Gombóc mondja

Gombóc mondja

Villamosok helyett futballpálya

2021. április 05. - gomboc r2r

Az Orbán-kormány nemrég áldását adta a Deutsch-NemFür Tamás kokain minőségellenőr által vezetett MTK-nak arra, hogy a volt Józsefvárosi Pályaudvar területét beépíthesse futballpályákkal. Pont ott, ahova Budapest egy modern kocsiszínt tudna építeni a villamosainak...

Az MTK Sportegyesület számára az állam ingyen és bérmentve átadja a területet, majd elkezdi a beépítését, melynek során a vasúti pályaudvar teljes területén ki kell cserélni a talajt, mivel az elmúlt 100 év során azt beszennyezte a vasút. Ennek során valószínűleg nagy mennyiségben világháborús bombákat is el kell majd szállítani, mivel a szövetségesek nagy erőkkel bombázták a vasúti és ipari területeket, mint ez. Ezután állami pénzből felépíti a sportpályákat, majd állami pénzen fenntartják. 

Az ígéretek szerint majd a hátrányos helyzetű kerületi gyerekek közül néhányan esetleg használhatják a létesítmények egy részét, de nagyon jól ismerjük már ezeket az ígéreteket. A létesítmények elkészülnek, a kerületiek meg baszhatják, nem nekik készült. 

Hadd mutassam be a területet az MTK által készített grafikán:

mtkjozsefvarosisportterulet20190213cleanv1.jpg

A gyönyörű kiemelések:

Lilával a volt pályaudvar felvételi épülete és kiszolgálólétesítményei, melyek átadták magukat a híresen sikeres Sorsok Háza projektnek. Tudjátok, ez az a projekt, amire minimum 10 milliárd forintot már elköltöttek, 2013-ban kezdték el, s 2014-ben kellett volna megnyílnia. Minden év úgy telik el, hogy bejelentik a következő évi nyitást. Idén januárban is bejelentették, hogy majd 2022-ben megnyílhat. Talán. Esetleg. Siker!

A narancssárgával jelölt területet átengedték a kerületi önkormányzatnak, hogy itt a saját elképzeléseit megvalósíthassa. Itt az önkormányzat a kerületi lakosok számára szeretne megnyitni területet, illetve a másik felén gyógyfürdőt építeni, amihez ígéretet kaptak állami támogatásra a megvalósításhoz, ebből az állami támogatásból ugyanakkor semmi sem lett. Így az önkormányzat jelenleg nem tud a terület rendbetételével foglalkozni, főleg most, a kormányzati pénzelvonásokkal súlyosbított helyzetben.

A kék téglalappal jelölt területet szórná tele focipályákkal Deutsch és az MTK. Láthatólag jóval nagyobb, mint amit az egyéb hasznosításra szántak. Mert ugye a foci Orbán Viktor Viagrája, nem az egészségügy és nem a közügyek. Egyébként a Salgótarjáni út túloldalán, szintén kékkel jelölt terület ugyanúgy az MTK-é és jelenleg is használják. Csak ugye nem elég nekik focira semmi sem, csak egy fél kerület.

Mindeközben a Sorsok Házával szemben, az Orczy út túloldalán található a BKV villamoskocsiszínje, ahova minden egyes nap cipőskanállal rakják be a villamosokat, annyira nincs helyük. Arról nem is beszélve, hogy az épületek totálisan elöregedtek, a mai modern kor követelményeinek egyáltalán nem felelnek meg, még ha akarnák, akkor sem tudnák úgy felújítani. Egyszerűen kétszer-háromszor ekkora helyre lenne szüksége ennek a kocsiszínnek ahhoz, hogy normálisan tudjon működni.

Plusz ne felejtsük el, hogy ott van még a Ferencvárosi kocsiszín is (az sincs olyan messze), ami totálisan romhalmaz állapotban van. Már ma ott kellene hagyni az egészet, mivel a területet már el is adták. Így ezen két ósdi, elhasznált műhely helyett ezen a területen lehetne építeni egy normális, modern, kényelmes kocsiszínt, amely a jövőben megvalósuló villamoshálózat-fejlesztések esetén szükséges pluszmennyiségű villamosnak is otthont tudna nyújtani, mivel a terület megfelelően nagy egy központi kocsiszín kialakításához. Ezzel a BKV mintegy 80 évet tudna előrelépni.

De természetesen erre esély sincsen, hiszen sokkal fontosabb a 28000. futballpályát megépíteni, mint bármi hasznosat építeni a köznek, legalábbis a Fidesz-kormány felfogása szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr6016490388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.04.05. 18:43:25

Orbánék szarhatnának már egy méretes falábú magyar focistát a buzi stadionjaik miatt.

evilwolf 2021.04.08. 06:55:13

Ha O1G marad 2030-ig, meg azon túl, Putyin már 2036-ig, akkor Magyarország egy 93 000 négyzetkilométernyi focipálya lesz, 2 kapuval.
1 kapu Erdély felé, egy meg Szerbia felé.
A horvátot lezárjuk, mert több és drágább Balatont a magyarnak, a NER meg úgyis magánrepülővel megy a magánjachtra.
Nyugat felé nem lesz kapu, vagy ha mégis, akkor szöges hálóval.
Magyarország örökös játékvezetője O1G lesz, a 2 partjelző pedig Kövér és Áder.
A futballhuliganizmus állami monopóliummá válik.
süti beállítások módosítása