Gombóc mondja

Gombóc mondja

Metrópótló káosz

2018. május 20. - gomboc r2r

Szombaton egy újabb sikeres napot zárt a BKK a 3-as metróval kapcsolatban.

Az elmúlt napokban mindenhol igyekeztek hirdetni, hogy a hosszúhétvégén a metrópótlás helyett is járni fog a metró a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. Ebből az lett, hogy tegnap már nem ez volt a téma, hanem az,

hogy a metró jár a hosszúhétvégén is, szombaton nem, de vasárnap és hétfőn igen. 

Hogy ezt hogyan hozták össze? Nem tudni. De sikerült ezzel megtéveszteniük az utasok jó részét. Nem értem miért kellett ezt így csinálni. A városban a buszmegállóban várva többen is kérdezték, hogy akkor ma a metró jár-e, vagy a metrópótló. Nem sokan tudták.

Egyáltalán miért kellett járnia most hétvégén? Semmi olyan forgalmi többletet indokló esemény nem történik a hétvégén, ami miatt nélkülözhetetlen lenne a metró. Persze adventi hétvégéken óriási a forgalom, kell a metró, de most nincsen advent, nincsen lezárva a fél város, hogy másképp ne lehessen közlekedni, nincs igazából semmi oka azon kívül, hogy pünkösd. Mert persze ünnep, meg hosszúhétvége, de ilyenkor nem jellemző az a nagy forgalom, mint adventkor.

Illetve arra lennék kíváncsi, hogy ki találta ki ezt az elcseszett hülyeséget, hogy így csinálják. Szombaton nem, de vasárnap, meg hétfőn igen. Persze a tájékoztatásból az lett, hogy a pünkösdi hétvégén is jár a 3-as metró, aztán szombaton az emberek hoppon maradtak. Mire volt ez jó?

Miért kell ezt csinálni?

Döntsék már el, hogy jár - e az a nyamvadt metró vagy sem, de ne csikicsukizzunk, hogy most igen, most nem, most igen, most nem, mert az ember akkor ahhoz igazítja a közlekedését, de ehhez a káoszhoz nem lehet.

Nem vezet ez az egész sehova. Tökéletesen leírja az egész metrófelújítás körül lebegő káoszt. Nincs még egy ilyen szervezetlen, előkészítetlen, elrontott, félig megcsinált projekt, mint amit Tarlósnak sikerült összehoznia a 3-as felújításával kapcsolatban. Szégyen minden szinten, kezdve a metrópótlók beszerzésétől, folytatva a metrókocsik cseréjével, majd az infra felújításával kapcsolatban, s még a felénél sem tartunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr9713985190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása