Gombóc mondja

Gombóc mondja

Sztrájkolnak a focisták

2017. június 10. - gomboc r2r

Legfrissebb híreink szerint a magyar futball válogatott tagjai sztrájkot hirdettek, hogy a régen elmaradt követeléseiket teljesítsék. Villámcsapásként ért mindenkit a hír, de itt és most megtudhatnak róla még többet. Részletek a tovább mögött.

A magyar válogatott tagjai immár 1 éve sztrájkolnak. Sokkal jobb körülményeket akarnak kiharcolni maguknak, modernebb stadionokat, jobb ellátást, házat, autót, szórakozási keretet a fizetésük mellé. Információink szerint már nem bírták tovább a nélkülözést, ezért voltak kénytelenek ilyen radikális módszerekhez folyamodni. Úgy tudjuk, hogy a focisták egytől egyig kiállnak a követelések mellett, s nincsen sztrájktörő a soraik között 1984 óta.

A kormány hajlandó az egyeztetésekre, mert elkötelezett, hogy mindenkinek segítsen, ahol csak tud. Éppen ezért az elmúlt években elkezdett stadionépítési programot felfuttatják. Amennyiben az ön 20 km-es körzetében nem újult meg stadion, kérik, hogy forduljon helyi képviselőjéhez, vagy akár közvetlenül is bejelentheti a www.magyarorszag.hu oldalon. 

A futballisták ezentúl alanyi jogon juthatnak hozzá a legújabb BMW-k egyikéhez, viszont az első kör előtt mindannyian kötelesek részt venni egy elméleti oktatáson az üzemanyag fontosságát illetően a kocsi működésében. Sajnos mivel nem szabad túlterhelni a játékosok elméjét egyszerre sok anyag leadásával, a KRESZ-oktatást egy későbbi időpontban tartják meg számukra.

Ezentúl minden futballista kap egy kötött mennyiségű felhasználható keretet, amelyet Mr. Vajna egyik kaszinójában eljátszhatna, így biztosítva számukra a kikapcsolódást. Az ennél nagyobb összegű költést kizárólag Tippszmikszbű egészíthetik ki. Ezen okból arra kérik a szurkolókat, hogy ne lepődjenek meg, ha a tökutolsó kieső 4-0-ra veri majd a bajnokot.

Tekintettel arra, hogy a focisták ilyen kiemelt munkahelyen dolgoznak, a fizetésükre vonatkozó minden adatot szigorúan bizalmas kategóriába sorolnak, nehogy bárki is megkérdezze hogyan tudják fenntartani magukat ilyen kevés pénzből, hiszen mindannyian minimálbérre vannak bejelentve. Ezen felül rendkívül kényes cégadatnak számít, hiszen kiderülhet, hogy a főnök haverjának a fia kétszer annyit keres csapaton belül, mind aki valójában a pályán van.

Csak azért nem használtuk a játszik szót, mert a számítógép egyszerűen képtelen volt elfogadni egy olyan mondatot, amelyben ezt a teljesítményt ezzel a jelzővel illették.

Most, hogy mindezek kiderültek, megkérnék minden futballbarátot, s azokat is, akiket kevésbé érdekel ez a nemes ügy, hogy fogjunk össze, támogassuk őket teljes szívvel, hiszen megérdemlik. Megérdemlik, hogy ilyen munka árán megkeresett fizetésük teljes titokban maradjon, hiszen az a klubok magánügye, magánpénze, a tulajdonosok a saját pénzükből állják a cehhet. Megérdemlik, hogy a legmodernebb körülmények között készülhessenek fel az előttük álló feladatokra, majd trópusi edzőtáborban kemény munkával teljesítsék a rájuk szabott feladatokat.

És most önmagamba nézek, ahogy megkérem az olvasót is, hogy nézzen magába, mert pusztán egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul: Hogyan nem vettünk észre, hogy már ennyi ideje sztrájkolnak ezek a nemes emberek? Hogyan lehet, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy sztrájkba léptek? Szégyenlem magam, mert tudom, hogy ennél többet érdemelnek. Szégyenlem, hogy ilyen hosszú ideje nem figyelek oda rájuk rendesen, hogy így kellett értesülnöm a sztrájkról. Ezért teljes mellszélességgel támogatom a focistákat, hogy legközelebb egyből észrevegyem a jeleket, s felismerjem, ha sztrájkolnak.

Támogatom a focistáink ügyét, ezért kiállok mellettük, s innentől nem támogatom pénzzel az őket rendkívül kihasználó és megalázó közeget, amit úgy hívnak, hogy magyar foci. Még csak nem is futball, mert az egy teljesen más kávéház, mint mondják, miközben könnyben úszó szemük megihletettséggel teli, s hallom a sok köszönő szót, amelyben tudatják velem, hogy örömmel veszik az álláspontom - a ne támogasd pénzzel ezeket mondatom után pedig megveregetve a hátamat búcsúzunk.

Remélem nem húzódik el nagyon ez a sztrájk, mert szeretném egyszer kivinni az unokámat majd meccsre, mielőtt meghalok. Talán a következő 50 évben lesz rá lehetőség, de én nem leszek sztrájktörő.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr9312582611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.06.10. 07:21:45

Beszántani, besózni!!!!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.06.10. 13:40:57

Nincs itt semmi sztrájk, tavaly véletlenül jól jött ki a lépés, sikerült négyből egy meccset megnyerniük az EB-n, ahova csak a létszámemelés és a pótselejtezőkön mindig kettős vereséget szenvedő ellenfél miatt jutottak ki a túlfizetett falábúak...

Kelly és a szexi dög 2017.06.10. 17:50:12

sajnos nálunk nincsenek meg a focihoz szükséges infrastrukturális feltételek...

sunabajnok 2017.06.10. 17:54:00

@Kelly és a szexi dög: Nálunk focizni tudók nincsenek. Agyonsztárolt félévek vannak oszt ennyi. Vicc a foci,szégyen ami pénzt beleölünk.

sunabajnok 2017.06.10. 17:54:29

@sunabajnok: Celebek... Javít ez a fos telefon.

nu pagagyí 2017.06.10. 18:17:31

Propaganda-operettország ismét találkozott a valósággal.

A tanulságokat pedig azonnal le kell vonni. Ahogy a A Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság tiszteletbeli elnöke és egyben Kedves Vezető is számtalanszor megfogalmazta: "mert Soros".

Jó, az előbbi útmutatás csak az általános körülmények tűéles azonosítása, egy orientáció, ami sajnos szakmai programként nem használható. A szakma feladata, hogy az andorrai sikerrecept összetevőit elemezze és megvalósítható programmá gyúrja.

Néhány szempontra én is felfigyeltem:
. műfű,
- a stadionnál magasabb panelházak vegyék körül az arénát,
- távolban hegyek is látszódjanak,
- akkora stadion, amelyben az ország lakosainak legalább 10% elfér.

Azt hiszem fentiekből adódik, hogy a magyar válogatott sasfészkét Borsodban kell létrehozni a diósgyőri lakótelep közepén. Az egymillió nézőt befogadó műfüves pálya elférne egy kb. 1 kilométer átmérőjű kör alakú területen, így valószínűleg maradna elég panelház a stadion körül.

nu pagagyí 2017.06.10. 18:18:44

@Kelly és a szexi dög: Mi hiányzik? Még néhány focipalota?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.10. 18:51:37

Most fellégezhetnek a magyar liberálisok. Máig tombolva, függönyt tépve nyögik a magyar csapat EB-sikereit.

bohumil stejskal 2017.06.10. 19:26:15

Eemúútnyócév!
Soros-Gyúúúrcsány-Bajnai!!!

Viszont Andorra jobban teljesít... :))

nu pagagyí 2017.06.10. 19:43:23

@MaxVal BircaMan HJCD: Igen. Én, mint liberális mindig arra vágytam, hogy ilyen focicsapatunk legyen. Dagad is a mellem a büszkeségtől. Ennek ellenére, valahová jó messzire tervezem a nyaralást, oda, ahol nem ismerik ezt a játékot. Csak remélni merem, te sem fogod fel kudarcként a dolgot, hiszen a focitudományban (is) jártas Kedves Vezető személyes áldozatvállalása és iránymutatásai nem lehetnek hiábavalók. Mert az imperialista-globalista teljesítményelvnek nem dőlhetünk be! Magyarország mindennek ellenére is "erős és büszke európai ország" egyrészt mert Ő mondta, másrészt meg te biztosan is így látod onnan távolról.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.10. 19:51:22

@nu pagagyí:

Én kifejezettem nem szeretem a focit, sose érdekelt, csak a nagy bajnokságokat nézem meg. Szóval marha messze vagyok a focirajongástól.

Az viszont röhejes, hogy a magyar ballibek számára mekkora örömöt jelentenek a rossz magyar sporteredmények, s mekkora bánatot a jók.

nu pagagyí 2017.06.10. 20:03:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Én speciel nem örülök. Dühös vagyok, mert minden pont ilyen és ennek az állapotnak vannak felelősei. Nem Storck, de még csak nem is Dzsudzsák. Mindketten áldozatok, egy rossz rendszer félrevezetett áldozatai.

De hogy valami liberálishoz illő pozitívat is mondjak. Honosítsunk migránsokat a csapatba. Aki átjut a pengés, áramos valamint az okos kerítésen, azt nem lecsukni kell, hanem betenni a válogatottba. Ő biztosan eredményesebben tud majd küzdeni a befogadó országáért, mint a teljesítményelvet hírből sem ismerő, állambácsit pumpoló, elbirkásodott benszülöttek.

morph on deer 2017.06.10. 20:38:52

"... szeretném egyszer kivinni az unokámat majd meccsre"

Azt már akár most is lehet!
Csak messzebb kell menni..!
Jóval messzebb...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.10. 21:05:09

Nyilvánvaló, hogy a Soros pénzelte az andorraiak méregdrága doppingszereit és ő fizette le a bírókat is!
Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros, Soros ...

nu pagagyí 2017.06.10. 21:13:56

@Frady Endre: A Fradika betlijére is tudsz hasonlóan frappáns indokot?

sZulamith 2017.06.10. 21:34:07

Nem érdekel a foci, sajnos a vereség is benne van a pakliban. Az a baj, hogy vezető politikusaink csak pénzben tudnak gondolkodni. Talán ha labdát is jól megfizették volna?:)

dr. mesterséges színezék 2017.06.10. 22:53:10

Az eredményből látszik, hogy a magyar foci már csak egy gólnyira van lemaradva a világtól.
Tehát az irány jó, kedves barátaim, magyarok.
Mindenki hozzon még egy TAO-t fizető vállalatot, és hamarosan látni fogjuk törekvésünk gyümölcseit, kedves barátaim, magyarok.
Kedves barátaim, magyarok.
És birkák.
És bircák.

dr. mesterséges színezék 2017.06.10. 22:55:28

@sZulamith: Áh, azt csak kapitalista csinálja.
Különösen Soros.
Hát pénz az a fél dzsídípi 12 év alatt!?

lombozódó 2017.06.10. 23:08:37

@nu pagagyí: Nem jól érted ; Állambácsi ürül ha adhat, mert sokan kapnak még belőle :-((

lombozódó 2017.06.10. 23:13:11

@Frady Endre: Sót, még hegyeket is növesztett, hogy magaslati levegőn kelljen játszani szegény migráns fiainknak :-)))))))))))))

dr. mesterséges színezék 2017.06.10. 23:15:20

@morph on deer: Szerintem kifejezetten vállalható program, hogy az ember az unokájával meccsre megy.
Nincs hiábavaló sóvárgás, nincsenek megvalósíthatatlan álmok: a gyerek bármikor zökkenőmentesen beállhat a mezőnybe; nem lesz kudarcélménye, kisebbségi érzése, a kétoldali alapfelállás pedig úgy érezheti, hogy végre volt értelme a napjuknak. Win-win a szokásos lose-lose helyett.

siriq111 2017.06.10. 23:18:55

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem tudom mi koze van a kommentednek a focihoz.
Van a magyar valogatott, akiket teletomtek penzel , stadionnal , stb. . Van a masik valogatott, akik csak hobbybol nyomjak a focit. Le kell vonni a kovetkeztetest a mecsbol. A magyar " profik" veresen gyenge teljesitmenyt nyujtottak egy hobby csapat ellen.

11110000 2017.06.10. 23:19:24

Ahogy látom, kedves idióta blogger, te meg a helyesírás ellen indítottál sztrájkot.

siriq111 2017.06.10. 23:24:11

Nem tudom minek kell eroltetni ezt az egesz foci dolgot. Ha nem megy , akkor nem megy. Ennyi. En is szeretnek nezni jo meccseket de a magyarok ezekbe nem tartoznak bele. Inkabb vicc kategoria az egesz.

11110000 2017.06.10. 23:29:29

@nu pagagyí:
A magyar nyelvben a tű hegyes, nem éles.
A borotva az éles.

Ami a migránsokat illeti: hát a brazil Zs válogatottba sem beférő Viniciust kurvára honosítani kellett, mert ekkora faláb már magyar földön se nagyon terem.

@siriq111:
Na jó, de a magyaroknak a foci munka, az amatőröknek meg szerelem. Te szeretsz munkahelyre járni, és ott kötelezően elírtakat csinálni egész munkaidő alatt?
Na ugye!
Bezzeg ha horgászni mész, oda örömmel.
Hát az andorrai focistáknak a foci a kikapcsolódás. A magyarokat pl. tök jól kikapcsolták.

dr. mesterséges színezék 2017.06.10. 23:29:37

@siriq111: Hej, ha a Bibó Szakkollégiumban a gobelin lett volna a standard időtöltés...

siriq111 2017.06.10. 23:31:01

@dr. mesterséges színezék: Passzolok, soha nem jartam oda, igy nem tudok nyilatkozni. :D

siriq111 2017.06.10. 23:33:55

@11110000: Nem szeretek horgaszni. Melo meg olyan, hogy azt csinalom amit szeretek. Ettol fuggetlenul, egy oilyen csapat ellen vesziteni, kurva nagy gaz. Marhara becsulom oket, mert szivbol jatszottak , nulla fizetesert es a jateknak az elmenye miatt. Nna ezt a magyar fos csapatrol nem tudom elmondani.

nu pagagyí 2017.06.10. 23:56:08

Foglaljuk össze!
A magyarok szerencsések, mert vereségből is erőt tudnak meríteni egy újabb vereség elviseléséhez. A nemsokára kezdődő kupameccsek rapid kudarcait is elviseljük majd.Felelősök nem lesznek, hiszen a csapatok kicserélődtek, a régi edző már máshol van, az újak pedig most ismerkednek a csapattal..Válogatott szinten annak örüljünk, hogy megszabadultunk az esélyesség nyomasztó terhétől. Immár senki ellen nem számítunk esélyesnek. Csak könnyebb így!

Dinkainka 2017.06.11. 07:30:21

@dr. mesterséges színezék: Londonban egész jó stadionok vannak!:-))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.11. 09:03:31

Nekem a fociról mindif Hofi örökérvényű poénja jut eszembe, amit persze szintén a magyar fociról mondott:

- Tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.06.11. 09:08:56

@siriq111:

"Marhara becsulom oket, mert szivbol jatszottak , nulla fizetesert es a jateknak az elmenye miatt"

Na ezt kellene nálunk is bevezetni. Hogy örömből játsszanak, ne a pénzért.

Aztán aki hozza az eredményeket, az kaphatja a pénzt is - szigorúan magánpénzt, még "közpénz jellegét elvesztett" pénzt sem. Ma azonban az van, hogy eredmények nélkül is dől a lé.

Fel kellene végre fogni, hogy a futball egy látványsport, üzlet. Nem szabad közpénzt ölni az ilyesmibe. Ha a szurkolók által adott pénzből megél, akkor jó, Ha nem, az is jó.

nu pagagyí 2017.06.11. 11:57:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te is csak örömből dolgozzál! Aztán, ha hozod az eredményt, akkor majd kapsz valamit, vagy nem.

siriq111 2017.06.11. 12:46:44

@nu pagagyí: Leirta, hogy ne a kozpenzt toljak a fociba. Ha a szponzor st. helyrol meg van a penz , akkor van fizetes is. Nem ingyen csinaljak.

Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem! (törölt) 2017.06.11. 12:49:44

Én nem látok semmilyen problémát a vereségben. Két amatőr csapat játszott, amelyek közül nem a mienk került ki győztesen.

Különbség legfeljebb abban van, hogy az andorrai csapat játékosainak van rendes munkahelye,, a mieink meg állami segélyből tengődnek.

2017.06.11. 12:53:53

Nem is tudom hirtelen, van olyan sport, amiben ennyire stabilan ennyire sikertelen lenne Magyarország?

sakkosfx 2017.06.11. 12:57:57

Azt kell sajnálni amelyik csapatot Elverték sőt vigasztani, fog ez még jobban is menni csak nem a közel jövőben! Pedig ők mindent megtesznek napi két edzés állandó lótás-futás! És persze az edzők is hibásak mert istennek képzelik magukat! De istent is le lehet váltani! Főleg ha hülye és beképzelt! És kevesebb juttatást egy ilyen fájó meccs után! Mindenkinek!

Bikkfanfutyulo 2017.06.11. 14:32:15

Összesen annyi volt a probléma, hogy a fijúg lábát előre mártották aranyba. Tudod milyen q*va nehéz sokkilós lábbal futkosni? :P

gomboc r2r 2017.06.11. 15:14:30

@11110000: Kedves sok nulla :)
A tűéles kifejezést is használjuk a magyar nyelvben, legfőképpen valami vizuális dolog megállapítására. "Tűéles a kép a TV-n". Emellett hozzá kell tenni, hogy ez már évtizedek óta közszájon forog, ha pedig megkérdez egy nyelvészt, tudni fogja, hogy a nyelvet az emberek alakítják, nem pedig a nyelv alakítja az embereket. Nem értem, hogy miért kell minden egyes internetes oldalon lenni valaki hasonlóan, aki ilyen hülyeségekbe köt bele.
Ezen felül, biztosan nem 100%-os a helyesírás a posztban, mivel a meccs után készült, az éjszaka közepén, első nekifutásból. Amennyiben ennyire zavarja a kedves kommentelőt a helyesírás az interneten, tudom ajánlani a könyvek és tanulmányok olvasgatását, mivel azok lektoráltak, s valaki arra kapja a fizetését, hogy azt ellenőrizgesse. Ameddig én ezt önszorgalomból csinálom, addig nem lesz tökéletes. De ha gondolod, szívesen elküldöm minden posztomat lektorálásra neked, a küldéstől számítva mondjuk 30 perces visszaérkeztetéssel.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.12. 09:24:55

@nu pagagyí: A Fradira is rátelepedett a Fidesz és érződik is az erkölcsi züllés. Amúgy szerintem a tavalyi bajnoki cím után már nem ízlik nekik a kemény németes edzés.
Az egész magyar sörfoci egy korrupt pénzmosoda. Nem a stadionokban, hanem a börtönökben lenne a helyük - főleg a vezetőknek.
Nem lenne rosszabb a focink, ha ezek az ingyenélők közmunka mellett szabadidejükben edzenének és játszanának, és csak az kapna mezt, aki szeret annyira focizni, hogy így is vállalja. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.12. 11:45:04

Andorra – Magyarország 1:0

Honi futballundorra
Magyarázat: Andorra.

Győz a sok-sok amatőr
Szakács s banki kamat őr,
Mérnök s taxis hiéna,
Kinek nappal fején a
Helyi sofőr kalap áll,
S meccsen minket kalapál.
Bányász játszik centerbe,
S így is vernek kenterbe.
E vereség mar kába
Lelkünkbe s nép markába
Köpve bosszú miliőt
Áhít, míg pár milliót
Kap sok magyar falábú…
Temet maga alá bú!

Csapat vébét selejtez,
S legyintek csak: Selejt ez!

gomboc r2r 2017.06.12. 13:39:08

@Frady Endre: A Fradi is jó volt, amíg vegyítette a tapasztalatot a fiatalokkal, volt kitörési lehetőség, tudták, hogy miért harcolnak. Mostanra ott tartunk, hogy összegyűjtötték az összes kint levedlett, eladhatatlan, megbukott hülyét. (Ebből Gera a kivétel, ő csak megöregedett.) Lásd pölö Kleinheisler. Ők azért jöttek haza, mert jó pénzt akarnak, könnyen, gyorsan. Nincs motivációjuk, hazajöttek lötyögni és azt is teszik.
süti beállítások módosítása