Gombóc mondja

Gombóc mondja

Az Operaház kapta a járműjavítót

2015. július 29. - gomboc r2r

Egyszer már kivágta a biztosítékot sok embernél, mikor kitudódott, hogy az Északi Járműjavító épületét az Operaház kapja meg, de másodszorra sem olyan megnyugtató ezzel szembesülni. Egyszerűen nem érti az ember, hogy miért. Bezárták az Északit - ami ellen nagyon sok okból lehetett volna tiltakozni, de - jó, racionalizálni kellett. Az ember megérti. Ott maradt kihasználatlanul a terület. De hogy miért éppen az Operaháznak kellett adni?

Az ember megértené, hogy megkapják, ha egymás mellett lenne a két épület, vagy legalábbis nagyon közel egymáshoz. Légvonalban 4,5 kilométernyire vannak egymástól. Tehát így nem érteni, hogy miért. Raktárként pedig gyakorlatilag bármilyen épületet lehetne használni, nem kell annak feltétlenül egy járműjavítónak lennie. 

(KÉP)

Itt látható a csarnok, amiről beszélünk. Nagy, széles, rendkívül világos.

Most pedig beszéljünk kicsit a BKV Baross kocsiszínjéről, ami az Orczy téren található. Gyakorlatilag a villamosmegálló is a része, hiszen rendkívül kis helyen terül el, szűkös a felépítése, s nem igazán megfelelő már a villamosok karbantartására. A kerület szeretné a területét, a BKV szabadult volna tőle, de nem tudtak hova költözni. Az állapot mára nagyon leromlott, az épületek elhelyezkedése sem az igazi, villamosok tárolására meg igazából nincs is nagyon hely. A mai modern, hosszú villamosok fenntartására egyre kevésbé felel meg, s egyre kevésbé fog.

Itt jön a kérdés. Miért nem kaphatta meg a BKV a területet? Miért nem költözhet be a BKV egy bezárt járműfenntartóba? Miért az Operaház kapja, mikor szakmán belül is lenne kérő? 

14,5 milliárd forintot kap az Operaház, hogy megújuljon a csarnok. Az átalakításokra elköltenek ennyi pénzt, ahelyett, hogy ebből ideköltözne a Baross kocsiszín, azt a területet pedig eladnák. Mondjuk a legjobb az lenne, ha a kocsiszín helyén mélygarázs épülne, mert a környéken nagyon sok helyet foglalnak a parkoló autók. Az egészben pedig az a legérdekesebb, hogy a csarnok maga nagyobb területen fekszik, mint a jelenlegi kocsiszín.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr847660406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2015.07.30. 05:53:33

Nyilván Ókovácsnak jobb az érdekérvényesítő képessége, mint Tarlósnak. Meg egyébként is: ki hallott már olyant, hogy egy alkalmas hangárban éppen modern villamosokat kelljen tárolni, szervizelni?

sas70 2015.07.30. 12:38:15

-Nem lehetne, hogy?
-Nem lehet!
Kész, ennyi! Racionalitást nem lehet/kell keresni.

martineden 2015.07.30. 15:51:03

@sas70:,,Racionalitást nem lehet/kell keresni."...dehogynem,a 14 milliard 30-40 szazaleka egy maganzsebbe eleg racionalis indok.
süti beállítások módosítása