Gombóc mondja

Utolsó kommentek:

gomboc r2r 2019.05.19. 15:03:25

@Online Távmunkás: Ebben az esős időben külön élvezet megközelíteni a Határ úton a metrópótlókat. Vagy mész körbe a zebrától vagy át a mocsáron.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.05.16. 08:48:35

Helyzetjelentés:
Múlt héten újra elindították az M3E járatot, de nem minden második, hanem nagyjából minden negyedik-ötödik busz ilyen, ráadásul sokszor "utasokat nem szállít" felirattal közlekedik.
A Nagyvárad tér és a Határ út helyett inkább a Népligetben várakoznak a buszok, ma reggel például 10 parkolt az út mentén.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

gomboc r2r 2019.04.25. 21:48:59

@Zabalint: Persze. Plusz most hozzájárul a metrópótlás is. Meg az is, hogy a metrópótlás miatt Dél-Pest mindent kiad, ami ki tud gurulni a garázsból és zárhatóak az ajtajai. Az, hogy meddig marad kint, nem számít. Kigurult és kész.
A 99-esek úgy hullanak, mint a legyek egy bizonyos mesében. A metrópótlók szintén.
Család meséli, hogy kihullott alóla az egyik 99-es, a másik percekig állt, mire tovább tudott menni. Én mondom, hogy alólam is kettő hullott ki. Másnap megint. Másnap megint. Ez van.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Zabalint 2019.04.25. 11:55:18

@gomboc r2r:
Ez igaz, sokszor valóban nem hajlandóak egyesek beljebb menni, gyakran táncolni lehetne középen, míg az ajtónál mozdulni nem lehet, és új felszállóként sem tud az ember beljebb mennie emiatt.

De ettől függetlenül most pl. második nap, hogy nem fértem fel egy buszra úgy, hogy beljebb is teljesen tele volt. Mondjuk ez a másik probléma miatt van, ugyanis a BKK egybites tényezőként kezeli a csúcsidőt, így az első nem csúcsidei járat mindig otthagyja az utasok felét.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

gomboc r2r 2019.04.24. 21:43:08

@Zabalint: Rendszeresen használtam a 23 és 23E-t is és az a tapasztalatom, hogy valóban nagyon kihasznált, de azért az embereket úgy kell beljebb tolni az ajtókból. Sokszor volt, hogy a busz közepén kellemesen el lehetett férni, miközben valaki lemaradt a buszról.
De amúgy nagy szükség lenne a buszok kiváltására az 5-ös metróval.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Zabalint 2019.04.24. 09:17:19

@gomboc r2r:
A metrópótláshoz semmi köze, de a 23-23E vonalán szükséges lenne a radikális sűrités. Nem egyszer volt már, hogy egyáltalán nem fértem fel a buszra, és minden esetben heringjáratok közlekednek. Igazából emiatt tud megtelni a 223M is, nem mert tömegek választanák ezt metrópótlásként, hanem egyszerűen az alap kapacitása a 23-nak és az E-nek erősen alultervezett.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.04.24. 08:36:06

@nickM: Köszönjük a BKK-t védő hazugságodat.

@Reisezugwagen: Délen se kátyúmentesítettek, valamelyik utat már a hétvégi pótlóbuszok is tönkretették, a Kétfarkúak akarták betömni a lyukakat...

@gomboc r2r: A vonatok telítettsége időponttól és útiránytól függően nagyon nagy szórást mutat azon a vonalon is, de ezt a MÁV leszarja.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

gomboc r2r 2019.04.23. 20:14:20

@Zabalint: Az is mekkora gyökér volt, amelyik kitalálta ezt a 223E-t... Éppen azt kellett volna, hogy a Soroksári felé lehessen kerülni, tehát a másik végét kellett volna megtoldani a 23E-nek... A Borárosról felpattanni vele a villamosvágányokra és be a Ferenciek terére a metróhoz, hogy ne kelljen még arra a 2 megállóra is átszállni. De nem, még véletlenül se legyen alternatíva. Vigyük ki a pusztába, biztos sokan használják majd. (Nem megbántva ott a lakótelepen lakókat, de tényleg elenyésző a forgalom)
A másik dolog, a 99E, ami jót tehetett volna. Már 20 éve sírok, hogy legalább csúcsidőben indítsák már el, hogy be lehessen jutni a városba, de nem, mert nem lakik erre döntéshozó.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

gomboc r2r 2019.04.23. 20:09:32

@nicolasito: Erre is van megoldás. Tekintve, hogy a Nyugati most abból a szempontból rossz helyen van, hogy még metrózni is kell, meg átszállni, ezért kitaláltam, hogy a vonattal nem érdemes elmenni a Nyugatiig a bejárat és a mindenhol 20 miatt, hanem Zuglón le kell pattanni a vonatról és onnan a buszokkal lehet a város felé, az 1-es vilivel pedig körbemenni. Elég sok esetben gyorsabb, mint az amúgy jó helyen lévő Nyugatiba bemenni, köszönhetően pártunk és kormányunk hozzáállásának.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

gomboc r2r 2019.04.23. 20:06:22

@Reisezugwagen: Hidd el, az északit is tapasztaltam... Ott annyiból volt jobb, hogy a villamos tényleg adott valami lehetőség kerülni. Persze nem az, hogy gyorsabban értél be, de nem kellett annyi embert elvinni a Váci úton buszokkal.
Plusz az, hogy volt VÉGIG rendes buszsáv, meg például az Árpád hídnál is megoldották a kérdést, nem ment városnézni, mint itt a Népligetbe.
A Lehel tér kialakítása is szerencsés, mivel mindkét végén van kijárat, míg a Nagyvárad térnél egy főlépcső van, ahol a le- és felszállás zajlik egyszerre.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Zabalint 2019.04.23. 11:25:27

@AlexAston:
Ha nem betanított munkások, hanem valamely szakmában akarnak elhelyezkezkedni, egy pár esetében már minimális az esélye, hogy valahol Budapesten kívül összejöjjön, hacsak nincsenek jó helyi kapcsolatok. De egyébként a felsorolt városokban is magasak az ingatlanárak, így rengetegen költöznek ki és járnak be. Szóval ez bőven kényszer is, az hogy vannak, akik önként, dalolva költöznek agglóba, még bizonygatják is, hogy mennyire jó, miközben szívnak rendesen, annak örülnünk kell, hiszen nem bent a városban jelennek meg keresletként az ingatlanpiacon. Az meg hogy épüljön a tömegközlekedés, jogos elvárás a részükről.

Aki meg úgy költözik ki, hogy majd autóval jár bele, nem gondolta át alaposan, hiszen ha akadnak is átmenetileg olyan helyek és helyzetek, ahonnan ésszerű idő alatt be lehet reggel jutni, ez hosszútávon fenntarthatatlan helyzet egy nagyváros esetén, akármilyen utakat építenek, ha valahonnan jól be lehet autózni, oda többen fognak kiköltözni, többen autóznak, a forgalom kitölti a lehetőségeket, és máris kész a mindennapos dugó.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

AlexAston 2019.04.23. 10:36:31

@Zabalint: rengeteg vidéki város környékén van munka. BMW is megy ugye Debrecenbe, több ezer állás. Kecskeméten jó pár éve ott a merci. Győrt nem is említem, meg ezek beszállítói miatti sok más céget. Persze Budapest még mindig a legnagyobb munkaadó. Csak a sok ingázó az, akik igazából a reggeli és délutáni dugókat kialakítják. Hát erre mondom, hogy akkor tessék férfiasan viselni, ha ezt választották.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Novák Aircraft Ferencné 2019.04.23. 09:52:02

Gondolom rengeteg a bliccelő a metrópótlón,hisz a zsúfolt metrópótlón nem lehet ellenőrizni a jegyeket bérleteket,beléptetőkapuk pedig nincsenek..

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Dorinda41 2019.04.23. 09:38:25

Soroksárról járok vonattal. A MÁV sajnos nem volt felkészülve arra, hogyha a Keletibe megy a vonat Köki helyett, akkor nagyon sokaknak ez lesz a jó alternatíva kikerülni a metro felújítást. Eddig maximum 4-5 ember szállt fel itt, most 40-50 szállna fel, ha lenne hely. Sokszor ajtókat kell gyalogolni, hogy valahova fel tudd préselni magad. A metro pótlás pedig tényleg egy rossz vicc. A Határ úti megállónál átkelni babakocsival a buszok felé életveszélyes. Azt zargatnám át ott naponta, aki azt ott megtervezte.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Zabalint 2019.04.23. 09:37:11

Egyébként itt a XX. kerületben nagyon jól jártunk ezzel, mert az 223M-el minden korábbinál sűrűbben járnak a buszok és még HÉV is van. Persze minden tömve van, de az eddig is így volt a 23 és 23E-vel. Azt mondjuk nem sikerült megfejtenem, hogy mi köze a 223M-nek a metrópótláshoz, a Szentlőrinci úti lakótelep nagyon-nagyon messze van a metrótól, elég kevesen járhattak onnan buszos átszállással metróval. Pesterzsébeten belül pedig épp azokat a részeket nem étinti, ahonnan még megérte korábban buszozni vagy villamosozni a Határ úti metrómegállóhoz.

De a BKK tudja, nekem csak jobb lett.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Zabalint 2019.04.23. 09:28:04

@AlexAston:
Én magam nem költöznék ki az agglóba, de azért lássuk be, ha mindenki így gondolkodna, mint én, a lakásárak bent 3-szor akkorák lennének. Az meg teljesen érthető hogy mindenki abba az egyetlen városba, vagy közelébe akar költözni, ahol a munkahelyek vannak, miután hagyták a vidéki városokat lerohadni.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

nicolasito 2019.04.23. 07:47:23

A MÁV annak segitseg aki lörincröl eszak Pestre menne. Persze nem tul nagy, mert a nyugatiba bejarasnal minden vonat összeszed öt-tiz percet.
Soroksáron pedig ritkitottak, erröl se beszel senki. 66E mar nincs, igy mar Erzsébetre sincs gyorsjarat, csak a varonezö busz, 30 evet sikerült igy visszalepni az idöben. Lörincen pedig semmit sem süritettek, gyorsjaratok csak reggel 8-ig vannak, a csatlakozasok pedig ugyanugy az orrom előtt mennek el mint eddig.
A hetvegi metropotloba pedig nyugodtan rakhatnanak meg egy megallot a nagyvarad ter es a klinikak köze, ha mar az egyetlen ott levö lampat sikerült ugy beallitani, hogy MINDEN buszt megfogjon.
Több szaz ev börtönt kellene ezért az egesz felujitasert kiosztani.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

Circus 2019.04.23. 06:56:50

@art43: Mikor 10+ évvel ezelőtt a Havannán laktam, már akkor régi történet volt a 42-es.
Hidd el, alternatíva, csak most, hogy ráépült a KöKi-re az a (szerinteb Budapesten a legelcseszettebb) bevásárlóközpont, nem nagyon érdeke senkinek, hogy a forgalom kikerülje.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen

art43 2019.04.22. 23:48:50

Lehet, hogy csak szerencsés vagyok, de én ezeket nem érzem, sőt még "jól" is jártam a felújítással. A 194M-nek köszönhetően a Gloriettről 25 perc alatt a Nagyvárad téren vagyok, ami normál közlekedéssel elképzelhetetlen lenne. Gyakorlatilag később tudok reggelente indulni.

A 42es villamos minden bokorban való megállása miatt a hosszabbítás esetében sem lenne alternatíva.

Bejegyzés: Innen juss ki! Metrópótlás délen