Gombóc mondja

Gombóc mondja

Nincs annyi gerince, hogy lemondjon, Dabóczi úr?

2017. július 24. - gomboc r2r

Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni az elmúlt napokban történt eseményeket, hiszen a BKK Facebook oldalára érkezett több tízezer 1-es osztályzat és negatív komment elég jól bizonyítja, hogy az emberek tisztában vannak az eseményekkel. Az egyetlen ember, aki nem érti ezt az egészet, az Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója.

Ekkorát kevesen tudnak bukni, így igazán megtisztelő csapatba sikerült belevezetnie a cégét Dabóczinak, azt mindenesetre jóvá kell neki írni. A probléma ott van, ha valaki nem érti meg, ha lejárt az ideje. Lehet szépen távozni, illetve nagyon csúnyán. Az előbbitől egyre távolabb kerülünk, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesz csúnya az Ön távozása?

Aki átvett egy ennyire primitíven felépített rendszert, majd mindenféle biztonsági ellenőrzés és teszt nélkül egy ilyenhez a nevét adta, sok országban azonnali menesztést vonna maga után.

Aki képes a saját hibája miatt megnyomorítani, tönkretenni egy 18 éves gyerek életét, annak nem hogy szégyellnie kellene magát, de miután az eset kiderül, lemondani, nem pedig mentegetnie magát. Ami valószínűleg nem más miatt történt, csak azért, mert fentről a sarkára léptek, hogy ekkora harag esetén talán nem kellene a tüzet szítani.

Aki az Inforádióban élőben interjúzik, ahol a rendszert jónak hazudja, miközben éppen akkor kerül ki az Index címoldalára egy cikk egy újabb óriási biztonsági résről, az nem megbukik, hanem porig égeti saját magát. Hogy képes mindezek után tükörbe nézni reggelente? 

Mégis mit gondol, ezek után mekkora lesz a támogatottsága? Mekkora lesz a BKK elfogadottsága? Tényleg egy tüntetést kell rendezni ahhoz, hogy az egója felfogja, hogy megbukott? Ugyanis vége van. Esélytelen, hogy bármit is helyreállítson a reputációjából, csak tovább rombolja a cége és a város hírnevét minden egyes perccel, amit a vezetői székben tölt.

Tényleg nincs annyi gerince, hogy lemondjon, Dabóczi "úr"? Ön megbukott, mint vezető, megbukott, mint ember, nincs tovább. Tényleg meg akarja várni, amíg kirúgják? Ennyire kell a pénz? Meddig akarja még hergelni az embereket? Tényleg azt hiszi, hogy csak úgy elfelejtik az emberek? Hogy akar ezután bárhol is megjelenni nyilvánosan? Mennyit akar még hazudni?

Tényleg nincs annyi gerince, hogy lemondjon, Dabóczi "úr"?

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr6912684669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rwindx 2017.07.24. 17:00:13

A BKK és T-Systems elkúrta rendesen, de ez azért ökörség, ahogy most már a tüntetés is az, öncélúvá vált.

maxval birca szeredőci mélyelemző 2017.07.24. 17:01:39

Hogy lett tönkretéve egy 18-éves élete?

JGDus 2017.07.24. 17:09:38

Mit vártok egy csókos ejtőernyőstől? Majd éppen neki lesz gerince ennyi puhatestű között?

lobaszopiatej 2017.07.24. 17:23:04

Élő példája, hogy amiket nem tud azt a saját kívánságaival egészíti ki, majd előadja győzelmi jelentésként.
Pont mint a Fideszes/Mszp-s politikusok.
Aztán amint látjuk, kiderül hogy a fele sem igaz.

Természetesen, jöhet a lemondás.
Piaci szférában az ilyen mehetne szalagmunkásnak vagy reklámszakembernek.

Gyorgy Nagy 2017.07.24. 17:33:44

Ha igaz ennek seggnyaló köcsög hazudozó Daboczira " föntről " már megadták a " kilövési "engedélyt.Ugy kell neki megérdemli .

2017.07.24. 17:37:55

Van az a pozíció ahonnan már nem lehet bukni illetve csak felfelé lehet bukni. BKV, BKK vezér egy ilyen csókos kategória volt mindig is. Sose fogja elengednina milliós fizetést hozó állását.
Az etikus hekker rabosítása csak egy tünet. Valójában egy rengeteg pénzt felemésztő teljesen dilettás projektről szól a sztori. Meg a régóta széteső és pénznyelőként működő budapesti tömegközlekedésről, parkolásról stb.
Ahelyett, hogy vettek volna működő licenszt onnan, ahol már működik elektronikus jegyrendszer, elcsesznek milliárdokat egy összetákolt gagyiságra.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.07.24. 17:43:29

Az igazi baj ott kezdődik, hogy nem az IT-hoz nem ért, hanem a tömegközlekedéshez. Mondjuk mit várjunk, amikor az ilyen politikushaver pojácák nem veszik igénybe a saját cégük szolgáltatását, mert céges autót kapnak...

Duplaxiii 2017.07.24. 18:00:54

Ne keverd már ide a gyerek korát!
Annak ehhez semmi köze, hibázott, elég neki egy figyelmeztetés.
A palival az alapgond az, hogy napi szinten hazudik!
Most az emailről és még ráadásul mindent tol a T-re.
Pedig az email egyszerűen ellenőrzihatő, ha a srácnak igaza van, a pali takarodjon, mert az a hazugság már a hétköznapi csalás kategóriája.
Egy szoftvert meg készíthet bárki bármilyens szar módon, a megrendelő felelős azért, ha az kikerül.
Rendelsz egy számlázóprogramot, eladod, a használóját a NAV megbünteti, erre te a készítőre mutogatsz? Nem vetted át? Nem tesztelted?
A felelős a BKK és a vezetési napi szinten hazudik.
A gond az, hogy az idióta ellenzék kisiskolás osztályozással hiszi hatékonynak a reagálást és ugye Hosszú aranyesélyes döntőjére nem szervezek tömeggyűlést...

Duplaxiii 2017.07.24. 18:08:04

@karandash:
De ez ma a lényeg!!!
Mi dolgoztunk egy állami kht-nak, de egy szükésges programmodult nem tölünk rendeltek meg (készen volt, csak addig ők nem használták), hanem egy ismeretlen kft. jelent meg és ő kapta a MILLIÁRDOS fejlesztési feladatot. Ami a miénkkel kétszázereből azonnal teljesült volna, és a többi modulunkat 10 éve gond nélkül hasnzálták már.
Az új kft. egy alap SQL adatbázist nem tudott létrehozni...
A máltaiak most kaptak egy kis állami pénzt munkahelyteremtésre, ezzel majd kb. tíz embernek csinálnak semmit nem érő feladatot. Tárgyalásban voltunk, kész projekttel sok tucat hátrányos helyzetűnek adhattak volna hasznos melót már induláskor.
De ők sem a tizedéért csinálják a porjektet! Dehogy a tzszereséért, kevesebb embernek és sok hónapig a nulláról kiindulva.
Szóval a BKK és T azért fejleszt és nem vásáról, mert a fejlesztéssel léhet a legjobb hatékonysággal LOPNI! Senki nem tudja ellenőrizni, hogy ez a feladat hány ember és mennyi idő, feladat.
Szerintem a T vett valami szart vagy a BKK egyik rokona csinálta és a T a nevét adta.
Nem hitték, hogy ma a világ tízszer többet ért a területhez, mit ostoba politikai ejtőernyősök.

Serivor 2017.07.24. 18:13:30

Az információbiztonsági törvény (és rendeletei) szerint egy ilyen rendszernél kötelező az üzembehelyezést megelőzően elvégzett sérülékenységvizsgálat, amit külső (harmadik) féllel kell elvégeztetni.
Ez egy nyílt, egyenes törvényi kötelezettség, amit a BKK szándékosan megszegett, és ezzel éppen ő valósítja meg a számítógépes rendszer biztonsága elleni bűncselekményt, amivel a srácot megvádolták.

Egyébként pedig a srác nem tett mást, mint elvégezte a BKK helyett a külső sérülékenységvizsgálatot. Egy nagyobb cég ezért milliókat kér, kíváncsi vagyok, a srácnak mennyit fizetnek a jól végzett munkáért. Amerikában már sorban állnának az ügyvédek a srácnál, hogy ki perelhesse ki a pénzt a cégből. :)

2017.07.24. 18:25:31

Az ember nem tehet meg bármit csak azért mert meg tudja tenni. Ha el tudom venni mások értékeit csak azért mert én vagyok az erősebb, vagy kárt tudok okozni másnak mert meg van rá a képességem, az nem jelenti azt, hogy meg is tehetem büntetlenül.
Gondolom hibáztak a szoftver fejlesztők, bizonyára nem kapnak érte jutalmat, de az nem volt szándékos, ellenben a fiú magatartása egyértelműen a károkozásra irányult.
Nyilván sokaknak most ő a hős, a robin hood, vagy a viszkis rabló, ettől még nem helyes amit csinált.

sőőtnagyonis 2017.07.24. 18:31:47

Azért nem kapta meg a levelet mert nem cirill betűvel írták és a felügyelője blokkolta. Amióta a céghez került egyfolytában csak hazudik, legalábbis a témában nem tud érdemi kifogással szolgálni. A birkák csak védik a védhetetlent. a KGB megint lyukra futott.
A civil kurázsi szuper elismerést érdemel.

gomboc r2r 2017.07.24. 18:33:35

@irdesmond: Nem volt szándékos károkozás. Informálódj. Azonnal írt a BKK-nak, illetve visszamondta a vásárlást.
Ezen kívül, ha egy URL cím átírásával meg lehet változtatni egy vásárlást, az se nem csalás, se nem károkozás. Ugyanis a szerver oldal elfogadta a szerződéskötést az olcsóbb bérletre, az elfogadás pedig beleegyezés, ahogy a mobilszolgáltatók is változtatják állandóan az alapszerződést.
Az egészből nem lett volna semmi, ha ez az idióta gerinctelen féreg nem kezd hazudozni és felelősséget hárítani.

Kerti Öröm 2017.07.24. 18:35:49

Én személyesen felvettem udvarias formában a lemondási opciót a privát FB profilján. Reakciója szerint a Fővárosi Közgyűlés akkora többséggel szavazta meg, hogy ez alapján nála alkamasabb ember nem is ülhetne ebben a székben. A lemondás kérdését meg ne akarjam már feszegetni, mert az csakis az ő személyes lelkiismeretére tartozik.

Visceroid 2017.07.24. 19:00:57

""Képes a saját hibája miatt tönkretenni egy 18 éves gyerek életét?""

Viccelsz? Orbán az egész országot beáldozná, csak hogy király maradhasson.

Visceroid 2017.07.24. 19:23:25

"Ha el tudom venni mások értékeit csak azért mert én vagyok az erősebb, vagy kárt tudok okozni másnak mert meg van rá a képességem, az nem jelenti azt, hogy meg is tehetem büntetlenül. "

Izé....Szóval ez itt Magyarország.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2017.07.24. 19:23:44

Nem értem mit nyavajogtok! A Tré-Systems munkaerő hiánnyal küszködik, mert az ország fellendült, kevés a programozó. Miért ne adhatna lehetőséget a tanuló, kezdő programozóknak egy ilyen egyszerűbb rendszerrel? Majd ha jól beletanultak, átmehetnek az orosz rakétaindító rendszert újraprogramozni. birca most kezdte a vizsuálbéziket és a hátéemelt, ő lesz a projekt vezetője.
Ha az a projekt hasonló sikerrel zárul mint ez, nem lesznek további problémáink.

bbalintus 2017.07.24. 19:49:12

@irdesmond: Rosszul látod. Ez olyan, mint amikor egy ház előtt az utcán találsz egy kulcscsomót. Azt gyanítod, hogy a ház kulcsa, kipróbálod, majd amikor nyitja a zárat, akkor azonnal becsöngetsz, és szólsz, hogy elvesztették a kulcsot.

mexican 2017.07.24. 20:18:00

Olyanna kezd ez a vilag mar valni, mint a The Great Fusionban

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.24. 20:41:03

Mióta mérvadó hogy ki mit kattingat a fosbukom?

Cuhavidéki 2017.07.24. 20:52:46

@bbalintus: persze akkor tökėletes a hasonlat. ha a házból a lakó tulajdonát kėpező, eladásra meghirdetett kocsival hajtasz el, ės egyúttal ėrtesited az indexet, hogy milyen hülyėk a ház lakói, hogy nem vettėk ėszre, hogy az ajtóban maradt a kulcs, ės azt sem hogy elloptad az autójukat.

RHalacska 2017.07.24. 20:55:54

@irdesmond: Hát nem. Az URL átírása nem betörési kísérlet. Ugyanis a címsorba Te bármit beírhatsz, a szerver oldalnak kell arra figyelnie, hogy NE fogadjon el hülyeséget. Ki látott már árat(!) átadni URLben, és nem ellenőrzi a rendszer? általában cikk ID-t adunk át, és adatbázisból vesszük az árát. Ha ott átírj az ID-t akkor legfeljebb bérlet helyett pitypangos kalapot vesz, de ez kit érdekel? A lényeges adatot sosem adjuk át URL ben. Ilyen tervezési hiba miatt nálunk azonnal lehet HR osztályra menni.

Punxsutawney Mormota 2017.07.24. 20:56:37

Nem kellene túlzásokba esni, nem nyomorították meg a srác életét, a fiú egyelőre poénnak fogja fel az egészet. Évekig lesz mit mesélnie, ezzel a sztorival lehet csajozni és menő lesz. Amúgy megérdemli.

Politikai nyomásra ejtik az ügyet nyomozati szakaszban - egyébként helyesen - , mert ahogy írták fentebb, a srác nem csinált semmi mást, mint tett egy ajánlatot a BKK-nak, amit azok elfogadtak oszt jónapot! Pár évvel ezelőtt a ruszkiknál történt egy vicces eset ügyfél és bank között, a bíróság az ügyfél javára döntött - a részletekről érdeklődjetek KGBirca főszerkesztő elvtársnál, Ő otthon van moszkvai és burgaszi ügyekben.

Semmi más nem történt, mint ami egy szimplán kommunista mentalitású országban történnie kell. Nálunk már 70 éve nem a rátermettség dönt arról, hogy vezet egy állami céget. Pár éve egy egész rádiós csapatot ejtőernyőztek le a Volánbuszhoz :D Amire rájöttek, hogy mi az a közösségi távolsági közlekedés már tovább lettek buktatva, és helyükre újfent hozzáértők kerültek.

Naszóval emberek! Táguljunk innen, nincs itt semmi látnivaló! Majd elül ez a cirkusz és jön a következő, amikor megint álmélkodunk egy nagyot azon, hogy milyen dilettánsok vezetik az országot és országos cégeket, és agyalunk majd azon, hogy itt tényleg csak az számít, hogy ki talál előbb egy kinyalandó segget?

Punxsutawney Mormota 2017.07.24. 20:58:23

@Cuhavidéki De nem hajtott el az autóval, bár ezt soha nem fogod megérteni.

bbalintus 2017.07.24. 21:14:07

@Cuhavidéki: Te sem látod jól, mert nem hajtott el semmivel, mivel nem használta fel a bérletet. Tényleg nem tudsz értelmezve olvasni? Világosan leírta a gyerek, hogy nem használta a bérletet.

Kegy 2017.07.24. 21:39:27

Ez hulye, meg is kostolta a szart...

Anna King 2017.07.24. 21:45:49

Fejétöl büdösödik a hal... nem latjatok a parhuzamot az orszag vezetese es ekozott? Megvan a jo pelda, csak kovetni kell, belehazudni mindenki kepebe

gmihaly621 2017.07.24. 22:20:11

Remélem, nem elvből nem hallgatjátok meg a másik felet. Ezért ajánlom ennek a linknek a megnyitását és figyelmes elolvasását: www.origo.hu/itthon/20170724-a-bkk-kontra-etikus-hacker-ugyben-szabadjara-engedte-a-fantaziajat-az-ellenzeki-media.html

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2017.07.24. 22:21:41

@Rwindx: Miért vált volna öncélúvá? Visszavonták a feljelentést? Nem tudok róla.

ddi 2017.07.24. 22:31:45

A srácot az éjszaka közepén brutális, pártállami módszerekre emlékeztető módon elvitték, a BKK beindította a rendőri gépezetet a védekezésre képtelen egyszerű népünk gyermeke ellen. Bármelyikünk járhatott volna így, félelemben kell élnünk, vonuljunk az utcára........ /vagy nem így volt, nem baj nem is ez a lényeg/ Vonuljunk!!!

Zola_ 2017.07.24. 22:36:40

@ddi: maga nyilatkozta, hogy reggel 7 kor csengettek, elhurcolni pedig azt szokták, aki ellenáll, ilyenről itt ugye nem volt szó, a kötelező procedúra után hazament. Ébresztő!

Zola_ 2017.07.24. 22:44:02

@gusthy1: közvádra üldözendőnél nem lehet visszavonni, az ügyészen múlik, hogy lesz-e vádemelés a nyomozás után

1100011 2017.07.24. 22:51:10

@Serivor:
Amerikában nem állnának sorba, mert egy cég elő sem merne állni ilyen fossal, ugyanis egy életre elásná magát.

1100011 2017.07.24. 22:54:02

@irdesmond:
Milyen károkozásra, te idióta barom?
Talált egy biztonsági rést (mit rést, szakadékot), és azonnal szólt a cégnek, hogy szar van a palacsintában.
Azok meg ahelyett, hogy azonnal nekiálltak volna foltozni, erősködtek, hogy csokikrém, a srác meg egy rágalmazó.
Aztán kiderítette az Index is több biztonságfelmérő programmal, hogy a webhely biztonsága fos (F minősítés, ami az amerikai rendszerben a bukásnak megfelelő minősítés).

Te tényleg ennyire ostoba segg vagy?

1100011 2017.07.24. 22:57:41

@gmihaly621:
Hát ha a másik fél az Origó, akkor bocs, de nem.

mh1973 2017.07.24. 23:04:28

Az ilyen csókos fajankók miatt fognak nagyot bukni, minden állami cég élére idióta pártkatonák lettek beültetve, akik szakmailag és emberileg sem ütik meg egy átlag közmunkás szintjét!

putris72 2017.07.24. 23:23:54

Aha !Etikus hecker!Feltöri a MÁV,a Szerencsejáték zrt,BKK oldalát,jegyeket vesz,pénzt kreál magának,de nem bűnöző!Simán feltöri a nagy cégek web oldalait,de a BKK-nak egy olyan címre küldi a figyelmeztetését ami az úgynevezett No reply email cím!Annyira éjszak mentek ki hozzá,hogy Ő maga mondja az RTL-en,hogy reggel 7 körül csöngetek a kaputelefonon a rendőrök!Kedves baloldali blogerek,médiumok,és szimpatizánsok.Nem zavar,hogy most már folyamatosan csak tökön lövitek magatokat a sok hazug manipulált álhírékkel!! www.origo.hu/itthon/20170724-a-bkk-kontra-etikus-hacker-ugyben-szabadjara-engedte-a-fantaziajat-az-ellenzeki-media.html

Omnisapient 2017.07.24. 23:24:12

@RHalacska: aláírni a fizetésemelésről szóló papírt a jól végzett munka után?

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2017.07.24. 23:26:48

"Aki képes a saját hibája miatt megnyomorítani, tönkretenni egy 18 éves gyerek életét..."

Elég már ebből a hisztiből. A gyerek élete nincs tönkretéve, szinte már sztárrá, de minimum mártírrá avatták, az informatika ifjú zsenijeként beszélnek róla, szóval a srác megkapta a maximális védelmet az ügyben a társadalom izgága részétől. Ennyi.

Rwindx 2017.07.24. 23:28:57

@gusthy1: Mivel mindkét cég elismerte nem jól kezelte az eseményeket, sőt, ha jól tudom a T-Systems kompenzációt is felajánlott az eset miatt.

Ezek után minden más követelés, ami ráadásul nem is a sértettől irányul, öncélú.

fumerin 2017.07.25. 06:22:34

Elég kocka a családom, talán ezért is háborít fel az eset.
A sok vaknak egyszerű példával:
Vannak online játékok. Azokat folyamatosan bővítik, fejlesztik. Külön csinálnak egy teszt szervert, ahol a játékosokkal együtt fejlesztik az egész játékot. Majd mikor elég stabil, élesben indítják. Ott is lesz hiba, így ha valaki észleli, hibaüzenetben elküldi, külön megköszönik.
Ezek havidíjas témák, így nem feljelentéssel végződik, ha "hekkerként", saját előnyömre fordítom a hibát, hanem ajándékkal is jutalmaznak.
Vagy vegyük a könyvelő progikat, bármit, több szem, többet lát.
Ilyen orbitális hibáért nem a srácot kell piszkálni, örüljenek, hogy egy külsős, az élesben működő, fizetős témáért, de segített tesztelni, és talán a játékokból megszokva, ahol ismert az "etikus hekkerek", sőt elismertek, azonnal jelezte...

RHalacska 2017.07.25. 07:58:39

@Omnisapient: Minden kollégának van lehetősége meggyőznie arról, hogy érdemes sokat fizetni neki. Van aki tud is élni vele, és meg is kapja

RHalacska 2017.07.25. 08:12:57

@putris72: Origo mint hiteles forrás. Aha. Tájékozódj nem kormánypárti seggnyalóktól!

A teremőr 2017.07.25. 09:30:34

@putris72:
Vettem a fáradságot és elolvastam az ominózus origos cikket.

Nos menjünk sorba:

- Az tény, hogy a 7 óra az nem éjszaka és nem rárúgták hanem becsengettek. De mint tudjuk a bulvár média politikai hozzá állástól függetlenül így működik. Ez van ezzel kell együtt élnünk. Ezért tájékozódik az értelmes ember több helyről.

- Email ügyben csak azt tudom mondani, hogy nekem az a "hiteles" email aminek a teljes fejléce látszik (itt olyan meta adatokra gondolok amit az átlag levelező programok nem szoktak megjeleníteni), mert ott megvan az esélye a levél valódiságát ellenőrizni. Ebből a megközelítésből sem a csákó által eddig bemutatott, sem az origo által fel kutatott levél nem hiteles. Ilyen nyomtatványokat bárki, bármikor előállíthat és ebben az esetben a képernyő fotó és a nyomtatott doksi is egy kalap alá tartozik

- Ami az email második részét illeti azt jelenleg nem tudom, hova tenni. Lehet, hogy a fiatal ember csak minden áron felakarta hívni magára a figyelmet, de lehet hogy van valóság alapja, Bár a Szerencsejáték és a MÁV esetében azért ennek a valószínűsége tart a nullához. Ha volt is ilyen, akkor még mindig nem tudjuk, hogy ott jelezte az esetet és/vagy volt-e visszaélés

Ezenkívül más érdemi információ nincs benne. Mert az hogy a BKK-t hogy húzták le a FB-kon az nem információ az ügy megítélése szempontjából.

Ami pedig a T-System által előállított és a BKK által használt rendszert illeti:

- Szeretném látni a jegyzőkönyvet amiben az IBSZ által szabályozott eljárásoknak alávetették a programot mielőtt azt éles üzembe állították. Ha volt a feljelentésre protokoll akkor erre is kell, hogy legyen, különös tekintettel arra, hogy állami hivatalok udvari beszállítója.

- Mint azt már többen is kifejtették előttem az URL (a böngésző cím sora) átírásával szerzett információ nem minősül hekelésnek, hiszen az véletlenül módosítható. Ilyen hibát csak egy amatőr programozó követ el.

-Ami meg a havária kezelést illeti, na az a teljes katasztrófa iskola példája. Az ilyen hozzáállások miatt szoktak a nagy katasztrófák történni. (Lásd Challenger vagy a Tenerifei légi katasztrófa, de hogy hazai pályán maradjunk, mondhatnám az 1968-as mendei vasúti balesetet is) Még szerencse, hogy itt csak jegyekről van szó.

Measurer 2017.07.25. 13:47:01

@bbalintus: állítólag ott van a srác a BKK/T-System hibalistáján, mint csaló hecker. Rossz módját választotta a segitėsnek. Nyilván tisztázni fogja a vizsgálat. Meg is fogják a szándėkáėrt dicsėrni,de azėrt nem, ahogy ezt -esetleg lelkiismeretlen kibicek biztatására- vėgrehajtotta.

gmihaly621 2017.07.25. 16:50:03

@1100011: Hát akkor csak dagonyázz tovább és nézegesd a köldöködet a kis elefántcsonttornyodban. Magaddal excoitálsz.

A teremőr 2017.07.26. 08:24:25

@putris72:

Na, most hogy kiderült a hiányzó részlet a MÁV és a Szerencsejáték weboldalaival kapcsolatban, nem kellene esetleg elnézést kérned miután még egyszer végig gondoltad a dolgokat?

A teremőr 2017.07.26. 08:31:20

@RHalacska:

Putris töri a fejét, hogy most mi van. A MÁV és a Szerencsejáték ügyéről gondolom az Origo nem fog írni.
Nincs központi tájékoztatás (pontosabban elhallgatás van) és most megzavarodott.

putris72 2017.07.26. 08:59:50

@A teremőr: Ki is zavarodott meg?Talán ha feltűnt volna az egész baloldali média meghamisított az egész történetet!Mert csak azt a részt ragadták ki az egész levélből,ami jópofa tinédzserként mutatja be a srácot!A levél folytatásában,meg ott van,hogy ezt állítólag a MÁV és a Szerencsejáték ZRT- vel is megtette!Ezek az ö állításai!Ha te szándékosan rést keresel valami,hogy be törjél oda akkor te nem egyenes úton jársz,és a szándékaid nem tiszták!!Itt megint aki elhallgat az a liberális baloldali média!Kérdezhetek tőled valami,ha már ennyire okos vagy!Ha valaki betör hozzád,többször,és úgy használja a tulajdonodat mintha az övé lenn akkor rendőrt hívsz,vagy csak csínytevésként könyveled el!Hiszen nem probléma,hogy pont a családi kaszátokat dézsmálja meg!Tudod valahova betörni,az rossz szándékot feltételez,és nem segítőkészségét!Gondolom erről is ugyan az a véleményed:index.hu/belfold/2017/07/26/telekom_t-systems_biztonsagi_res_nni_etikus_hekker_rendorseg_nni_orizetbe_vetel/ Ne haragudj de nehezen hiszem el,hogy egy multi cég ilyen esetbe szóbeli megállapodás kötne valakivel aki meghekkeli!!És abszolút nem szimpatikus a legtöbb multi,és nem védem őket!De gondolkozz már egy kicsit reálisan!Ha 2010 előtt történt volna akkor szerinted bűncselekmény lenne!Most meg csínytevés!Normál értékrendbe meg ez bűncselekmény!A bíróság meg eldönti a többit!

gomboc r2r 2017.07.26. 15:54:56

@putris72: Nem hamisították meg a történetet. Nem egy sárga szemüvegen keresztül kellene nézned a világot.
Nem használta fel a bérletet, épp ez a lényeg. Jelentette az esetet, a bérletet meg lemondta. ha ártani akart volna, akkor megveszi magának 4 évre előre a bérletet és nem szól senkinek.
Nem tört be a házba, épp ez a lényeg. Szólt, hogy a kulcs az ajtóban maradt kívülről.
Ha nem úgy ítélnéd meg a dolgokat, hogy ez az Orbán elleni személyes támadás, akkor tisztábban láthatnád a sztorit.
Épp ez a lényeg. A MÁV-val és a Szerencsejáték Zrt-vel is "megtette". Mármint, hoyg szólt nekik a biztonsági résekről, amiket megköszöntek. Csak azt az Origó "elfelejtette" megírni.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2017.07.26. 17:12:41

@putris72: nem tudom, mennyire vagy szakember, én történetesen az vagyok. Oltári ostobaság, amiket irkálsz. Az, hogy itt mi történt, nem politikai meg baloldali meg jobboldali kérdés, hanem szakmai. A T, a BKK (és még nem teljesen világos, hogy a Kürt igen vagy se), keményen elbaszott valamit, valódi törvénysértéseket követett el, utólagos szerződéstől kezdve az adatkezelő kötelességeinek megszegésén keresztül a hűtlen kezelés (gyanújáig). Ebből az egyikre próbálták figyelmeztetni, és ők tettek egy feljelentést. Ezen nincs mit megmagyarázni, meg baloldalazni meg még Soros se hibás. Szóval nem érdemes próbálkozni azzal, hogy a védhetetlent véded.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2017.07.26. 17:18:44

@Rwindx: a T együttműködést ajánlott fel, amiről nem tudjuk, hogy mi. Tett egy nem visszavonható feljelentést.
Amúgy nem a T további rugdosása itt a célom, de az a tény, hogy valódi audit nélkül ment élesbe a cucc, az vagy a Kürt sara, vagy a BKK - é, szerintem inkább az utóbbi, de erről alig esik szó, pedig az gáz.
A legnagyobb gond a hétfő délelőtti adatszivárgás volt, a több ezer felhasználó adataival, nem ez a tini srác. Mert az tényleg megtörtént, és nehéz lesz kimagyarázni. És ha annak nem lesznek személyi következményei...

A teremőr 2017.07.26. 17:50:56

@putris72:

Látod, hogy nem tájékozódsz rendesen mielőtt véleményt alkotsz. A MÁV és Szerencsejáték Zrt idevonatkozó emailjeit már bemutatták és egyenlőre egyik sem cáfolt meg vagy vonta kétségbe a hitelességét. A MÁV Informatika és a Szerencsejáték is megköszönte a bejelentést és javították a hibát. Tán még valami kompenzáció is volt, ez nem egyértelmű, de nem is szokott publikus lenni.

A teremőr 2017.07.26. 18:00:53

@putris72:

Ahogy gusthy1 mondja ez nem politikai ügy, ez szín tiszta szakmai kérdés.

Az más kérdés, hogy nagy valószínűséggel sikerült egy olyan ügybe beletenyerelnie ami első ránézésre több sebből vérzik és ami valószínűleg improvizálások halmaza volt és ezért dőlt össze egyik pillanatról a másikra mint egy kártya vár.
süti beállítások módosítása