Gombóc mondja

Gombóc mondja

Pénzt a Bálnába tenni jó lesz

2015. december 02. - gomboc r2r

Matolcsy György egy újfajta felfogásban vezeti a jegybankot, s ebből következően le akarja tenni a névjegyét. Ez elég sok érdekes ingatlan és egyéb cikk megvásárlásához vezetett az utóbbi időszakban, amelyek teljesen feleslegesen kerültek a jegybankhoz.

Ugyanakkor most úgy tűnik, hogy a legújabb beruházás a Duna-parton álló Bálna megvétele lehet. Sokszor amiatt írok meg egy bejegyzést, mert nem értek egyet valamivel, de most érdekes módon épp azért kell cikket írnom, mert valamivel egyetértek. 

A Bálna jelenleg kihasználatlan terület, ez sok mindennek köszönhető - többek között a távolsága a Fővám tértől, a villamosmegálló is pont a túloldalt van elhelyezve, ráadásul a megközelítés sincs megoldva, aztán ott van a Közraktár utca forgalma, ami teljesen elszigeteli a Bálnát a terület többi részétől, mivel rendkívül komplikált az átjutás a túloldalra -, de azért nem menthetetlen. Látszik, hogy ide nem fognak az emberek csak úgy bebotorkálni véletlenül, csak határozott szándék esetén lehet idejutni. Ez pedig nem segíti a forgalmának a növekedését, mint pláza vagy piac, ugyanakkor tökéletesen alkalmas lehet arra a feladatra, amit a jegybank szánna neki.

Egy múzeumnak nagyon is alkalmas lehetne, a pénztörténeti kiállítás ráadásul nem olyan nagy tárlat, ami ennél nagyobb épületet követelne magának. Így a Fővám téren lévő piac turistáit becsábíthatnák, s valami értelmes program is lenne a piac átnézése után. Ha jól van felépítve, igazi hírverést csinálhatnának neki, s a külföldi turisták is élveznék. Egy délutáni programként a kettőt le lehetne tudni.

Ráadásul ez Budapestnek is jó lenne, ugyanis a jelenlegi kihasználatlan épület csak veszteséget termel, így viszont ettől a problémától megszabadulhatna a főváros. Mindkét szereplő jól járhat ezzel a beruházással, csak most az MNB többi beruházása negatív hangot ad ennek is. De racionálisan kell nézni a dolgokat, nem szabad mindent csak és kizárólag politikai nézőpontból megközelíteni. Ha a rossz dolgokkal foglalkozunk, akkor a jókkal is kell. 

Ezután már csak annyi kellene, hogy a főváros foglalkozzon kicsit a Közraktár utca közlekedésével, mert a jelenlegi állapota semmilyen szempontból sem jó. De ez már egy másik bejegyzés tartalma...

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr758130246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása