt, mert dolgoztak, meg tudtak élni. Csak azóta leromlott a gazdaság, leromlott mindenük, aztán elkezdte egy részük amit elkezdett. Erre a nagymagyarok mindenkire üvöltve ordibálják, hogy cigány, így amelyik dolgozni és megélni szeretne sem tud, mert nem adnak neki állást, illetve lenézik közben, kihasználják, majd elküldik a fenébe.
Próbálkoznak. Azért próbálkoznak kimenni Kanadába, mert nálunk nem lehet megélni.

De igazad van. London is sz@r hely. A sok bevándorló tönkretette, a gazdasága haldoklik, az emberek nagy része ott akarja hagyni, politikailag a tönk szélén áll... Még hogy én nem értem a világ működését. Te meg az összeesküvés elméleteid lehetetlenítik el az értelmes párbeszédet.

sanyix 2015.08.09. 12:20:42

@különvélemény2: Igen elsősorban a pénzért mennek ki, másodsorban pedig az egyéb problémák miatt (tudod több oka van kimenni egy embernek). Az egyikért nem mennének ki, de mivel mindennel baj van az országban, azért már igen.

Én is ezt látom: pénzért egyedül még nem mennének ki, de látva amerre az ország tart, a pénzért és a jobb jővőért együtt már kimennek... és persze nem akarnak visszajönni, csak akkor ha jó irányba változik az ország, de ez a jelenlegi körülmények között kizárt.

gomboc r2r 2015.08.09. 12:24:03

@GERI87: Nem fogjátok fel, hogy ezek az emberek nem a szeméttelep közepéről jöttek? Ugyanúgy civilizált városokból, falvakból, mint amiben ti is éltek. Nem a puszta közepéről. Mert a te gondolatmeneted szerint akkor te sem érsz semmit.
Minek megbontani? Hát ahhoz, hogy valahogy túléljünk, mert különben a saját sírunkat ássuk. Gazdaságilag és politikailag fogunk csődbe jutni 50 éven belül, ha nem cselekszünk ellene. Ez a bugris rasszizmus pedig nem javít az esélyeinken.
Az erdélyiek NEM akarnak ide jönni. Ők ott nőttek fel, az a hazájuk. Felvették az állampolgárságot, mert ezernyi előnnyel jár nekik, de ott jobb nekik. Ráadásul pár éven belül a román gazdaság le fog minket hagyni ha így haladunk. Arról nem is beszélve, hogy a politika is a megtisztulás útjára lépett náluk, miközben mi egyre mélyebbre süllyedünk. 10 éven belül majd mi akarunk odamenni!
Az ilyen magadfajta gyűlölködő hülye biztos jól érezné magát Törökországban, amelyik állam a saját állampolgárai ellen harcol, ártatlan embereket börtönöznek be, miközben 80000 internetes oldalt bannoltak, köztük a Youtube-ot is. Tényleg nagyon jó ország. Ahogy a csőd szélén tántorgó Görögország, vagy a beérkezőket péppé verő Bulgária, vagy netalán a rendkívül gazdag és biztonságos Albánia, a tökéletes Montenegró, a politikailag teljes stabil Bosznia és Hercegovina, a nagyszerű Szerbia? Hova menjenek azok a szerencsétlenek? Persze hogy az EU-ba jönnek. De nem is mind. A Közel-Kelet és Észak-Afrika tele van határmenti táborokkal, ahol a menekültek milliói laknak átmenetileg, várva a háborúk végét.
Borzasztóan beszűkült és egysíkú a gondolkodásod.

gomboc r2r 2015.08.09. 12:28:04

@különvélemény2: Az azért durva, hogy a többkulcsos adózás már káromkodás lett. Persze amikor a Tescót kell adóztatni és a CBA-t menteni, akkor a progresszív adózás hirtelen baráti dolog.
Az még nem jutott eszedbe, hogy több ember több munkahelyet is jelent? Mert az itt létük munkát generál? Egészségügyi, szociális dolgozók, tanárok, nyelvoktatók, és még sorolhatnám. Látszik, hogy mennyit értesz hozzá, mennyit fogsz fel belőle.

különvélemény2 2015.08.09. 12:30:20

@sanyix:
Teljesen igazuk van, hogy kimennek, én csak az ellenzéki propagandát cáfoltam.

2 tényező van, amiért nő a kivándorlók száma:
- ez a generáció már kapitalizmusban nőtt fel és beszélnek nyelveket
- elhárult minden akadály, ami meggátolta, hogy nyugaton vállaljanak munkát

Meg lehet nézni a keletnémeteket, ott 25 éve az überalles német kormány az úr, mérhetetlen sok pénzt toltak a felzárkóztatásba, mégis csak kb. 60%-áig jutottak a "nyugatnémet" szintnek.

gomboc r2r 2015.08.09. 12:32:01

@kewcheg: Te megfelelsz ezeknek a feltételeknek? Minden vasárnap jársz templomba és heti egyszer gyónsz. Nem éltél nemi életet házasság előtt, nem csaltál, nem váltál. Még soha nem csináltál semmit, nem követtél el bűncselekményt, kihágást, nem lépted át a megengedett sebességet, nem dobtál el szemetet, csak kukába. Két diplomád van, 3 nyelven beszélsz.
Ha ez mind igaz, te vagy a megtestesült Jézus, aki második eljövetelével elhozza a világvégét. Ne támasszunk hülye feltételeket. Nem a keresztény vallás teszi az embert és nem a büntetlen előélet. Mindenki hibázik, emberek vagyunk. Különben mindenkit azonnal kivégeznének. Lásd: Iszlám Állam

Köldök_szösz 2015.08.09. 12:33:47

de...dehát magyarország jobban teljesít! ಠ_ಠ

különvélemény2 2015.08.09. 12:36:42

@gomboc r2r:
Próbáld már meg összefüggéseiben látni a dolgokat.
Az adózást azért írtam bele, hogy lásd, a bevándorlók NEM adóznának egy ballib kormány alatt.

"Egészségügyi, szociális dolgozók, tanárok, nyelvoktatók, és még sorolhatnám."
Ja, mindet az állam fizeti, miközben adóbevétel nem lesz.
" Látszik, hogy mennyit értesz hozzá"

különvélemény2 2015.08.09. 12:47:33

@gomboc r2r: " Ugyanúgy civilizált városokból..."

index.hu/kulfold/2015/08/09/tonkretettek_afganisztan_elso_pilotanoje_eletet/

"Az idegenek fenyegetőzéseinél is ijesztőbbek voltak Rahmani szerint azok a fenyegetések, amelyek a távolabbi rokonságból jöttek, és azzal vádolták őt, hogy szégyent hoz a családra. Néhányan a férfi rokonok közül, nagybácsik, unokatestvérek arra jutottak, hogy az egyetlen út a család becsületének helyreállítására, ha megbüntetik őt."

És hozzánk rengeteg afgán is jön.

sanyix 2015.08.09. 12:51:33

@különvélemény2: a 3. tényezőt kihagytad:
-korrupt rosszul működő állam, bizonytalanság, nehézkes és zavaró bürokrácia.

Na a németek jutottak valameddig. A magyarok meg még mindig kb ott tartanak a fejlett nyugathoz képest, mint 1990-ben...

különvélemény2 2015.08.09. 13:08:57

@sanyix:
Ok, de az nem gyorsítja, az 2008 óta tart, mármint a bizonytalanság. A másik kettő meg mindig is volt.

Persze, hogy jutottak, 2+ ezer milliárd euróból lehet is, meg ott ugye rablóprivatizáció sem volt, mert németek vették meg a német vállalatokat, stb.
Mi, ha mindent tökéletesen csináltunk volna az elmúlt 25 év alatt, akkor sem közelítenénk meg a 40%-ot sem, mert nincs 2+ ezer milliárd eurónk.
Csak, hogy szemléltessem, az 620 000 000 000 000 Ft azaz 620 billió forint.

PannonBoy 2015.08.09. 13:12:51

Fiatal vagyok, elmenni készülök és senki / semmi nem állíthat meg! :)

sanyix 2015.08.09. 13:24:00

@különvélemény2: de gyorsítja, azért gyursul a fütyisz újabb és újabb ámokfutásai óta. A bizonytalanság 2006 óta tart, 2008-ban nőtt, a fütyisz meg minden évben még rátesz egy lapáttal.

midnight coder 2015.08.09. 13:54:43

@Irbisz: Azt nem fogja fel a sok MSZP hívő, hogy ezt az átlag polgár kb. leszarja. Ahogy azt is, hogy ma épp az MSZP lop vagy a FIDESZ. Őt az érdekli, hogy míg itt úgy 20-25 év alatt tud összehozni a fizujából egy család egy lyukat egy panelben, kinn egy itteni normális lakás árát 3-4 év alatt simán összehozzák.

midnight coder 2015.08.09. 13:58:39

@sanyix: A kivándorlás már a szocializmusban is létezett, csak akkor azt disszidálásnak híváták. És különféle módon szankcionálták, a határsértő lelövésétől a család kiutazásának megakadályozásáig. Aztán a gengszterváltás után gyorsult, csak akkor a célországok állítottak akadályokat. Végül 2006 óta már EU tagok vagyunk - de ekkor még csak oda mehettél, ahová az átlagpolgár nemigen kívánkozik. Viszont 2008 óta folyamatosan lejártak azok a türelmi időszakok amiket a fejlett országok kaptak az EU csatlakozás után a munkaerőpiacuk védelmére. Azóta mennek ki e közép-európai fiatalok - mi amúgy jóval kevésbé mint a környező országok lakói.

jet set 2015.08.09. 13:58:41

"2015-ben 20-64 közöttiek aránya 62%, számuk hatmillió százezer (6.100.000)"
"2015. április–júniusban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 201 ezer fő volt"

Na, ez itt az alapvető probléma. 2M nem dolgozik vagy feketén dolgozik. És ezt nem a bevándorlók fogják megoldani, akik többsége nem azért jön, hogy egy borsodi faluban a földet túrja, hanem az angol, német segélyért, amiért csak a faszát kell vakarnia.

midnight coder 2015.08.09. 14:23:36

@gomboc r2r: "Az azért durva, hogy a többkulcsos adózás már káromkodás lett. "
A többkulcsos adó azért szopás, mert pont a képzett fiatalok kivándorlását gyorsítja.

"Persze amikor a Tescót kell adóztatni és a CBA-t menteni, akkor a progresszív adózás hirtelen baráti dolog."
Nem tudom a CBA mennyire lett mentve, Pl. a vasárnapi boltbezárás őket is érinti. De szektorális különadók mindenhol vannak Európában, lásd üzemanyagot terhelő extra adók.

"Az még nem jutott eszedbe, hogy több ember több munkahelyet is jelent?"
Nem feltétlenül. A közel-kelet és pláne Afrika pont azért olyan amilyen, mert nagyon kevesen rendelkeznek arrafelé értékelhető európai képzéssel. Azaz egy rakás képzetlen munkarő jönne be, akinek ma sem tudunk munkát adni. Lásd cigányok. Ezek ráadásul a nyelvet sem beszélik, és a kultúrával szemben is ellenségesek (iszlamisták). Persze, sok új munkahelyet jelent. Főleg szociális munkást és rendőrt, különös tekintettel a terrorelhárításra.

midnight coder 2015.08.09. 14:29:36

@gomboc r2r: "De igazad van. London is sz@r hely. A sok bevándorló tönkretette, a gazdasága haldoklik, az emberek nagy része ott akarja hagyni, politikailag a tönk szélén áll... "
Nem az angolok azok véletlenül, akik pont most akarnak kilépni az EU-ból mert tele a tökük a bevándorlókkal ? Persze ők a lengyelekre hivatkoznak, elvégre csak fehér embert lehet politikailag korrekten utálni, ráadásul az iszlamistát nem is túl biztonságos már arrafelé.

sanyix 2015.08.09. 15:05:09

@midnight coder: persze, meg a horthy korszakban is volt kivándorlás. Ebből is látszik, hogy most sem jobb semmivel, hiszen gyorsul a kormányod faszságainak köszönhetően. Most már az is ki akar vándorolni, aki 2011-ben még nem akart...

"A többkulcsos adó azért szopás, mert pont a képzett fiatalok kivándorlását gyorsítja." az általánosan növelt adók pedig azért, mert mindenkinek a kivándorlását gyorsítja...

"De szektorális különadók mindenhol vannak Európában, lásd üzemanyagot terhelő extra adók."

Ne terelj fütyiszmaki, az sehol sem normális hogy ugyan abban a szektorban a haverok nem fizetnek adót, a nem haverok meg igen. Merthogy normálisabb helyeken ilyenkor szétbontják a várost, és elkergetik a tolvaj csürhét.

Irbisz 2015.08.09. 15:33:55

@különvélemény2:

en nem mosogatokrol es takaritokrol beszelek mint te, hanem itthon is jol megfizetett, magasan kepzett diplomasokrol (akik eleg jok egy konszern cegközpontjaba is), akiknel mar nem csak a megelhetes dönt, hanem a hangulat, a legkör, a 2-3 evtized tavlataban mar katasztrofaval fenyegetö demografiai adatok (elörelatas az öregkor, a gyermekek erdekeben).

Irbisz 2015.08.09. 15:51:54

@midnight coder:
hülye ketbites seggfej, szerinted akinek a töke is tele van a töke a maszopnal nagysagrendekkel többet es pofatlanabb modon a közösböl lenyulo, felfeudalis-felkommuista rendszert epito orbanbandabol, az csak mszp-s, v. ballib lehet???
micsoda primitiv, ovodaskorra jellemzö fekete-feher egyszerü vilagkeped van, de mit varjon egy kritikatlan agymosott fideszzombitol az ember ... Neked meg az van ami rakosinal volt es a fidesz atvette, aki nincs velünk az ellenünk- es ennel meg kadar is haladobb volt, mert ö legalabb aki nincs ellenünk az velünk elvet követte.
1. Majdnem pezsdgöt bontottam 2010-ben a ballib tabor meretes buktaja lattan,
2. En joreszt jobboldali vagyok veled ellentetben, aki csak egy ocska fidesznyik vagy - es a fidesznek több köze van valami undorito kadarista-horthysta kevert maffiallamhoz, mint a jobboldalhoz.
3. A kommunista besugok listajanak nyilvanossagra hozatalat nem veletlenül utasitja el a fidesz, vezetöik egy resze masszivan erintett- latszik is a gatlastalan modszereiken, de tamogasd csak öket te munkasörcsemete, szoval ennyit erröl ki az mszp-s.
4. Bar neked magas es felfoghatatlan, a tisztesseg es emberseg fontosabb mint az ideologia, es emiatt a fidesz-re a rokoni-barati-holdudvari sleppen kivül csak buta es/vagy megtevesztett emberek szavaznak, no meg par % teljesen bigott hivöjük, akik annyira fanatikusak, hogy azt tartjak, inkabb lopjanak evi 15oo milliardot nagymeltosagu orban viktor elvtars emberei, mint evi 500 milliardot gyurcsanyek.

Irbisz 2015.08.09. 15:55:14

@sanyix:
"Ne terelj fütyiszmaki, az sehol sem normális hogy ugyan abban a szektorban a haverok nem fizetnek adót, a nem haverok meg igen. Merthogy normálisabb helyeken ilyenkor szétbontják a várost, és elkergetik a tolvaj csürhét. "

Ezt normalis helyen meg sem lehet csinalni, legfeljebb közep-azsiaban, oroszorszagban, a balkanon. Bar a Balkant sajnos jo lenne nem lenezessel emlegetnünk, lassan inkabb oda tartozunk mint Közep-Europahoz, hala a demokraciat csak sajat celjaihoz eszközkent felhasznalo orbannak.

libsi nóta bárki unja 2015.08.09. 21:21:12

@gomboc r2r:
Londonba nem válogatás nélkül a zöldhatáron engedik be a jöttmenteket. Hanem működik a "brain drain" annál is inkább, mert a nyelvük vezető világnyelv, amit százmilliók beszélnek hivatalos vagy szakmai nyelvként. Egy importált válogatott szakembert akár már másnap munkába lehet állítani, miközben semmibe nem kerül a képzése nekik. Ez azért elég nagy különbség Magyarországhoz képest

A kommer időkre én eléggé másként emléxek. Állás volt bőven, zsebpénznek is kevés fizetésért. Roma Jóska bement az első gyárba a Váci úton, és már meg is volt neki az állás, dolgozni meg úgyse akart. Három hónap múlva ezért kirúgták, akkor bement a második gyárba, és így tovább. Mire a Váci út végére ért volna, már meg is szűnt a cucilizmus. Hogy miért? Hát azért, mert így nem lehet egy gazdaságot működtetni

libsi nóta bárki unja 2015.08.09. 21:26:26

@Irbisz:
"Ezt normalis helyen meg sem lehet csinalni, "

Gyerekek, ti álomvilágban éltek. Nem kéne most már kitörölni a csipát a szemekből?

Luxemburgban Juncker, akkori miniszterelnök járta ki a multiknak az adóelkerülést, jutalmul most EU főkomisszárt csináltak bekőle. Nálunk az RTL Klub az állatorvoi ló amivel ugyanez megtörtént. Mint tudjuk nem a Fiddenc, hanem az ellenségei tapsvihara mellett. És van még vagy ezer példa a "nyugati" világból

gomboc r2r 2015.08.10. 12:17:29

@libsi nóta bárki unja: Na hagyjál már. Brain drain mi? Főleg akik mosogatnak odakint, meg pincérkednek, meg hajókra mennek el szolgálni, meg szállodákba takarítani. Brain drain, az...

sanyix 2015.08.10. 12:47:40

@libsi nóta bárki unja: ja van példa, csak mind semmi a fütyisz napi húzásaihoz képest. Ugyanis a fütyisz nem kedvezményt ad, hanem egyszerűen lop, és nem kicsit, hanem kurva sokat. Ráadásul luxemburgban adót elkerülni, bárki tudott (magyar cégek is), itt viszont nem hivatalosan(törvénytelen, de elhessegetik a NAV-ot és a rendőrséget is a haveroktól) lehet adót elkerülni, és csak a haveroknak...

Irbisz 2015.08.10. 13:09:00

@libsi nóta bárki unja:
A teljesen normalis es megszokott üzleti celu lobbizas, meg a szemelyre szabott tövenyek pofatlan, visszamenöleges hatalyu kihirdetese között van nemi különbseg. Akkor is ha neked ez magas.
Ja es igen, korrupcio mindenütt van, a legbecsületesebb allamokban is – DE nem mindegy hogy az 2-5-10%-ban fordul elö es akik lebuknak azoknak annyi, vagy 10-20%-ban NEM fordul csak elö, es ha lebuknak sincs következmeny (legfeljebb ha kishalak es/vagy politikai ellenfelek.).
Neked a balkani gyomrod beveszi amit a fidesz müvel, nekem nem, ezen kar vitazni. Mint azon sem, hogy te jol erezned magad a putyini oroszorszagban, ami követendö pelda a t. miniszterelnökünk szamara, en nem.

libsi nóta bárki unja 2015.08.10. 14:35:07

@Irbisz:
Ha neked a multik, pl az RTL adóelkerülő módszerei "teljesen normalis es megszokott üzleti celu lobbizas", akkor vagy hiányzik a jogérzéked, vagy libsi vagy, ami az üzleti etikát tekintve a tőkeerős vállalkozások fenekének kinyalását jelenti, visszacsorgatott korrupciós pénzek fejében. Erre mondta még Medgyessy, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Pedig akkor hol volt még Sukoró!

"ha lebuknak sincs következmeny "

Az előző kormány lebukásaira célzol? Hagyó és társai? Nagyon nehéz törvény előtt bizonyítani a korrupciót, de kétlem hogy ebben a jelenlegi kormány a hibás

libsi nóta bárki unja 2015.08.10. 14:46:50

@gomboc r2r:
Lehet hogy te abban a világban élsz ahol napi szinten fizetnek mosogatásért, de hidd el van egy másik világ is ahol a tudás számít

gomboc r2r 2015.08.10. 15:27:04

@libsi nóta bárki unja: örülök, hogy neked nincs olyan ismerősöd, aki ilyenekből élne meg. Szerencsés vagy. Én ismerek embereket akik az általam felsorolt és még fel nem sorolt hasonló állásokból élnek meg külföldön, ahogy ismerek olyant is, aki valóban a brain drain miatt került oda. De az utóbbiból kevés van, míg az előbbiből nagyon sok (nem az ismerőseim között, hanem általánosságban).
Értsd meg, ezzel a demagóg dumával itt nem mész semmire, nem 40-es IQ-val rendelkező emberkék vagyunk, akik bármit elbégetnek, ha egyszer hallották.
Milyen RTL-es adóelkerülés? Az, hogy a csak és kizárólag az ő szívatására létrehozott adó miatt kitelepült az országból? Ez nem adóelkerülés, hanem az igazságtalanság elhárítása.
Előző kormány lebukásai? Mire célzol? Hagyó és a NOKIA-s doboz? Biztos vagyok benne, hogy Hagyó nem egy ártatlan szívű és tökéletes ember, nincs kétségem afelől, hogy valamiben motoszkált, de akkor azt tessék be is bizonyítani pártatlan bíróság előtt. Nem lövünk le senkit mert láttunk egy árnyékot. Az meg különösen tetszik, hogy a NOKIA-s dobozos vallomást visszavonta a tanú, s azt mondta, hogy rendőri nyomásnak akart vele megfelelni. Szóval inkább ezzel foglalkozz.
A Sukoró-ügy pedig kár, hogy nem szúrja ki a szemed. Nem volt benne semmi szabálytalan, többször is megállapították, viszont így nem lehetett egy óriási kaszinót építeni oda, amiből nemzetgazdasági hátrányunk keletkezett, hála a "nemzeti kormány"-nak. Viszont utána jól ki lehetett osztani a kaszinójogokat a haveroknak és betiltani mindenki másnak. Inkább ezt rakd össze.
Na de akkor lássuk. Magánnyugdíjpénztárak? Bankok megvétele és tervezett lepasszolása haveroknak? Mészáros és cégei? Egy senki gázszerelő 5 év alatt milliárdos lesz miközben a miniszterelnök a haverja. Nem korrupció? Széles cégeinek kiszervezve a tömegközlekedés? Közgép? Duna Aszfalt? Hirdetőoszlopok? Lázár János utazgatásai? Hende Csaba és utazgatásai? És még ezernyi minden. Ez a korrupció nem zavar?

libsi nóta bárki unja 2015.08.10. 15:50:13

@gomboc r2r:
Figyusz, az RTL egyetlen könyvelési trükkel kivont 21 milliárdot az adózási körből, és 3 évre veszteségessé varázsolta magát. Majd csinálnak belőle még több fosprogramot, és a mosogatólegények- leányok tasikolhatnak hozzá

libsi nóta bárki unja 2015.08.10. 15:53:06

@gomboc r2r:
"A Sukoró-ügy pedig kár, hogy nem szúrja ki a szemed. Nem volt benne semmi szabálytalan, többször is megállapították, "

Kik állapították meg?

Csak mert az amerikai bíróság másként ítélkezett, és a magyar államnak adott igazat Lauder ellenében

gomboc r2r 2015.08.10. 16:08:32

@libsi nóta bárki unja: Törvényes volt, vagy nem volt törvényes? De látom megint elkerülöd a kényes témákat. Na mindegy is, nem látsz ki a szemeden az ott lévő gerenda miatt, csak nem veszed észre. Én befejeztem. Ha ilyen akarsz lenni, szíved joga, én elfogadlak ilyennek is.

libsi nóta bárki unja 2015.08.10. 22:06:55

@gomboc r2r:
Olvasni tucc-e legalább ha már az önálló gondolkodás nehezedre esik?

"a washingtoni bíróság ... a telekcsere ügyében pedig hasonló álláspontra jutott, mint korábban a magyar Kúria, és kimondta, hogy a telekcsere szerződés a magyar jogszabályokba ütköző és ezért semmis. "

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/a-magyar-allam-javara-dontott-a-sukoroi-kaszino-ugyeben-a-washingtoni-birosag
süti beállítások módosítása