Gombóc mondja

Gombóc mondja

Hogy lehet igazoltatni autópályán?

2017. február 21. - gomboc r2r

2017. február 18-án meghalt egy 23 éves rendőrnő az M5-ös autópályán, miközben a leállósávban igazoltatott valakit, de egy kamion elgázolta.

Miközben a csapból is az folyik, hogy az autópálya leállósávja az egyik legveszélyesebb hely a világon, hirdetések csak azzal foglalkoznak, hogy a lehető legrövidebb időt töltsük ott, s ha meg is kell állnunk, azonnal szálljunk ki a kocsiból és menjünk a szalagkorlát mögé, eközben a magyar rendőrség itt állít meg kocsikat. Pont azok, akik kampányokban hívják fel a figyelmet a veszélyességre, azok kreálnak a semmiből egy életveszélyes helyzetet.

Egyszerűen nem értem, hogy ez az egész hogyan történhetett meg. Két dolog lehetséges. Az első, hogy az ifjú rendőrnő hibázott, s megszegte az eljárást. Ez természetesen bárkivel előfordulhat, mindannyian hibázunk, hiszen emberből vagyunk. A második lehetőség, hogy ez egy jelenleg is érvényben lévő, elfogadott eljárás alapján történt, ami azt feltételezi, hogy a magyar rendőrség szerint az autópálya leállósávban megállítani és igazoltatni valakit jó dolog. (Ehhez tegyük hozzá, hogy már láttam a saját szemeimmel, hogy valakit igazoltatnak az autópálya leállósávján, de eddig bele sem gondoltam, mert nem volt, ami felhívja erre a figyelmem.)

Amennyiben az utóbbiról beszélünk, akkor óriási problémáink vannak, mert a rendőrség felesleges életveszélynek teszi ki a saját embereit. Ez pedig szerintem teljesen elfogadhatatlan. A probléma ott van, hogy nem látjuk a következményeket, nincs semmiféle kommunikáció a rendőrség részéről. A NER előtti világban egy ilyen esetnél a rendőrfőnök biztosan nem maradhatott volna a helyén, hiszen elviekben ilyen nem történhetne meg. Ilyen nem történhetne meg, mivel a belső szabályzatok egyik lényeges eleme, hogy ugyanúgy védjék a dolgozót is a nem várt eseményektől.

Ez az a pillanat, amikor feljön a bőnyi rendőrgyilkosság az ember gondolataiban. Miért? Mert ott is meghalt valaki egy rutineljárás során. 1 éven belül két egyértelmű eset arra, hogy valami nagyon nincs rendben a magyar rendőrségnél. De semmi gond, a bőnyi esetnél is megállapították, hogy nincs személyi felelőse az esetnek, biztos vagyok benne, hogy itt is meg fogják, esetleg, ha már valaki alatt nagyon forró a talaj, ráverik a legalul lévő emberre, miközben itt olyan probléma van, ami egyértelműen felülről jön. A fejétől bűzlik a hal, ahogy mondani szokás.

Mintha a szakértelem valami bolsevista trükk lenne. Persze ezt egyre több helyen vehetjük észre az országban, hiszen egyre kevesebb szervezet működik megfelelően, elég csak arra gondolni, hogy a rezsicsökkentés mekkora károkat okozott a hazai ellátórendszerben. Óriási tiszteletem azoknak a kisembereknek, akik ezen körülmények közepette is teszik a dolgukat, ahogy tőlük telik, mert ők a mindennapi hősök, akikről nem beszélünk, akikre nem gondolunk, de a folyamatos problémák mellett is megteszik, amit kell.

Mégis hogy lehet, hogy se a bőnyi, se a mostani eset után sem történt semmi? Nem rúgtak ki senkit! Nem feddtek ki senkit! Azt pedig már le sem merem írni, hogy nem mondott fel senki! Miért? Elmondom miért. Az az igazság, hogy a NÁF (Nagy Április Fülkeforradalom) óta ez egy következmények nélküli ország lett. Azelőtt legalább volt annyi tisztesség a vezetőkben, hogy néha valaki lemondott vagy néha valaki nagyhalat kirúgtak az elkövetett hibák után. Mára eljutottunk oda, hogy még csak fel sem merül, hogy legalább az Országos Rendőrfőkapitány lemondjon vagy kirúgják, mikor egyértelmű, hogy valami nagyon nem működik megfelelően a rendőrségnél.

Vagy megfelelően működik? Az teljesen elfogadott, hogy autópálya leállósávján igazoltassunk valakit? Magyarországon talán igen, de a világ többi részén nem... És erre is csak azáltal figyeltünk fel, hogy egy fiatal rendőr meghalt. Valaminek sürgősen történnie kellene!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr6012271860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása