Gombóc mondja

Gombóc mondja

Az alternatív Városháza, avagy NER - effekt

2020. január 25. - gomboc r2r

Újabb siker! Magyarország kormánya Soros György minden igyekezete ellenére megnyerte az elveszített fővárosi választást! Egész Budapesten minden fasza!

Egyszerűen hihetetlen, hogy mekkora alternatív valóságot épít fel magának és a híveinek a Fidesz. Foglaljuk össze az elmúlt 2 év történéseit röviden:

Tarlós: Nem érdekel az egész, nem akarok főpolgármester lenni, elmegyek nyugdíjba.

Orbán: Nincs senki más, akit tudnánk indítani és lenne esélye.

Tarlós: Na jó, elvállalom.

...

Tarlós: Én vagyok a legfaszább jelölt, mindenki más alkalmatlan!

*Karácsony nyer*

Tarlós: Azért nem nyertem, mert nem is akartam nyerni! Elmegyek nyugdíjba.

Orbán: Tessék, itt egy állás.

Tarlós: Mégsem megyek nyugdíjba, itt egy állás.

...

Karácsony: Megpályáztatjuk az állásokat, így a BKK vezetését is. Igen, természetesen Vitézy is indulhat.

Vitézy: Áh, nem érdekel, amúgy sem jó semmi, plusz itt a Múzeumom.

Karácsony: Örülnék Vitézynek.

Vitézy, aki létrehozta a BKK-t: A BKK nem jó semmire, hiszen Budapest problémáinak nagy része a városhatáron túlról jön!

Orbán: Tessék, itt egy állás:

*Budapest Fejlesztési Központ létrehozása*

Eltelt 20 év és Orbán Viktor még mindig képtelen megemészteni, hogy Budapestet nem tudja kézivezérléssel irányítani, ezért egyrészt bünteti azzal, hogy nem ad pénzt semmilyen olyan projektre, ami a város fejlődését segítené elő, másrészt pedig nem vesz tudomást az ittlakókról. Ugyanis csak olyan projektekre megy el a pénz itt, amikre nincs szüksége a városnak, de a kormány erre akar költeni. Pont emiatt teljesen ki is zárták a városvezetést ezekből a beruházásokból (Duna Aréna, stadionok, Városliget, Vár, Kossuth tér), miközben a várostól minden lehetséges forrást elvont, így egyszerűen képtelen minimális mértékben is fenntartani az eszközeinek állapotát.

Az pedig ismét nagyon szíven ütötte, hogy a saját kis bábujának nem sikerült megnyernie a választást, így kénytelen volt jó képet vágni az ellenzékhez, de ez egyetlen alkalomig sikerült. Azután létrehozták a Budapesti Fejlesztési Központ nevű valamit, ami mostantól az állam oldaláról hivatott tárgyalni a fővárossal, így kiküszöbölve azt, hogy közvetlenül a kormány elé járuljanak a problémákkal.

Ezzel el is készült az Alternatív Városháza. Amit lehetett, már eddig is elszedtek a fővárostól. Gondoljunk csak bele, hogy a 2010 előtti időkhöz képest elvették az iskolákat, a kórházakat, egészségügyi intézményeket, az okmányirodákat, elvették a HÉV-eket, a buszvonalak egy részét, a Városligetet, a Kossuth teret, a Várat, s még egy csomó mindent az önkormányzattól.

Viszont nem elégedtek meg ezzel, létrehozták a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát azzal a céllal, hogy amennyiben a város akar valamit fejleszteni, vagy pusztán csak fenntartani, ezzel a szervezettel kelljen egyeztetnie, ha pénzt akar. Márpedig a főváros pénzt akar, mivel a kormány lenyúlja a bevételeinek túlnyomó többségét, s pont annyit hagy meg, amivel minimális veszteséggel lehet üzemeltetni a várost, magyarán éppen túlél. A kormány problémája ebben az egészben az, hogy az elnöke hivatalosan a miniszterelnök, azaz kénytelen meghallgatni és tárgyalni, ha a főpolgármester akar valamit. (Tarlós így ment bele az újraindulásba, mert ő is látta, hogy mennyire kizárták a város irányításából, így legalább pénzt akart szerezni a városnak.) Ez pedig azt jelenti, hogy Karácsony Gergely itt elő tudja adni az ötleteit és ezzel politikát csinálni.

Ezért kellett megoldást találni, ami a Budapesti Fejlesztési Központ nevű förmedvényben öltött testet. A BFK hivatalosan a főváros fölé rendelt szervezet, amelynek feladata, hogy koordinálja a fővárosi beruházásokat. Magyarán szólva önkormányzati feladatot lát el választott vezető nélkül. A vezetőt a kormány választja. Ez a vezető pedig tetszeleghet abban a szerepben, ami eredetileg a főpolgármester lenne. Ebben a szerepben beruházásokról dönthet egy olyan városban, amihez hivatalosan semmilyen kapcsolata nincs, viszont mondhatja, hogy a fejlesztések neki köszönhetően történtek. A mindennapi feladatok ellátását pedig a Fővárosi Önkormányzat viszi, s a következményeket is viseli. Így abban az esetben, ha a beruházásnak bármilyen negatív hatása van, azt könnyen az önkormányzatra lehet kenni.

Mindebből könnyen kiszűrhető, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője főpolgármester a főpolgármester felett, s van 4 éve megszerettetni magát a választókkal. Így potenciális kihívó lesz 2024-ben a következő önkormányzati választáson. Erre a szerepre pedig tökéletes az a Vitézy Dávid, aki odakerült. Ő az az ember, aki elhitette egy csomó emberrel, hogy tudja mit csinál, miközben a város azóta is nyögi azokat a problémákat, amiket a "szakszerű" döntései eredményeztek. Egyszerűbben kifejezve, a kommunikációjára nem lehet panasz, márpedig Tarlós emiatt vesztett tavaly. 

Így tehát Orbánnak nem kell Budapesttel foglalkoznia, miközben Karácsony kénytelen együttműködni a jövendőbeli kihívójával, Budapest pedig nem érdekli a kormányt.

Zárásképpen:

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr415427138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása