Gombóc mondja

Gombóc mondja

Ferencváros kocsiszín

2015. július 31. - gomboc r2r

Az előző posztban a Baross kocsiszín áttelepítéséről írtam, amikor eszembe jutott egy régi cikk. Érdemes elolvasni, arról szól, hogy a BKV eladta a Ferencvárosi kocsiszín területét és tulajdonképpen "visszabérli". Ami nem egészen bérlés, hanem kötbér, mert nem költözött ki időre. Tehát a BKV-nak minél előbb találnia egy helyet, ahova onnan el tud költözni.

A kérdés a hova. Igazából Ferencváros pont nem az a terület, ahol nagyítóval kellene keresni a beépíthető területeket, szóval elég nagy a választék. Például a Gubacsi úton is van egy óriási beépítetlen terület. De ezen területen is a legérdekesebb a sertésvásárcsarnok épülete. Már jó ideje rohad, mivel nem használják semmire, a környéken az építkezések megrekedtek, a fejlődés abbamaradt. Miközben ott található ez az óriási, 130 méter hosszú csarnok. 

(Fotó: index.hu)

A csarnok maga rossz állapotban van, ráférne egy jelentős felújítás, de egy járműfenntartó épület kialakítása mindig átalakítással jár. Adott egy nagy, hosszú csarnok, magas, világos beltérrel. Ennél nagyon többre nincs is szükség, mert minden más már könnyen kialakítható az épületben. Igaz, hogy műemlék épület, de nem hiszem, hogy hagynák ledőlni, minthogy apróbb változtatásokkal felújítva, megszépülve lehessen látni.

A megközelíthetősége miatt sem kell aggódni. A Gubacsi úton már kiépített - de felújításra szoruló - vágányzat van a 30-as, 21-es, 51-es villamos miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr837661568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása