Gombóc mondja

Gombóc mondja

Park a semmi közepén

2021. február 01. - gomboc r2r

Tudjátok, hogy hogyan a legegyszerűbb lopni? Átalakításokból és építkezésekből. Teljesen mindegy, hogy mit kell átalakítani mivé, ez a legegyszerűbb módja. Az pedig nem lényeges, hogy a végeredmény mi lett, kell-e vagy sem, fenntartható-e vagy sem, használt-e vagy sem, megközelíthető-e vagy sem.

Nagyjából ez az, ami jelenleg Budapesten történik. Na persze nem a főváros önkormányzata csinálja, hiszen teljesen kizárták bármiféle döntésből, ami Budapesten születik. A kormány és annak kinyújtott karja, a város ál-főpolgármestere, Fürjes Balázs és kedvenc katonácskája, Vitézy Dávidka együtt lopják és rombolják szanaszét Budapestet.

Mondjak egy példát? Mondok. Tegyük fel, hogy szerinted nincs jó helyen a Miniszterelnökség ott, ahol van, hanem máshol kell lennie. Így az újonnan kiszemelt épületet fel kell újítani. Semmi gond, haver megcsinálja, természetesen túlárazva. A régi épületet el lehet adni vagy ami mégjobb, beköltöztetni valamit, amihez természetesen azt is át kell alakítani. Haver azt is megoldja, drágán. Ennél csak az a jobb, ha nem egy dolgot rángatsz, hanem mindent rángatsz össze-vissza. Például a Miniszterelnökséget fel akarod vinni a Várba, mert parasztból felkapaszkodtál és most azt hiszed, hogy király vagy. Így ki kell tenni azokat a Várból, akik helyére beköltözöl. Azoknak is kell valami új hely, tehát vagy építtetsz valamit a haverral vagy felújíttatsz. Jobb esetben felújíttatsz, s az addig ott lévőket is átrakod...

Ezen még tudod emelni a tétet, ha valami nagyon nagyot akarsz építeni. Hol tudsz ekkora épületet felhúzni a város közepén? Valami parkban. Tá-dá, Liget-program. Aztán mikor a fejedhez vágják, hogy tönkreteszed a parkot, azt mondod, hogy de hát építesz is másik parkot! Tá-dá Atlétikai-stadion ÉS park. Csak kár, hogy le lesz kövezve meg betonozva. Nem tetszik nekik? Nem baj, csinálunk másik parkot! Tá-dá, a Csepel - sziget északi részét beparkosítjuk, úgysincs ott semmi.

Nyilván nincs ott semmi, mert totál kiesik mindenkinek, egyetlen út van arra, amin állandóak a dugók, mivel az egyetlen város felé vezető út Csepelről. Nem gond, megoldjuk. Építünk oda egy hidat! A semmiből a semmibe, de lesz rajta villamos (noha a környéken nincs másik és nem is kell) meg bicikliút, mert mindkettő most nagyon menő szlogen. Így megindokoljuk, hogy kell a híd a park miatt, a park meg a híd miatt, s minden tök jó! Igaz, hogy a hidat az olimpiarendezés miatt építjük, ahogy az Atlétikai-stadiont is. Jahh, hogy senki nem akarja az olimpiát? De hát mi igen, hisz abból tudunk igazán sokat lopni! És különben is, ha titokban csináljuk, behazudunk valami szart, hogy elhiggye a sok hülye, hogy ezért kellenek a dolgok, miközben ugyanúgy az olimpiai pályázatra kellő, amúgy totálisan haszontalan dolgokat építtetjük, amikből jó sokat lehet lopni, mivel titokban csináljuk, a sok hülye észre sem veszi. Ha meg igen, majd a pártközpont utasítja a trolljainkat és a sok hülyét elnyomják. Siker! (Érdemes megnézni ezt a linket és összehasonlítani a Fürjesék által zajló beruházásokat... Gyakorlatilag az olimpiai helyszíneket építik meg az emberek tiltakozása ellenére...)

Igaz, hogy közben totálisan semmibe nézzük Budapest fejlesztési terveit, a fővárosiak igényeit, a korlátozott erőforrásokat, mint például a beépíthető területek száma a városban, nem érdekes. Így tudunk lopni és kész!

Az, hogy a park megközelíthetetlen? Nem érdekes.

Az, hogy a park totálisan kihasználatlan lesz? Nem érdekes.

Az, hogy a terület legrosszabb felhasználási módja a park? Nem érdekes.

"Én vagyok Fürjes Balázs és totálisan leszarom a budapestiek véleményét, de magukat a városi barmokat is. Sőt, azt is leszarom, hogy ők Karácsony Gergelyt és az ő terveit választották meg a város élére, megvonom tőle a forrásokat és elköltöm én, aztán ugráljon, ahogy akar! Majd a nagyközönség számára úgy teszek, mintha érdekelne a véleménye, holott szarok rá, a sok hívő barom meg úgyis beveszi!"

Miért lassultak be a posztok? Mert borzasztó a hangulat. Nem csak azért, mert tombol a járvány és már az ember beleevődik az otthoni székébe, hanem azért is, mert a Fideszes kutyák egyszerűen annyi hülyeséggel szórják tele az internetet ígéretnek címkézve, hogy egyszerűen képtelenség tartani a tempót a sok baromsággal. 40 tab van nyitva, 8 bejegyzés van elkezdve, de mire odaér az ember, hogy nagyjából összerak egyet, addigra újabb 10 irgalmatlan baromsággal árasztja el a netet ez a két idióta. Borzasztó.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr6916409556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása