Gombóc mondja

Gombóc mondja

Kevés nagyobb féreg van az országban, mint Fürjes Balázs

2020. október 16. - gomboc r2r

Egyszerűen röhejes és végtelenül undorító, ahogy a kormány bánik az önkormányzatokkal, de főleg Budapesttel. Az elmúlt 10 év során többször volt már szó arról, hogy hogyan tették tönkre a kisebb önkormányzatokat, én magam pedig már többször foglalkoztam azzal, hogy hogyan darálja be a kormány Budapestet, de eddig kevéssé foglalkoztunk ennek az egész haditervnek a közönség elé kitett képviselőjével.

Ez az ember (ah, ki tudja...) nem más, mint Fürjes Balázs. Ő az, aki ki lett vezényelve, hogy a nagyközönség előtt eljátssza a kormány végrehajtóját a fővárossal szemben. Ő az, aki azért lett kinevezve, hogy Orbánnak ne kelljen találkoznia Budapest főpolgármesterével, nehogy tárgyalnia kelljen őméltőságának, hiszen akkor még a végén felsülne (újra). 

Fürjes "úr" úgy viselkedik és szerepel a hazai közéletben, mint Budapest főpolgármestere. Beleszól a főváros gazdaságpolitikájába, napi ügyeibe, cégei munkájába, illetve folyamatosan figyeli, hogy hol lehet éppen ütni a jelenlegi fővárosi vezetést. Amint látja az alkalmat, azonnal lesújt, majd később elvárja, hogy tiszteletreméltóan kezeljék, holott semmi másra nem szolgál a kinevezése, csak a rombolásra.

Fürjes őhatalmassága az, aki az adófizetők pénzét osztogathatja Budapesten, senki más. Bárki bármit akar megvalósítani, azt csak rajta keresztül lehet, különben elvágják a "támogatásokat" és nem lehet semmit csinálni. Ezek a kormányzati támogatások nagyon jól hangzanak, de igazából semmi másból nem állnak, mint a budapestiek befizetett, majd a kormány által lenyúlt adójából, amit néha, részlegesen nagy kegyességében hajlandó visszacsepegtetni a főváros költségvetésébe.

Azok a '90-es évek...

Nézzük meg a kormány által kirendelt Budapest-ellenes kommandó tagjait:

(Kép: 24.hu - Koszticsák Szilárd / MTI)

Fürjes Balázs, a koordináló, pénzügyi megbízott. Ő adhat és vehet el. Felügyeli a többieket, egyeztet a főpolgármesterrel és az a fajta "rossz zsaru", aki minden ügybe belemar, hogy bármi áron rossz híreket keltsen. Tudja a szerepét és tudja, hogy ha ismét Fideszes lesz a városvezetés, ő csak mellékszereplő lesz és mivel megdolgozik érte, 2022-ben egyéni képviselőjelöltként indul a Fidesz zászlaja alatt a választáson.

Vitézy Dávid, a "jó zsaru" az ügyben, aki kihirdetőként vesz részt a buliban. Fürjessel lezsírozza a pénzügyeket, majd bejelent mindenféle olyan dolgot, amivel tök másnak kellene foglalkoznia, de mivel felépített egy brandet és amúgy is PR-os, ő csinálhatja. Természetesen ő fog indulni 2024-ben Karácsony Gergely ellen a főpolgármesteri székért, még akkor is, ha már több helyen is azt hazudta, hogy nem.

Tarlós István, ex-polgármester, közlekedésügyi kormányzati megbízott, aki a büdös életben nem utazott máshogy, csak autóval. Tipikus budai értelmiségi háttérrel, aki jelenleg éppen a vidéki tömegközlekedésről ad jelentést, holott soha semmi köze nem volt hozzá. Budapest ügyben azonnal előhúzzák és megy interjút adni, amint lehetséges. Alig várja, hogy beszólhasson a jelenlegi főpolgármesternek, szidhassa őt és mindent, amihez köze van, miközben Karácsony éppenséggel díszpolgárrá avattatta, holott egyáltalán nem érdemelte meg és ezt napról napra bizonyítja is.

Sára Botond, a rejtett erőforrás. Az elveszített polgármester-választás után került a Fővárosi Kormányhivatal élére, felfele bukott. 2022-ben ő indulhat majd Kocsis Máté helyén. Jelenlegi feladata, hogy a kormányhivatal vezetőjeként megnehezítse a főváros életét, ahogy csak lehet. Azért rejtett, mert ő kevéssé látható a választók számára jelenleg. Csendben bírságolgat és akadékoskodik annak a hivatalnak az élén, ami az önkormányzatoktól elvett ügyekért felelős.

Így épül fel az Alternatív Városháza, amelynek főkoordinátora jelenleg Fürjes. Mivel Orbán a mai napig képtelen feldolgozni, hogy elveszítette a választást Budapesten, ezért az Alternatív Városháza tesz arról, hogy nehogy valamivel kapcsolatban önállóan dönthessen Budapest jelenlegi vezetése. Ezért sem enged hitelt felvenni fejlesztésre, ezért vonja el folyamatosan a pénzeket, nem fizeti ki a megígért támogatásokat, gáncsoskodik, pofázik és uszít, miközben a főváros költségvetése romokban. Ezért is kijelenthető, hogy jelenleg kevés nagyobb féreg van az országban, mint Fürjes Balázs.

Lassan hervadni el, mint a virág,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,
Mely elhagyott, üres szobában áll.

 

Egy gondolat bánt engemet - Petőfi Sándor 

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr8516240612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.10.16. 14:36:20

Hűha. Te aztán nem szarral gurigázol.

Magyaur 2020.10.17. 02:12:03

Ady szavával élve: "az új undokok..."

gomboc r2r 2020.10.17. 12:57:19

@zord íjász: Amit ki kell mondani, azt ki kell mondani. Senkinek sem jobb, ha körülírjuk a fost, mert elveszíti az értelmét és a hatását.
Budapest fulladozik, az ország éppen elmerül. Mi meg arról beszélgetünk, hogy nem süllyedünk.

legeslegujabbkor 2020.10.17. 21:13:15

Hát akkor idézzünk:
Márki-Zay Péter valójában színtiszta gyűlöletpolitikát folytat: mindig valaki ellen és soha nem valamiért dolgozik, mindig kell egy ellenség, akit támadni, gyűlölni, mocskolni lehet, ezzel tudja elterelni a figyelmet, hogy városvezetőként valójában semmit nem csinál. Aki azonban szelet vet, vihart arat. Lassan beérik a polgármester munkájának a gyümölcse: az erőszak és a megfélemlítés soha nem mételyezte még ennyire a város levegőjét. A gyűlölet sajnos beköltözött a hétköznapokba.Hódmezővásárhely megfeneklett. A polgármester nem képes gazdálkodni, az intézményrendszer az éhhalállal küzd, miközben az önkormányzat számláin több mint 4 milliárd forint van, és még ebben a hónapban további 1,5 milliárd várható. Nem tudom, hogy hozzáértési nehézségei vannak, vagy másra fordítja, de soha nem működött még ilyen rosszul a város. Érdekes, hogy Márki-Zay folyamatosan szidja Lázár és Almási gazdálkodását, pedig akkoriban komoly hitelt törlesztettünk, mégis jutott pénz milliárdos fejlesztésekre és soha nem fordult elő, hogy az intézményben dolgozók ne kapjanak bért. Lehet Orbán Viktorról meg korrupt Fideszről hadoválni vasárnap esténként, lehet a villanyvezetéken ülő varjúra is korrupciót kiáltani, ha az jobbra fordítja a fejét, de ez attól még tény marad. Hódmezővásárhely ma már működésképtelen, a város elindult a lejtőn."

Ti teszitek működésképtelenné.

Az ott lakókkal együtt

Hakapeszi Miki · http://mentalisdeficit.blog.hu 2020.10.17. 22:13:02

Figyelemfelkeltő cím, figyelemre méltó tartalom :)

legeslegujabbkor 2020.11.10. 20:46:46

Fürjes Balázs:
"2011 óta a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosaként dolgozik, 2015 és 2017 között elnöke volt a Budapest 2024 olimpiai pályázatnak és tagja a budapesti FINA vizes világbajnokság szervező bizottságának. 2019-ben a Budapesten megrendezett World Urban Games szervező bizottságát vezette. Kormányzati felelősként irányította Budapest sikeres pályázatát a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra, a 2023-as atlétikai világbajnokságra, valamint a 2027-es úszó-világbajnokság való sikeres pályázatát."

Hiányolom az olimpiát, az jobban vinné a pénzünket

gomboc r2r 2020.11.11. 10:37:40

@legeslegujabbkor: Ne hiányold, ha így halad a törvényalkotás, már jövőre nekiállhatnak újra.
süti beállítások módosítása