Gombóc mondja

Gombóc mondja

A Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor barátsága Bányai Gáborral

2021. június 28. - gomboc r2r

Úgy látszik a magyar történelemből valahogy nem akar kiveszni ez a tipikus "vannak még egyenlőbbek" felfogás.

Bármi történhet, a Fideszes politikus valahogy mindig jól jár. Beütött a krach, devizahitelesek így, devizahitelesek úgy, valahogy csak a Fideszes politikusok jártak jól a devizahiteles törvénnyel. Valahogy az önkormányzatilakás-törvénnyel is pont a Fideszes holdudvar jár jól. Korona miatt gazdasági válság, nem baj, a haverokat telepumpálták pénzzel, mások leejtve.

Így jutottunk el oda, hogy az egyik Fideszes politikus komolyabban megbetegedett, ahogy ő is mondja:

Nem akarom terhelni orvos szakmai információkkal az olvasót, de rövid idő alatt súlyosan kritikus állapotba kerültem és az orvosok minden erőfeszítése ellenére válságos lett a helyzetem. Úgynevezett ECMO (műtüdő) alkalmazására volt szükség, hogy oxigén jusson a vérembe. Ilyen berendezés Szegeden állt rendelkezésre, ezért átszállítottak oda. Szegeden az ápolásom során volt egy hosszú időszak, amikor öt féle orvostechnikai eszköz, együttes alkalmazása tartott életben és a hozzájuk tartozó orvosi, ápolói személyzet, akik mindezt kontrollálták.

Na, szuper, felgyógyult. Örülünk neki. De mi az az ECMO?

Az ECMO egy "műtüdő", amely a testen kívülre vezetett vér oxigéntelítésére és a szén-dioxid eltávolítására szolgál.

Tök jó, hogy ilyennel rendelkezik az ország. Na de mióta?

2021. április 14-én került ki ez a cikk:

Világszínvonalú „műtüdő” érkezett a harmadik hullám tetőzésekor a szegedi egyetemi klinikára

Na de várjunk csak. Azt mondja, hogy a harmadik hullám tetőzésekor került 1 db ilyen gép Szegedre. Ez mikor is volt? 2021 február vége - március eleje? Furcsa. Ez a dátum furcsa. Menjünk vissza Bányai Gábor interjújába egy picit...

Február 24-én, Kiskunhalason került mélyaltatásban lélegeztetőgépre a koronavírus fertőzést kapott országgyűlési képviselő és kezdődött az életéért folytatott küzdelem, majd március 13-án átszállították a szegedi SZTE Szent Györgyi Albert Klinika Központba.

Hát, ez elég durva véletlen... A különleges egészségügyi ellátást igénylő fontos embernek véletlenül pont olyan ellátásra van szüksége, amire véletlenül pont beszereztek egy darab gépet? Biztos van olyan, aki hisz a véletlenekben. Én nem. Sőt, felforr a vérem, amikor ilyeneket olvasok. 

Szegeden az ápolásom során volt egy hosszú időszak, amikor öt féle orvostechnikai eszköz, együttes alkalmazása tartott életben és a hozzájuk tartozó orvosi, ápolói személyzet, akik mindezt kontrollálták.

Hosszút út vezetett odáig. A szívem kétszer megállt, a klinikai halál állapotába kerültem, újra kellett éleszteni. Hála Istennek az agyam nem sérült, ami hetekkel a Szegedre kerülésem után derült csak ki. Többször felmerült a tüdő transzplantáció, amire végül nem került sor. Ebbe a programba azért kerültem be, mert az orvosaim folyamatosan keresték a megoldásokat, hiszen ők a CT vizsgálatok által azt látták, hogy a tüdőm elkocsonyásodott, alkalmatlan önálló lélegzetvételre, alig 10%-nyi légzőfelületem maradt.

Szóval a mi kedves, drága politikusunk életben tartására beszereztek egy speciális gépet, majd összesen 5 gépen volt egyszerre, miközben folyamatosan monitorozták a tüdőjét CT-kkel és egyéb módokon. Kicsit hasonló a sztorija Becsó Zsoltéhoz. Zsoltika elkezdte érezni magán a koronavírus tüneteit, besétált lábon a salgótarjáni kórházba, ahol pillanatok alatt felvették, letesztelték, infúzióra kötötték, vért vettek, CT-zték. 

Nagyon szuper, hogy már itt tart a magyar kórházak minősége, hogy ilyen szuper ellátást tudnak nyújtani. Csak sajnos nem ez az általános tapasztalat. Ugyanebben az időszakban egy átlagember napokig küzdött, hogy elérje a háziorvosát, aki be tudta utalni koronavírustesztre, ha éppen elérte az orvost és volt szabad kapacitás tesztelni. A kiutalt helyszínre saját lábon be kellett ballagni, akkor is, ha nem bírt lábra állni, ráadásul úgy, hogy éppen oda utalták, ahol volt hely, akár a város másik részére, esetleg másik megyébe. Ja és éppen szerencséje volt, hogy jól vették le a tesztet, mert olyanra is volt példa, hogy a teszteredményre várt valaki napokat, majd közölték, hogy nem sikerült jól megcsinálni. Aztán, ha megállapították a koronavírust, akkor kiírták betegszabadságra.

Ha mindez meg volt és nem volt bonyodalom, akkor úgy élte túl, hogy orvos nem is látta, nem hogy CT-zzék meg minden... Viszont ha rosszabbra fordult, akkor mentővel vitték be a kórházba, ahol esetleg rákötötték lélegeztetőre, ha épp volt elérhető. Ha egy kis szerencséje volt, akkor nem egy kínai tákolmányra kötötték, hanem olyanra, ami működött is. De sokan még a lélegeztetőre sem kerültek fel...

És akkor, amikor az ember mindezeket ELSŐKÉZBŐL tapasztalja, a mocskos fideszes patkánynak van pofája belemosolyogni a kamerába, hogy minden fasza... Miközben 30 ezren az ő döntéseinek is hála belehaltak a kórházi viszonyokba. Felháborító, undorító és végtelenül szomorú.

De persze neki könnyű, ő maga is beismerte. Álljon itt emlékeztetőül, hogy vannak egyenlőek és vannak egyenlőbbek:

Minden segítséget megkapok.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr3016601456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gmihaly621 2021.06.30. 10:16:12

Kekeckedő internáci hülyeelvtárs bloggercskcska, elmész te a jó büdös francba!

Weißkopf 2021.06.30. 10:31:02

Bizony, ha el talált volna patkolni ez a drága fideszes elvtárs, akkor lőttek volna a parlamenti 2/3-nak, netán még választást is kellett volna kiírni a megüresedett helyére. Isten ments! Az ő életééért (meg a 2/3-ért) semmi sem drága. Egy közönséges magyar állampolgár viszont csak eggyel növelte volna a közel 30.000 Covid-áldozat számát.

Marostői 2021.06.30. 11:05:46

Ez a blog is félrement, ugyanis a 2. ECMO készüléket kapta meg az Intézmény, miután Bányai urat átszállították. Így egy "földi halandő" is részesült a jóból, nehogy azt mondják, hogy a fontos ember lefoglalja azt az egy gépet. Gratulálok, leülhet, elégtelen!

nemecsekerno_007 2021.06.30. 11:48:00

Mennyi TB-fizetsz havonta kispajtás?!?

Na ahhoz igazítsd az igényeidet.

Főleg, hogy abból 1-2 nyugdíjas ellátására is kell költeni a saját nyugdíjasaidon kívül.

Persze vegyük fel az 5000 Mrd-os EU-s hitelt és költsük az egészségügynek nevezett Kisgömböcre.

Boar. 2021.06.30. 12:10:51

@nemecsekerno_007: Elmész te a jó kurva anyádba a befizetett tb-vel.
Keress már valakit te büdösparaszt aki elmagyarázza neked, hogy működik a társadalombiztosítás, utána keress mégvalakit, aki kirúgja alólad a sámlit. Ha nem lesz senki, én megteszem. Röhögve...

nemecsekerno_007 2021.06.30. 12:30:27

@Boar.: Szociális ellátás, nem biztosítás. Csak a prolikat ezzel hülyítik 30 éve. Kegyes hazugság.
A szocializmusból ránk maradt púp, zárvány, utolsó langyos pocsolya.
Ha nem tetszik el lehet húzni az USA-ba, aztán meglátod, hogy milyen a biztosítás alapú egészségügy.

birka menet 2021.06.30. 13:07:06

@nemecsekerno_007:

jobbágy genetikájú neRmecsek, orbán gazdádnak igazán sikeres covid halálosztási rátája van:

Ausztria, 9 millió lakos: 10 ezer covid halott
Magyarország, 9 millió lakos: 30 ezer covid halott

Itt kérem 3-szoros orbáni Jobban teljeités esete forog fenn!

Boar. 2021.06.30. 13:49:01

@nemecsekerno_007: Te hivatkoztál a befizetett TB mértékére, büdösparaszt...akkor most ne hátrálj ki belőle.
És pont azért fizeted ebben a formában, mert nem a befizetett összeg mértékétől függ az ellátás. Nem mellesleg a fideszes szavazógép sem fizetett több TB-t mint más, és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik egész kibaszott életükben nem dolgoztak egy napot sem-lásd tekintetes orbán viktort, nála a "befizetett TB" gyakorlatilag az állami pénz ide-oda tologatása.
Úgyhogy elmész te a demagóg faszságoddal a narkós kurva anyádba retkes fideszbuzi.

nemecsekerno_007 2021.06.30. 14:45:41

@Boar.: Nem a korábban befizetett TB-re hivatkoztam, hanem a havi befizetésre mert azt lehet osztogatni. De látom nem akarod érteni. A jelenlegi befizetésekből finanszírozzuk az ellátást. Ne nyald be a szociális demagógiát mert szarul fog esni ha bekopog a valóság.
A külföldön dolgozók befizetései is hiányoznak, az sokkal több mint amit Orbán nem fizetett be.
De nekik el van nézve ugye?!?! Csak attól még kurvára hiányzik a rendszerből és nem is szankcionálja.

DFK 2021.06.30. 15:05:04

A blog is megerősít abban, hogy teljesen rendben van, hogy undorodom a baloldaliaktól, liberálisoktól.

Boar. 2021.06.30. 15:27:45

@nemecsekerno_007:
-A külföldön dolgozók nagy része orbán elől menekült el szóval ez ordas nagy öngól.
-Dumálhatsz mellé de a tb ellátás nem a havi befizetés függvénye. Egyetlen biztosítás sem az.
A szociális demagógia ott kezdődik, amikor arra való hivatkozással vonják le a bérből/fizettetik be a TB járulékot, hogy az alapján JÁR az egészségügyi ellátás, aztán jön a fidesz kis hasznos hülyéje és megcimmogja, hogy nem is jár meg különben is, mennyit is fizettünk?
Annyit fizettünk te kretén amennyit a törvény előír és azt az ellátást várjuk el érte amit jelenleg csak a csókosok kapnak meg, azok a csókosok akik semmivel sem fizettek többet... Capisco?
Látom, neked visszatérő rémálmod a külföldön dolgozók járuléka... Valami nagy csalódás érhetett...nem kellettél odakint még utcaseprőnek sem? Pedig ahhoz nem kell nyelvtudás.
Persze kényelmesebb a meleg szart lefetyelni orbán seggéből némi apróért...

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2021.06.30. 16:24:53

@ulpius66: Persze fingod nincs arról, hogy aki nem fizeti a TB-t, annak megszüntetik a TAJ számát. Megint hülyeségeket beszélsz.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2021.06.30. 16:26:14

@DFK: Ez a komment is megerősít abban, hogy teljesen rendben van, hogy undorodom a jobboldaliaktól, illiberálisoktól.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2021.06.30. 16:28:43

@otunde: Milyen ragozásról beszélsz? Nem érted a mondatot? Azt már tudod hogy kell helyesen írni a "tolvalyt"?

nemecsekerno_007 2021.06.30. 16:52:37

@pincébezuhanási tudományok doktora: Kiváló. Az alap, hogy megszűnik a TAJ száma annak aki nem fizet TB-t, ezzel vered magad?!!
Az nem mindegy, hogy EU-s fizuból havonta fizet 8000 Ft-ot oszt ugyanolyan ellátást akar mint aki az itthoni béréből fizet 50 ezret havonta.
Ezt az orbitális pofátlanságot véded baszod. Ez lenne a szolidaritás.

nemecsekerno_007 2021.06.30. 16:54:36

@Boar.: ulpius már leírta a lényeget. Vannak a kullancsok a rendszeren jó magyar szokás szerint. Svédasztal és becsületkassza. Ezt rendszert véded te is baszod, a baloldal meg lázít.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.30. 17:14:13

@nemecsekerno_007: Nem védem, ez szerintem is pofátlanság. Ez van. Manapság simán ellenőrizhető lenne, ha nyugaton be van jelentve, akkor itthon csak arányos szolgáltatást vehetne igénybe.

nemecsekerno_007 2021.06.30. 17:14:42

@ulpius66: Szerintem ha jövőre nyernek akkor meg fogják lépni. Van rá esély.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.30. 17:15:12

@ulpius66: Sokat mert én bőven egy milla nettó felett keresek. Ez szerintem is igazságtalan.

nemecsekerno_007 2021.06.30. 17:16:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, megvilágosultál?!?! :))))) Végre :)))))

Jó lenne ha sok ilyen ,,anomáliát,, kimatekoznánk, ahogy jóravaló protestáns hollandok teszik.

Lehetőleg azelőtt, hogy bármibe / bárhova belépnénk. :))))))

CSOKKI MÁLNA 2021.06.30. 17:17:37

@Weißkopf:

" netán még választást is kellett volna kiírni a megüresedett helyére. Isten ments! "

Szerencs és Mohács a két kedvenc vidéki városom.:DD

CSOKKI MÁLNA 2021.06.30. 17:20:10

@ulpius66: Azt Jakabék is megszavazták, pedig ugye nyilván nem értenek egyet vele.

Boar. 2021.06.30. 17:27:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez a pofátlanság?
Nem bazdmeg. Az a pofátlanság, amikor átjön ide a retkes ukrán "hazánkfia", letelepedik valamelyik határmenti faluban, hoz egy hamisított igazolást mely szerint ő minimum atomtudós volt odakint és kap egy olyan nyugdíjat amilyet az adott faluban a körzeti orvos SEM.
Ez a pofátlanság. Meg az, hogy az életükben soha egy fillért be nem fizető retek cigányoknak is "jár" az egészségügyi ellátás, ráadásul az életmódjukból adódóan sokkal inkább igénybe is veszik mint más.
Aki odakint él, dolgozik, fizet járulékot stb. de itthon is kiperkálja 8000 pénzt, az nyilván igénybe tud venni pár szolgáltatást itthon de figyelembe véve, hogy egy szaros vérvételre is egy hónapra kapsz időpontot, nem olyan egyszerű az az állami csecsen lógás mint ahogy azt neRmecsek szajkózza már hónapok óta, mióta valaki kiadta neki feladatba. De ha a csávó odakint rosszul lesz, baleset éri stb., nem mondhatja a mentősnek, hogy magyar kórházba hozza... És ő még így is pont 8000-el fizet többet mint a cigányok 80-90%-a...

Boar. 2021.06.30. 17:30:22

@ulpius66: Te húgyagyú istenbarma, az megvan, hogy simonka gyurikát is "elkérték a bíróságról" a szavazáshoz? Talán mert mégis kellett? Talán mert nem volt biztos, hogy a jobbik melyik rosszat választja?

morph on deer 2021.06.30. 17:39:44

@Marostői:
” Így egy "földi halandő" is részesült a jóból”

Tudsz te egyáltalán számolni?
Legalább egyig megy?

Még EGY baxky, egy, - a főelvtárson kívül, amit egyébként súlyos műtéteknél, mint szív, tüdő, stb használnak, amikor a vér oxigénellátása másképp nem biztosítható, tehát kell a gép!

Tehát NEM jutott másnak, mert az a gép kell másra, - hiszen ezért is vettek egy másikat, hiszen egy addig is volt!

És akkor ott van még másik 30 000, akik olyan körülmények között került a lélegeztető gépek valamelyikére, - amelyik talán nem a horkolás gátló, vagy netán biciklipuma, - ahonnan legfeljebb 10-15% került le élve, közülük nem kevesen súlyos károsodásokkal.

Na most EZZEL hasonlítsd össze a fenti ellátást.

Ne tévedj, én örülök, hogy a képviselő úr él! Istenbizony!

Ehhez képest a többi magyar honfitársunknak még esélye sem volt!

Szerinted ez így van rendjén?

morph on deer 2021.06.30. 17:42:22

@ulpius66:
“Mért engedi meg, hogy azok a szarházi nyugaton dolgozók mindezt meg tudják csinálni!!!!!”

Talán azért, amiért az ukrán, román és szerb testvéreinknek is, nem gondolod?

Boar. 2021.06.30. 17:42:42

@ulpius66: "Nekem is van kb. egy tucat nyugaton dolgozó haverom, aki mindig, de mindig hazajön kezeltetni, kivizsgáltatni magát....... ugye a mi pénzünkből!!!!!!!
(mert azt ugye mondanom sem kell, hogy egy kibaszott busznyákot sem fizetnek a magyar egészségügynek........) "
Aztán két hozzászólással odébb már mégis fizetnek...megaztán valami olyan csodakórházba járnak ami nem magánegészségügy de mégsincsenek többhónapos(éves) várólisták...
Jujj... Persze mindkét állítás hazugság...ezért a hozzászólásért is megjár a júdáspénz te féreg?
Számodra valami perverz örömet okoz, hogy belenyomják a képedet a saját szarodba?
Vagy ennyire kell a pénz a szalámis zsömlére?

morph on deer 2021.06.30. 17:49:58

@DFK:
“ A blog is megerősít abban, hogy teljesen rendben van, hogy undorodom a baloldaliaktól, liberálisoktól.”

Hát nem? Most képzeld el, hogy a marhák azt szeretnék, ha az a 30 000 is hasonló ellátásban részesülhettek volna!

Most képzeld el, milyen felháborító helyzetben lennénk, ha mondjuk 15 000 ember még él, itt rontja a levegőt, és lehet, hogy még köztük is lenne olyan, aki nem orbánra szavaz!

Na ezt nem engedhetjük meg magunknak elvtársak, hogy minden jött-ment egyenlő ellátásban részesüljön, még mit nem!
Naugye.

morph on deer 2021.06.30. 18:05:25

@nemecsekerno_007:
“ Persze vegyük fel az 5000 Mrd-os EU-s hitelt és költsük az egészségügynek nevezett Kisgömböcre.”

Te szerencsétlen, ha csak a teljesen FELESLEGESEN beszerzett, “lélegeztető gép” nevű kínai kacat HELYETT ugyanazért a 300 milliárdért ECMO berendezéseket vesznek, már akkor sem halt volna meg 30 000 magyar!
Az nagyjából 60 (!!!) ilyen gép ára!

Mert ahhoz a 16 000 darabhoz hozzáértő egészségügyi szakember SOHA nem volt ebben az országban, egyszerre egyébként sem volt 2 000 embernél több ember lélegeztetőgépen!
Annyi meg előzőleg is volt, ha minden igaz.

Amúgy IGEN, tegye rendbe az egészségügyet, mert az a legfőbb feltétele annak, hogy ép és egészséges magyar emberek éljenek ebben az országban!
Igen, még fideszesek is..!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.30. 18:06:04

@Boar.: Az ugyanúgy pofátlanság, ahogy az egy házba bejelentett 300 ukrán nyugdíjas is. Az egész rendszer szar. Egy dologban támogatom az orbánt, hogy a potyautasokat vakarja le a szociális rendszerről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.06.30. 18:07:25

@morph on deer: "ép és egészséges magyar emberek éljenek ebben az országban! Igen, még fideszesek is..!" - bocs, de aki még az elmúlt 11 év után még fideszes, az mentálisan nem ép.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.30. 18:08:34

@morph on deer: Mert rengeteg elhízott cukorbeteg, szívbeteg ember van itthon. A 4. legelhízottabb ország vagyunk a világon. Sajnos a magyarok jelentős részének alakja olyan, mint egy telepisált koton..

CSOKKI MÁLNA 2021.06.30. 18:10:47

@morph on deer:

"Amúgy IGEN, tegye rendbe az egészségügyet, mert az a legfőbb feltétele annak, hogy ép és egészséges magyar emberek éljenek ebben az országban!"

Nem attól lesz ép és egészséges a társadalom, ha fejleszted az egészségügyet, hanem ha odafigyelnek a táplálkozásra , testmozgásra.
Megcsinálhatod te a világ legjobb egészségügyét, ha mindenki zabál, piál és cigizik orrba szájba. Ez nem autószerelés..

gomboc r2r 2021.06.30. 18:24:29

Srácok, viselkedés. Aki tudja, hogy értelmes emberként hogyan kell kommunikálni, még ha velem ellentétes véleményt is fogalmaz meg, az kommentelhet. De aki uszít és a bloggert any@zza, miközben semmi érve nincs, az ki lesz rakva.
Tehát: Érvelés, nem uszítás, ennyi.

BiG74 Bodri 2021.06.30. 19:26:29

Az a legszebb, mikor a főfidesznyik kommentátor elemek megmondják a tutit a drága és nem mindenkinek járó egészségügyről. Közben a fityisz ellenzékből annyira aggódott a magyar emberök egészségéért, és hazaárulásnak, tömeggyilkosságnak, népírtásnak ítéltek ennél sokkal enyhébb kormányzati nyilatkozatokat is.
Kis gömböc mi? Amerikai példa mi? Érdekes 2010-től, hogy meg tudott változni a gondolkodásuk.

Marostői 2021.06.30. 19:54:20

@morph on deer: Veled ellentétben pontosan tudom, hogy kettő Covid beteg részesült párhuzamosan kezelésben. Az 1+1 az kettő. Mind a kettő az Intenzív Osztályon, és nem máshol. Mivel egy már volt. Ezen kívül a Covid alatt több mint 1 milliárd forint értékben érkezett új műszer, és a nem Covid ellátás részére is. Egyébként pedig jó lenne valami kultúrált írásmódot elsajátítani...

gomboc r2r 2021.06.30. 19:59:44

@Marostői: Azért 1 milliárd Ft-os műszerbeszerzés az elég vicces :D Ha beleszámoljuk az itt említett gépet, mennyi marad? 1 millárd ft manapság semmi, főleg az egészségügyi ellátás terén. Aztán ugye ott van a kórházak adósságai... Szóval én ezzel nem dicsekednék, de te tudod. Hány milliárd is volt a sok felesleges és használhatatlan kínai "lélegeztető"? Meg a csodálatos kínai "vakcina"?

Marostői 2021.06.30. 20:10:20

@gomboc r2r: 1 milliárd forint eszközre, néhány hónap alatt, nem kínai lélegeztetőgépre, még ma is rengeteg pénz, főleg úgy, hogy a szegedi klinikai központ nem magyar színvonalon jól felszerelt. 1 milliárd forint bármely európai ország egészségügyében ilyen rövid idő alatt komoly fejlesztés...

BiG74 Bodri 2021.06.30. 20:30:12

@gomboc r2r:
Dunsztom sincs az ecmohoz, de ahogy utánanéztem több is van belőle (nem sok) és annyira nem is drága, bár a használata személyenként jelentős plussz költség.

morph on deer 2021.06.30. 20:55:45

@Marostői:
“ Egyébként pedig jó lenne valami kultúrált írásmódot elsajátítani...”

Nosza, tedd azt!
Én nem foglak visszatartani, abban biztos lehetsz.

Az az összeg (nevetségesen) siralmasan kevés úgy egyáltalán, az egyéb célra eltékozolt százmilliárdok mellett még említeni is szégyen!
Csupán a felesleges lélegeztetőgép beszerzésbe ismeretlen okból beiktatott cég nyeresége ezen az üzleten önmagában is meghaladta a 15 milliárd forintot, - na ezt hasonlítsd össze azzal az 1 azaz egy milliárddal..!

Gondolom a 30 000 áldozat hozzátartozóit ugyancsak vigasztalja, hogy legalább még egy (!!!) személy kapott esélyt a túlélésre… Remélem, ezt legalább tényleg viccnek szántad, még ha morbid is.

morph on deer 2021.06.30. 21:07:12

@CSOKKI MÁLNA:
“ Nem attól lesz ép és egészséges a társadalom”

Tényleg, nem CSAK attól.
De anélkül meg NEM, ezt tudomásul kéne venni! Ugyanis az egészségügynek nem csak az a feladata, hogy meggyógyítson, ha beteg vagy, hanem hogy a preventív szűrésekkel és a folyamatos “karbantartó” és felvilágosító munkával elérje azt, hogy ne is legyél beteg!
Ez a rész valahogy kimarad a gondolkodásból, pedig a gazdasági haszna összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint pl a foci fejlesztésének.

Így aztán míg valóban nem autószerelés, ez nagyban hasonlít egy gondozott autó és egy elhanyagolt, csak javított autó közti különbséghez, úgy látványra mint működésre.

morph on deer 2021.06.30. 21:08:25

@CSOKKI MÁLNA:
“ Sajnos a magyarok jelentős részének alakja olyan, mint egy telepisált koton..”

:))) !

Boar. 2021.06.30. 21:15:18

@gomboc r2r: Nézd, őszinte voltam...

morph on deer 2021.06.30. 21:17:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
“ de aki még az elmúlt 11 év után…”

VAGY meg bűntárs, a többi stimmel!

Bár sok egészséges kinézetű már azok között sincs, az egész cég/család (úgy mint il famiglia) egyre dagadtabb, bármerre nézek… A feleségek/barátnők/szeretők meg egyre inkább hasonlítanak egymásra, hála az orvostudománynak. (Lehet, hogy ugyanott gyártják őket?)
Igen, a fejlődés tagadhatatlan.

Fanyűvő 1968 2021.06.30. 22:06:42

@nemecsekerno_007: üdv: aki törvényesen külföldön vállal munkát az ott fizet adót egészségügyi hozzájárulást. Itthon pedig a taj számát inaktívra teszik. Tehát ha valamilyen okból kifolyólag mégis itthon szorul ellátásra akkor annak az országnak a biztosítója fizeti az ellátás számláját. Pont benne vagyunk a családdal egy ilyen történetben. Az angol egészségbiztosító befogadta a magyar kórház által kiállított diagnózist és a kezelés teljes költségét is amit ki is fizet szépen. Tehát ha valaki külföldön kifizeti a járulékait akkor az Ő hazai gyógykezelését nem mi fizetjük. Sőt az ilyenkor kiszámlázott összeg magasabb mint a normativa abban biztos vagyok.

a nagy hohohorgász 2021.06.30. 22:33:12

Szerintem meg az a lényeg, hogy a fidesz a gazdaságot nagyjából rendbe tette, csak az a baj hogy ami tobblet pénzünk lett az mind rossz minőségű szolgáltatásra tudjuk csak költeni. Ezért a többlet pénzünk szart sem ér. 11evi 2/3dal többet kell csinálni!!!! De normális ember nem akarja leváltani ezeket a szarokat, még szarabbra!!!!! Beszoptuk, ennyi. És erről csak mi tehetünk!!!

a nagy hohohorgász 2021.06.30. 22:43:25

@a nagy hohohorgász: utóirat: a WC papírt nem az Orbán és a Gyurcsány lopja a kórházból. Ha az orvosnak pénzt fizetsz nem a Gyurcsány és az Orbán rakja el. Nem a Gyurcsány és az Orbán hagyja megdogleni az embereket. Nem a Gyurcsány vagy az Orbán nem tanitja az iskolában a tananyagot, HANEM A NÉP, VAGYIS MI. MINDENRŐL MI TEHETÜNK!!!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2021.06.30. 23:42:29

@nemecsekerno_007: "A külföldön dolgozók befizetései is hiányoznak, "

Nem baj te kis mindhalálig Orbán szolga, egy nap majd rájössz, hogy neked Orbán meg Matolcsy 2010-ben pontosan ezt a Tündérmesét szánta.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2021.06.30. 23:44:56

@a nagy hohohorgász: "De normális ember nem akarja leváltani ezeket a szarokat, még szarabbra!!!!! Beszoptuk, ennyi. És erről csak mi tehetünk!!! "

Nem is ti, a mindhalálig Orbán cselédek fogjátok leváltani Orbánt, hanem a szavazók kétharmada. Ezt is beszoptad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 06:28:37

@a nagy hohohorgász: A lófaszt a fidesz tette rendbe a gazdaságot! Gazdasági prosperitás volt, csökkentek az energiaárak, hitelbőség van, dől az EU-s támogatás. Semmi köze ehhez a fidesznek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 06:31:14

@otun17: Te szerencsétlen! Már idáig süllyedtél hogy egész éjszaka ott kell hagynod a scriptedet? :-)) A blogger azonnal kipucolja a szarjaidat amint megitta a kávéját.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 06:36:47

Furcsa ország ez (idézet egy posztbol)

• száz év távlatából kiderül, hogy a vesztes háborúit is megnyerte.
• vezére nemzeti egységre hivatkozik akkor, amikor a nemzet még soha nem volt ennyire megosztott.
ebben az országban semminek nincs gazdája:
• a külügyminiszter vásárolja a lélegeztetőgépeket.
• a belügyminiszter irányítja az egészségügyet.
• az országos tisztifőorvos egyik nap bezárat egy kórházat, amit másnap az agrár miniszter kinyittat.
• az alaptörvényt, ami megbélyegzi a másságot, egy meleg férfi írja, aki miután elfog a rendőrség egy hátizsák kábítószerrel,Petőfi-díjat kap
• . a színművészeti egyetem élén egy gépesített lövész áll.
• a miniszterelnök helyettes háziállatokra vadászik.
• a keresztény erkölcsiség jegyében kurvákat dugnak egy adriai jachton.
• a miniszterelnök katonai géppel jár focimeccsekre,
• a kormánytagok pedig helikopterrel ebédelni.
• törvényben szankcionálják a kábítószer fogyasztást, de az orruk alatt mindig ott van egy diszkrét fehér csík.
• ahol a szövetségeseiket ekézik, de az állítólagos politikai ellenfeleiket dicsőítik.
• ahol tízparancsolattal gyógyítanának, de a pápáról azt állítják, hogy egy demens vénember.
• ahol úgy indítanak egy zöld város prodzsektet, hogy kivágnak egy erdőnyi fát.
• a minimálbért megadóztatják, de a százmilliókat kereső focistáknak adómentességet biztosítanak.
• ahol habzó szájjal kommunistáznak, de szinte nincs olyan kormánytag, aki ne lett volna tagja az állampártnak, vagy a KISZ-nek.
• ahol az ország leggazdagabb embere olyan buta, mint a segg.
• ahol szemérmetlenül hamisítják a híreket és a történelmet.
• ahol stadionokat építenek iskolák és kórházak helyett.
• ahol minden héten áldozatul esik egy nő a családon belüli erőszaknak.
• ahol háborús bűnösöket rehabilitálnak és emelnek be a nemzeti alaptantervbe, ahol az egyetlen irodalmi Nobel-díjas magyar íróról nem kötelező tanulni
• ahol vannak százmilliók egy diktátor étkezővagonjának a felújítására, de nincs egy fillér sem a független színházak működésére.
• ahol egy politikusnő arra szólítja föl a nőtársait, hogy merjenek kicsik lenni.
• ahol az emberek megkérdezése nélkül egy bombagyárat építenek a kertjük végébe. (kinek stadion, kinek bombagyár)
• ahol miközben több százezer munkahely megszűnik, azt kommunikálják, hogy egyre nőnek az átlagfizetések.
és ahol ezt kétmillió hülye még mindig fenntartás nélkül elfogadja”

Ekrü 2021.07.01. 07:04:07

Most tényleg jól olvasom ezt a blogot,hogy az írója azon van kiakadva,hogy Bányai nem halt meg?Mert ugye Ő egy Fideszes patkány és a Fideszes dögöljön meg ott ahol van? Ezek után még csodálkoztok,hogy jó érzésű ember nem szavaz rátok?

evilwolf 2021.07.01. 11:27:25

Senkit sem hagynak az út szélén a nerből.
Érdekes amit írtál, én is ezt figyeltem meg. A sajtóból azt szűrtem le, hogy az ellenzéki politikusok köréből jóval több tragikus hír érkezik.

gomboc r2r 2021.07.01. 14:55:08

@Boar.: Mindenkitől megkérem a tisztességes magatartást, ezért kiszedtem, még ha ez is a véleményed. Nem kívánjuk senkinek sem a halálát, nem emberhez méltó dolog ilyent kívánni.

gomboc r2r 2021.07.01. 14:55:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A blogger elnézést kér, de dolgozott, ezért csak ebédszünetben ért ide.

gomboc r2r 2021.07.01. 14:56:25

@Ekrü: Nem, nem jól és már nem először, de ezt tőled megszoktuk.

BiG74 Bodri 2021.07.01. 15:31:59

@Ekrü:
Mostanában jellemzően egyedien értelmeztek véleményeket, hogy aztán jól felháborodhassatok rajta. Eléggé satnya taktika.

BiG74 Bodri 2021.07.01. 15:34:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mit akarsz, arrébb egész jól osztja az észt, tök jól szórakoztat.

Boar. 2021.07.01. 16:37:50

@gomboc r2r: Nézd, a világ nagyon sok országában még mindig él a halálbüntetés intézménye.
Erről lehet vitatkozni, hogy a belénknevelt értékrenddel mennyire összeegyeztethető, mekkora visszatartó ereje van stb. de ettől függetlenül létező jelenség.
Nyilván nem a csokit lopó kisgyereket büntetik ezzel hanem az igazán veszélyes bűnözőket.
Nos jelen pillanatban kevés nagyobb bűnöző van mint orbán.
Ellopott egy országot, nem csak a jelenét, a jövőjét is. Ki tudja, hány kisemmizett ember halt bele a tevékenységébe, erről nem cikkeznek az újságok csak Bajnai állítólagos öngyilkos áldozatairól.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.01. 16:50:23

@Ekrü: Már megint csak azt bizonyítod, hogy a szövegértelmezési képességed nagyon gyatra.

gomboc r2r 2021.07.01. 17:42:08

@Boar.: Értelek, de akkor sem kívánjuk senkinek sem a halálát, főleg nem csak úgy bedobva valahova. Majd ha a halálbüntetésről szól egy poszt, ott érvelés mellett belefér, de az, hogy valaki csak bedob egy "x vagy y hogy dögölne meg" kommentet, az nem oké. Remélem érzed a különbséget a kettő között.

6.Lenin 2021.07.01. 18:47:03

@Boar.:

"Nos jelen pillanatban kevés nagyobb bűnöző van mint orbán.
Ellopott egy országot, nem csak a jelenét, a jövőjét is. Ki tudja, hány kisemmizett ember halt bele a tevékenységébe, erről nem cikkeznek az újságok csak Bajnai állítólagos öngyilkos áldozatairól. "

Tételezzük fel, hogy 22 -től név szerint kellene szavazni. Te biztosan az Orbán ellen szavaznál. Pedig eddig (csak az elmúlt 30 évet veszem figyelembe) csak a ballib kormányok tették tönkre az országot.

De visszatérve a név szerinti szavazásra, ha mondjuk 2-3 év múlva megint csődközeli helyzetbe kormányozza az országot a jelenlegi ellenzék, mert erre óriási az esélyük. Akkor akik erre a koalícióra szavaztak, teljes vagyonelkobzással felelnének az ország másik, normális polgárait kárpótolva.

Ennek tudatában is erre a koalícióra szavaznál?

Fogadni mernék, hogy kiderülne, 22-ben SENKI SEM szavazott rájuk.

nemecsekerno_007 2021.07.01. 19:03:48

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Érhet még téged meglepetés ha a Fidesz nekiáll eltakarítani a szocializmus maradékát az EÜ-ben és a nyugdíjrendszerben.

birka menet 2021.07.01. 20:08:05

@Ekrü: "Most tényleg jól olvasom ezt a blogot,hogy az írója azon van kiakadva,hogy Bányai nem halt meg?"

Nem te közisemrt funkcionális analfabéta, hanem azon, hogy a te anyádnak miért kell meghalnia?!
MIért nem maradsz meg a közmunkás óráidon aztán rajzolod ott tovább a kisvirágokat, meg tanulod az ABC-t?

birka menet 2021.07.01. 20:11:51

@nemecsekerno_007: "Érhet még téged meglepetés ha a Fidesz nekiáll eltakarítani a szocializmus maradékát az EÜ-ben és a nyugdíjrendszerben. "

Ja neRmecsek, a budipapirokat már teljesen eltakarították! Kádár alatt még voltak, orbán főtitkár eftárs alatt már nincsenek. Most az egyszer nem teljesen hülyén néztél ki a fejedből.

6.Lenin 2021.07.01. 20:14:13

@birka menet:

Látom te nagyon művelt lehetsz, ezért megkérdezlek:

2002-2010-ig nem halt meg senki, még a mocskos fideszesek közül se, semmiben?

birka menet 2021.07.01. 20:23:02

@6.Lenin: "De visszatérve a név szerinti szavazásra, ha mondjuk 2-3 év múlva megint csődközeli helyzetbe kormányozza az országot a jelenlegi ellenzék"

Ne erőlködj a méretes baromságaiddal fideszkomcsi eftárs, ezt ma már az ötéves gyerek is fújja, hogy a fidernyák banda 2002-től az összes államcsődbe vezető törvényt teljes frakcióval megszavazta.

2010-ben meg a hibbant matolcsi eftársadat at EU tartotta vissza az ámokfutástól, ugyanis a bandzsa agyú 7%-os hiányt akart csinálni. Onnantól kezdve az EU szerencsére kényszerzubbonyban tartja orbánékat, így esélyük se volt folytatni a 2002-es társbérleti ámokfutásukat.

Kivéve a covidig, amikor is a fidernyák bandád az elmúlt 25 év legnagyobb államadósságát hozta össze. Erre még rárak egy valag nagy adósságot 2021-ben is, igy Lenin eftárs, neked most és azonnal a Lendvai utcában kelll elhúznod bérrettegni, hogy újabb 12 éves "Nem megszoríztás" vár rád 47%-os áfával és 150 új különadóval.

birka menet 2021.07.01. 20:25:22

@6.Lenin:

minden megnyilatkozásodnál megcsodálom az IQ-dat! Már mint azt, hogy úgy elbújt, hogy te azt sose találod meg!

6.Lenin 2021.07.01. 20:32:17

@birka menet:

Mi történt 2010-ben, és azóta 3x?

Ez egy érdekes kérdés, hogy a Fidesz is megszavazta. Ezért volt a bukás 2010-ben? ez miként függ össze? Már akkor is a Fidesz irányított? Azóta miért nem volt bukta?

Nagyon meleg van ott is, ahol próbálsz gondolkodni? Vagy más a kudarcod oka?

De te3 is válaszolhatsz a név szerinti szavazási 5letre. Te simán szavaznál ezekre? Vagy neked sose volt semmid, amit elveszthetnél? Tuti, hogy letagadnád, hogy kire is szavaztál.

6.Lenin 2021.07.01. 20:36:37

@birka menet:

Te is ügyesen titkolod, hogy lenne IQ-d. Miért titkolod?

Leooo 2021.07.01. 21:14:56

@Ekrü: Nem, nem jól olvasod, a torzítós, narancsszínű csálé lencséjű ner-védőszemüveged lehet tán' az oka az ilyesfajta kognitív disszonanciádnak esmeg...Ha megpróbálnád - esetleg - szót szó mellé rakva elolvasni (persze ner-védőszemüveg nélkül) rádöbbenhetsz, hogy azt írták:
"És akkor ott van még másik 30 000, akik olyan körülmények között került a lélegeztető gépek valamelyikére, - amelyik talán nem a horkolás gátló, vagy netán biciklipuma, - ahonnan legfeljebb 10-15% került le élve, közülük nem kevesen súlyos károsodásokkal.
Na most EZZEL hasonlítsd össze a fenti ellátást.
Ne tévedj, én örülök, hogy a képviselő úr él! Istenbizony!
Ehhez képest a többi magyar honfitársunknak még esélye sem volt!"

No, kis darabbéres, sikerült szépen, lassan elolvasni, hogy apercipiálni is tudd?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.07.02. 06:45:23

@szajer_jozsef_1: Mi van hülyegyerek? Már egész éjszaka pörgeted a scripted?

Leooo 2021.07.07. 00:55:11

@szajer_jozsef_1: Mi van töketlenke, tüdőre vetted a hengeres ménalkatrészt és most lihegve elégülsz? Téged nem jozefinnak kéne inkább (be)nevezni...?
süti beállítások módosítása