Gombóc mondja

Gombóc mondja

Még hogy a szocik urizáltak!

2019. július 14. - gomboc r2r

Szegény Szijjártó Péternek helikopterrel kellett elugrania egy gyárlátogatásra, mert csak így fért bele a szűkös idejébe. A költségeket - természetesen - mi álltuk.

Kezdjük ott, hogy kell-e egy magyar politikusnak helikoptereznie?

Nem mondom azt, hogy nem. Sőt! Megengedő vagyok, mivel úgy gondolom, hogy igenis vannak olyan alkalmak, amikor egy politikusnak sürgősen egyik helyről a másikra kell érnie, s előfordulhat, hogy ilyenkor a legjobb mód a helikopter. Vannak olyan fontos emberek, lehet akár a miniszterelnök, elnök, belügy- vagy hadügyminiszter, akiknek az ország különböző szegleteiben akadhat dolguk hamarost egymás után. De akár a külügyminiszter (Petikénk) esetén is lehet olyan az időbeosztás, hogy alátámasztható a helikopter használata, akár még másik országba is. Egy külügyi tárgyalás itt, egy külügyi tárgyalás ott, az autó pedig nem tud akkora távolságot olyan rövid idő alatt megtenni. Esetleg meg kell látogatni a hadsereg különböző telephelyeit az ország különböző szegleteiben, előfordulhat, hogy erre a helikopter a legalkalmasabb.

De akár beszélhetünk a miniszterelnök vagy az elnök rövidebb távú utazásairól. Például Bécsbe, Pozsonyba, ha helikopterrel mennének, én, őszintén nem szólnék egy szót sem, mert fontos emberek, kiemelt védelmet élveznek, gyakran kell különböző, egymástól távoli helyeken lenniük, illetve sok program van a naptárjukban, s valamikor nekik is pihenniük kell, hiszen senki nem gép. Így tökéletesen megindokolható lenne a helikopter használata.

isaac-benhesed-ncm8aojm_ze-unsplash.jpg

(Photo by Isaac Benhesed on Unsplash)

Ugyanakkor, itt és most nem ezekről volt szó, hanem gyárlátogatásról. Innen pedig feltehetjük a következő kérdést:

Feltétlenül szükséges volt-e Szijjártó Péter külügyminiszternek résztvennie azon az alapkőletételen?

A válasz szerintem egyértelmű: Nem. Egyszerűen semmi sem indokolja azt, hogy a külügyminiszternek ott kellene lennie egy gyár alapkőletételénél, ez pusztán a saját egójuk simogatására való. Azt az alapkövet le tudják tenni nélküle is, a beruházást már eldöntötték, hogy Magyarországon folytatják le, ergó tárgyalnia sem kellett ott semmiről sem. Másrészt pedig, még ha kellett is volna akármiről is tárgyalni a cég képviselőivel, nem ott, a semmi közepén tárgyalnának, hiszen ez még csak alapkőletétel, nincs ott semmilyen épület. Tehát a külföldi képviselőknek mindenképpen vissza kell jönniük a városba, akkor is, ha tárgyalni akarnak, s akkor is, ha hazarepülni. Így vitán felül áll, hogy semmi sem indokolta azt, hogy a külügyminiszternek ott kelljen lennie. Így pedig semmi sem indokolta azt, hogy neki helikoptereznie kelljen.

Az eredmény pedig nem más, mint hogy ismét az adófizetők állják a cehet valamelyik politikus kedvtelésének támogatására. Ahogy ezt már annyiszor megtették. Legyen szó Felcsútról, Kisvárdáról, Mezőkövesdről, vagy éppen vadászatról, helikopterezésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://gombocmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr414942858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása