Gombóc mondja

Gombóc mondja

Karigeri, hogy lehetsz ennyire béna?

2019. november 26. - gomboc r2r

Szerintem senkinek sem kell bemutatni, hogy mennyire nyegle és elnyomható ember Budapest új főpolgármestere, de néha az az érzésem, hogy alulmúlja önmagát. Gerikém, ha ezt így tovább csinálod, nem hogy nem fognak megválasztani legközelebb, de még az is lehet, hogy elüldöznek menet közben az emberek. Itt ülsz az ország egyik legfontosabb és legnagyobb politikai befolyást kínáló székében és úgy viselkedsz, mint aki beszart a szupermarket közepén.

El kellene végre döntened, hogy mit szeretnél. Felnőttként akarsz a politikában létezni, vagy egy óvodás gyerekként, akire mindenki úgy fog emlékezni, hogy az ember, aki akkorát bukott, hogy még az egyetemén sem talált munkát. Megválasztottak az emberek, mert elegük volt abból, hogy Tarlós egy szerencsétlen idióta, aki semmit nem képes szerezni a fővárosnak, erre jössz és a világ legnagyobb tutyimutyiját adod. Megválasztottak az emberek, mert elegük volt abból, hogy Budapesten nincs fejlődés, a közlekedés romokban, az ígéretek pedig már unalmasak.

Itt ülsz Budapest trónján, annak a városén, ami a magyar GDP egyharmadáért felel, egymagában nagyobb, mint az összes többi megyei jogú városunk, s elő tudsz állni egy olyan kívánságlistával, ami még Szegednek is kevés lenne. Így nem hogy a kormány, a választóid sem fognak komolyan venni.

Mit kértél azért, hogy támogassátok az atlétikai VB-t és annak senkinek sem kellő, Budapest egyik kivételes helyén lévő stadionjának létrehozását?

  • 50 milliárdot az egészségügyre
  • Zöldfelületek és parképítés
  • Tömegsport
  • Átláthatóság
  • A már megígért pénz a 3-as metróra

Ez összesen (az utóbbit nem kalkulálva, mivel már megadták) jó esetben 70-80 milliárd forint. Mennyibe fog kerülni az atlétikai VB? Ha kiindulunk abból, hogy a 2017-es Vizes VB-re 150 milliárdot simán elszórtak, s azóta drágultak a költségek, simán bele fog kerülni 200 milliárd forintba, miközben semmi szükségünk nincsen rá.

A Fogaskerekű felújításához a BKK által rendelt látványterv az MG Építész által elkészítve (mgepitesz.hu)

Ehelyett mire lenne szükségünk?

  • Új buszokra (50 milliárd)
  • 3-as metró hosszabbítására
  • 4-es metró hosszabbítására
  • Pesti fonódó, azaz Bajcsy-villamos (20 milliárd)
  • Kisföldalatti felújítása és új járművek beszerzése
  • Fogaskerekű újjáépítése (35 milliárd)

Mit lehetett volna kérni? Nem nehéz kitalálni! A Fogaskerekű-projektet nagyon egyértelmű lett volna, főleg azután, hogy a Pokorni vezette Hegyvidéknek és a fővárosnak volt nemrég az összezördülése. Így ki lehetett volna békíteni a feleket és megmutatni, hogy az együttműködés valódi és megoldható a két fél között. Ez Karácsonynak sikeres ügy lehetett volna, Pokorninak meg a megcsorbult hírnevének helyreállítása. A kormány is nehezebben mondhatott volna nemet, ha Pokornit, a saját emberét is be tudja vonni. Ehhez még hozzá lehetett volna csapni az új buszok beszerzésére való fedezetet, s mindjárt jobban nézhetne ki a fővárosi nyereség egy 135 milliárddal.

Mivel a kormány híresen megbízhatatlan, a feltételek közé rögzítettem volna, hogy a beleegyezés onnantól érvényes, amint a pénzt a kormány átutalta az önkormányzat számlájára. (Igen, nagy összegnek néz ki, de a kormánynál ez a pénz statisztikai hiba. Az egészségügyi fejlesztés állami beavatkozás lenne, tehát azt nem kellene elutalni, csak azt a 85 milliárdot, ami a fővárosi közlekedés fejlesztésére ment volna. Ez a kormánynak semmi összeg, még a VB árához képest is!)

A végleges lista tehát:

  • 50 milliárd az egészségügyre
  • Zöldfelület és parképítés
  • Átláthatóság
  • Új buszokra 50 milliárd
  • Fogaskerekűre 35 milliárd

Nem egy elrugaszkodott dolog egy 200 milliárdos sportrendezvénynél.

Karigeri szedd össze magad!

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr8615324138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.11.26. 08:46:30

A megélhetési politikus fajta díszpéldánya, ráadásul még csak nem is azt nézi, hogy a választók rá szavazzanak, hanem a pártvezetőkkel mutyizik...

gomboc r2r 2019.11.26. 10:05:21

@Online Távmunkás: Látod, ez szerintem pont nem igaz. Ő jól elvolt az egyetemen, jó tanár is volt, a hozzáadott munkája is jó volt, a diákok is kedvelték.
Ő nem azért lett politikus, mert nem tudna máshogy megélni, inkább azt mondanám, hogy tényleg tenni akar, csak tutyimutyi a politikához. Pont a megélhetési politikus ellentéte.

A megélhetési politikus az, aki nem tudna mást csinálni, ő tudna. Aki ismeri személyesen, az tudja, hogy ő nem egy rossz ember, sőt, egy tök normális ember, de nem politikusnak való.
Csak azt nem értem, hogy nincs ott egy nyamvadt politikai stratéga, aki megmondja neki, hogy Gerikém, csatold már fel a golyóidat?

2019.12.02. 15:16:23

ha ezekre van budapestnek szüksége, akkor talán kellene buszgyár, járműjavító, műhelytelep, vagongyár (a semmiből teremtett pénz és a vagyongyár helyett).

gomboc r2r 2019.12.02. 21:29:18

@civisvarosi: Ha fizetek két embernek, hogy vágjon pofán, akárhányszor ekkora marha vagy, az is termeli a "dzsídípít", ahogy te mondanád. A különbség az, hogy mekkora beruházás mekkora mértékben termeli a GDP-t és mekkora haszonnal jár az a beruházás.
Van buszgyár, járműjavító, műhely és vagongyár is az országban, sőt, több is volt, amíg a narancsos hazafi kormányunk el nem kezdett alájuk vágni.
süti beállítások módosítása